-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dißnäëß #13286 üzenetére
"Például 3-4 hőmérséklet szenzort 1 digi bemenetre, 3-4 másikfajtát másik digi bemenetre...
Vagy ha analóg szenzoroznék, I2C ?"
Egy szenzor vagy analóg, amit nem tudsz multiplexelni, vagy digitális, i²c vagy SPI, ezt értelemszerűen multiplexelni kell, mert erre találták ki. Az uno/nano lapokon tudtommal 1db hardveres i²c és 1db hardveres SPI van, ha többet szeretnél, vagy más lap kell, ami többet tud, vagy szoftveresen kell megoldani, ami vagy működik, vagy nem.
"mi történik, ha egy szenzor meghibásodik."
Szerintem az i²c szenzorok egyszerűen nem válaszolnak többet, de saját tapasztalatom nincs róla. Nem hinném, hogy az egész buszt magukkal rántanák, persze most nem villámcsapásról beszélek, vagy hogy a kutya elrágja a drótot és rövidzárlatot csinál.
"Mivel csinálnátok ? (Wifi, BLE, egyéb rádió kizárt, optikai rálátás nincs, szintén kizárt)."
Ez esetben természetesen vezetékkel. Jól leszűkítetted a lehetőségeket.
Ha nagyobb távolságot kell áthidalni, vmilyen csavart érpáros vezeték, pl a hobbi elektronika topikban láttam ezt a megoldást UTP kábelre, vagy mostanában többször olvastam az rs485-ről, de ez külön hardvert igényel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest