-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Freeman007 #14466 üzenetére
Ha én csinálnám:
A ventilátorhoz Sonoff
https://www.banggood.com/SONOFF-TH16-DIY-16A-3500W-Smart-Home-WIFI-Wireless-Temperature-Humidity-Thermostat-Switch-p-1234627.html
Ez a ventilátor 230-as tápjáról megy, nem kell külön elem hozzá (macera megúszva). Van hozzá hőmérsékletet és páratartalmat mérő szenzor. ESP8266 van benne, tehát ugyanúgy programozható, mint az UNO. Ezek WiFi-n kommunikálnak. Egyébként is ezt preferálnám a BT-vel szemben, mert több minden tudja, és több leírás van hozzá a neten. Erre a Sonoffra írhatsz saját programot, vagy felteheted rá a kész Tasmota programot, aminek a beállításait a konkrét igényedre úgy tudod megadni, hogy belépsz a WEB lapjára, és ott "ikszelgetsz".
A másik oldalra így szintén ESP8266 kerülne.
Lehetne többféle verzió:
1. ESP8266 valamilyen táppal, hozzá kapcsoló, és valamilyen kijelző. Kijelző témát nem részletezem, mert ahhoz vannak itt, akik nálam százszor jobban értenek hozzá. Viszont mobiltelefonról neten (WEB) szintén bármikor lekérdezhető.
2. Szintén valamelyik Sonoff, vagy hasonló: nem kell külön táp, mert mint már írtam , az összes Sonoffban ott van a táp, ami a hálózatból táplálkozik.
3. Ha nem ragaszkodnék a külön kijelzőhöz, vagyis ha elég lenne csak a mobil telefonon lekérdezés, vagy egy külön harmadik egység, ami az összes ilyen-olyan adatot kijelezne, és szintén WiFin kommunikálna az összes eszközzel, akkor - hogy megússzam a gomb létesítést és a dobozolást - akkor én egy ilyet:
https://www.banggood.com/SONOFF-T0-EU-or-US-or-UK-AC-100-240V-1-or-2-or-3-Gang-TX-Series-WIFI-Wall-Switch-Smart-Wall-Touch-Light-Switch-For-Smart-Home-Work-With-Alexa-Google-Home-p-1470886.html
használnék.
Van rajta 1/2/3 érintő kapcsoló, ugyanúgy ESP8266 van benne, ugyanúgy nem kell hozzá külön telep, hanem megy a falba a többi
kapcsolóhoz hasonlóan. (Mellesleg villanykapcsoló funkciót is ellát, ha úgy akarod.)
Én itt a Sonoff-okat írtam, de más is van. Például egészen jó konnektorba dugható konnektorokat gyárt a Blitzwolf.
Egy utólagos:
Én még akkor is ezzel a touch-os kapcsolóval csinálnám, ha akár fölé tennék egy másik egységet, ami csak kijelez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Háztartási gépek
- Morrowind
- További aktív témák...
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest