Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Aryes #12861 üzenetére

Köszönöm a hasznos tippet. :R A külső tápról ment a relé board is és az Arduino is (egy kis usb-s kapcsolóüzemű, olyan telótöltő féle univerzális konnektorba dugós táp, 5V/2.5A).

------------------------------------------------------------------------
    Kaptam ajándékba egy fura kütyüt is, egy ráépített Wifi modulos ESP-s eszköz. Van egy halvány megérzésem, hogy ők többet tudnak valamivel, mint a Leonardo-klónom, de főleg miben egyébként ? Csak WiFi képességben, vagy van még egyéb is ? Olvasgatom itt-ott, hogy sokan "ESP-znek". Ez egy nagyonpici eszköz, az alján az áll, hogy GeekCreit ESP-F DEVKIT V4 és www.doit.am (Do-It márka). A WiFi modulja 802.11 b/g/n-es. Felülről hajszálpontosan ez, alul viszont az enyém V4-es feliratos.

Az Arduino IDE-vel először hozzá sem tudtam szagolni, error itt-ott, majd Google ismét segített és fel kellett az IDE-t Preferences alatt egy link beadásával okosítanom arra, hogy letöltse az ESP-s kontrollerekhez tartozó ööö nemistudommit, szoftvercsomagokat, lib-eket (?). Utána már ment minden, annyi iránymutatást kaptam, hogy Board-ok között Generic ESP8266-ot válasszak, programozónak pedig AVRISP mkII-t. Így már hajlandó volt a menüben frissen megjelent minta kódokból az ESP-s Blink belemenni és nem sokkal később már villogott is a LED-em rajta. És azóta is.

Körbenéztem a menüben még, mit tud ez a kis csoda, hát látok WiFi-s menüpontokban HTTP Server és hasonló nagyobb kaliberűnek tűnő dolgokat is, ... ahogy elnéztem, a WiFi-mre fel tudnám tenni a kütyüt, tök jó lenne egy node.JS-es vagy python-os backendből, pl. a Pi-mről szólítgatni.

Új hozzászólás Aktív témák