-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
wakula778 #16377 üzenetére
Szerintem nem biztos, hogy a hőszenzort kell cserélni, hanem esetleg az IC-t ami kezeli. Ahhoz viszont kellene adatlapot beszerezni a szenzorról. Egy hőszenzor jelét pl. egy jobb műveleti erősítő + A/D kombóval is fel lehet dolgozni, csak ismerni kell a paramétereit. A forrasztóállomásomban amit JBC pákához készítettem, könnyedén tudok tizedfokos felbontással mérni, úgy, hogy nem (vagy csak ritkán) ingadoznak a mért értékek. Az ebben levő termoelem mindössze 24,5 µV/°C feszültséget ad le.
-
gyapo11
őstag
-
Janos250
őstag
válasz
wakula778 #16377 üzenetére
Alin kell szétnézni.
Maga a termoelem bírja közel 1300 fokig, akár K, akár N típusú.
A vezetékezés a gond, hogy annak a szigetelése meddig bírja, és hogy milyen mélyen van bedugva.
Mert mint tudjuk, az lényeges :-) Vagy tehetsz rá védőeszközt, ami az adott esetben saválló acél, ilyen lezárt végű csőszerűségeket árulnak. Itt is a vezeték szigetelése az irányadó.
A következő példára se igaz az, amit írnak, hogy 1200 fokig használható.
https://www.aliexpress.com/item/32333761484.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6fe325bfoM8DZb
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OLED TV topic
- Nyaralás topik
- Építő/felújító topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Yettel topik
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest