Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz t72killer #10731 üzenetére

Így, hogy elolvastam amiket írtál, pár privát megjegyzés:
    1. Hajrá, mások is így kezdik, fog az menni. Ha elakadsz, szólj, és lökdösünk!
    2. Nem vagyok meggyőződve, hogy ez az icuri-picuri lapocska túl jó választás volt kezdésnek.
    Hogy mi a jó, arról megoszlanak a vélemények. A neten az "arduinos Hello World" az UNO.
    Arra van rengeteg program, tutorial, miegymás. Igaz persze, hogy a többi lapokon is gyakorlatilag változtatás nélkül, vagy minimális változtatással futnak ugyanazok a programok, de kezdők számára előny, amikor fénykép-szerűen ott egy UNO, és látod, melyik lábhoz mit köss.
    Vannak korszerűbb lapok, amik nem, vagy alig drágábbak, és mint már írtam, általában változtatás nélkül mennek rajta a más lapra írt programok.
    A korszerűbbek: ARM alapú a DUE, de rokona az elég nagy tudású és olcsó STM32 sorozat. Aztán jött az ESP8266 ami WiFi-t is tud, majd ezt korszerűsítve az ESP32. Én mostanában ez utóbbit szoktam ajánlani, bár kaptam is már érte a fejemre.
    3. Az Arduino lapokat C++ nyelven programozzuk, azzal a kiegészítéssel, hogy számos osztály és objektum van előre definiálva, amit minden lapnak tudnia kell, ha illesztik ebbe a rendszerbe. Példa erre a serial
    osztály, és annak egy előre definiált példánya, a Serial(). Ha most kezded, ne mássz bele az objektumos örökléses részbe mélyen, használd ökölszabályszerűen őket, pl. a Serial()-t. Majd később megérted,
    hogy pontosan mi is az, és miért úgy van. A C mutatóit meg egyelőre végképp ne! A fordítók a GNU C++
    fordítók valamelyik verziója, ez biztosítja a szabványosságot. Majd később, ha valami hiányzik, nézd meg, hogy van az a C++-ban, és próbáld ki! Meg fogsz lepődni: megy, akkor is, ha az arduinos irodalom nem írja. Én - mint már mondtam - az ESP32-t használom, ami a C++11 szerinti fordítót használja, és valóban tudja is. (Pl. a szálak "szabványos" kezelése, stb).
    4. Mégegyszer: Hajrá!

Új hozzászólás Aktív témák