-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
dave0825 #1641 üzenetére
A led-ek világítása ezek szerint mégiscsak szoftveres probléma lesz...
Nézd meg a mátrixban, hogy melyik ledek világítanak halványan. Szerintem ilyesmi mintázatot fogsz kapni, ahol a . nem világít, O teljes fénnyel világít, x halványan világít:
123456
1 ..O.xO
2 O.x..x
3 x.....
4 ..OO..
5 ..xxO.azaz a következő sorban is világítanak halványan azok a ledek, amik az előzőben be voltak kapcsolva, vagy fordítva.
Az "elveszik az áram a vastagabb vezetékben" mondatodon én is hatalmasat röhögtem
-
Gergosz2
veterán
válasz
dave0825 #1641 üzenetére
What?
Nagyobb keresztmetszetű vezetékkel nem lesz bajod, elvégre az ellenállása is kisebb lesz(persze ha közel azonos minőségű rézből van), és ha nem valami szar , amiben kismillió törés van , akkor az impedanciája sem lesz rossz, de nálad ez amúgy sem számít most. De én már rég elvesztettem a fonalat, hogy mi is a baj, de nekem már a LED tömböd kapcsolása sem nagyon tetszett, egyszerűbben is meg lehetett volna oldani.
Még mindig hiányolom, hogy az egész rendzerrők nem raktál fel kapcsolási rajzot. De ezen felül még az is bejön , hogy azt hogyan is sikerült megvalósítani, mert pl elég akár egy rossz, nem jól sikerült forrasztás és máris gond lesz. Lehet már jobban járnál ha back to basics alapon újrakezdenéd az egészet és ha kell akkor szerintem rajtam kívül sokan fognak még itt segíteni neked.
-
bacus
őstag
válasz
dave0825 #1641 üzenetére
Mintha azt irtad volna egyszer, hogy tanultál némi villamosságtant. Sajnálattal kell mondjam, hogy csak tanitottak.
Nézz utána dolgoknak, kémia, fizika, fémek, szabad elektronok, vezetés, fajlagos ellenállás, vezetö képesség, (ellenállás), majd a végén áramsürüség!
Délután, biztos jót mulattam volna ezen az elveszik az áram benne, de így reggel fájt.
A fizika tele van analogiával, gondolom az áram tulajdonságait hasonlatosnak vélted a vizvezetékben folyó vizével, de nem olyan. Pl a vizes csapokat nem lehet sorba kötni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Halo sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Mozilla Firefox
- Subaru topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest