Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyapo11

őstag

válasz evilskati #13833 üzenetére

Ha egy határozott helyen van a füled, akkor van esély az aktív zajelnyomásra. A hűtő zaja várhatóan periodikus. Odateszed a mikrofont, ahol ülsz, a jelet beviszed mondjuk egy esp32-be, digitalizálod, és előállítod az inverzét, amit kiküldesz egy hangszóróra. Addig korrigálod az inverz görbét, amíg a mikrofonon már semmi hang nem észlelhető, ekkor már síri csendben fogod nézni a tv-t. A hangszórót annyival közelebb kell tenni a füledhez, amennyit késleltet az esp a jelfeldolgozással.
    Most ért bele a kezem a bilibe. :)
    A másik ami nekem bevált pl. utcán sétálás közben, az az aktív zajszűrős fejhallgató. Pedig az utcai zaj nem periodikus, mégis sokat tompít rajta. Korábban föl kellett nyomnom a hengerőt, hogy már szinte bántott, különben nem értettem a halk beszélgetést. Meg előre megdolgoztam a hangfile-t, dinamika kompresszió, hangerő emelése.
    Mióta megvan ez a fejhallgató, a kimondottan halk beszédet is értem benne, miközben az utcai forgalomban haladok. Tv nézésnél gond lehet a BT késleltetése, arra nem tudom mi a megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák