Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Aryes #12948 üzenetére

Egyébként hajszálpontosan ez van nekem, fotó alapján az utolsó tizedmilliméterig stimm.
    Az alján viszont ESP-F DEVKIT V4 áll (ugyanúgy DOIT-es).

Az IDE alatti programozás során konzolban ezt látom:
    Serial port /dev/ttyUSB0
    Connecting....
    Chip is ESP8266EX
    Features: WiFi
    Crystal is 26MHz
    MAC: bc:dd:c2:23:34:52
    Uploading stub...
    Running stub...
    Stub running...
    Configuring flash size...
    Auto-detected Flash size: 4MB

Ha igaz az ESP8266EX, akkor eme wiki oldalai szerint erre is rámegy a FreeRTOS és még pár egyéb firmware is, jól fogalmazok ? (Bocs, ha hülye alap kérdés). :B

Például ezt a listát elnézve most állt össze, mit is csinálhattam tegnap, szerintem belenyomtam az Arduino Core-t, mert most az Arduino IDE alatti mintaprogramokkal ismerkedek, tanulgatok és minden műx szépen, nem Lua-ban írok, nem Lisp nyelven, se semmi egyéb, hanem a C++ egy heréltjét látom ha minden igaz, az Arduino-k default nyelvét, amit a három Leonardo-m is használ.

És ha tovább bámulom üveges szemekkel :D a listát, kezdek rájönni, hogy WOW.. gyakorlatilag egy csomó programozási nyelven és/vagy fejlesztőkörnyezetben tudom programozni a kütyüt, attól függően, hogy mi fekszik nekem, például ha korábban már Node.JS-el elkezdtem ismerkedni, akkor a Javascript alapúakat is kipróbálhatom rajta (pl. az Espruino). Vagy BASIC-ezni is tudnék vele, meg Visual Basic-et (óóó istenem, üssetek, de ezeket ki fogom próbálni) :D Jól látom mindezt ? (Korrigáljatok nyugodtan). :R

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Aryes #12948 üzenetére

Ha jobban értenék ezekhez, segítenék szívesen, de én csak ismerkedek most...

Tegnap pl. azzal szórakoztam, hogy a kis kütyüt totál töröltem.. Arduino IDE-ben "Erase Flash" menüpont alatt "Only Sketch" és "Sketch + WiFi Settings" helyett "All Flash Contents"-t kapott, aminek hatására életképtelenné vált, nagynehezen 2-3 óra alatt újra helyrerántottam valahogy a dolgokat :D és végül eljutottam oda, hogy feltettem a WiFi-mre és egy kis mini webszerver-féleség segítségével böngészőből tudok GPIO-t HIGH-LOW között állítgatni, beépített LED-el szórakoztam... :D

Marha jó :K

:K Az összefoglalót nagyon támogatom, nagyon kellene.

Új hozzászólás Aktív témák