- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Aktív témák
-
J.J. András
őstag
nem, nem .....! nem tudom melyik ArcdiCADed használod, de nálam be van kapcsolva a Hardveres gyorsítás.....már a 6.5-ben is benne volt szerintem.....csak akkor sima OPEN GL alapon számol (itt szépen lebutítasz minden grafikát, én így szoktam, aztán pörgeti a lakóparkokat, mélygarázsokat, mint ahogy BEMSEL, vagy E gerendát pörgetne egy Liebherr LTM 1400/1-es...:DDD [L]http://www.liebherr.com/18719.asp[/L] )..., tehát ha veszel egy 9800Pro-t, azzal kurva jól el lehet dolgozni.....hidd el.....ha meg igen nagyban csinálod, amit láttam komoly irodát, ott Qaudro, meg Dual-VGAs gépekkel, meg 2-4 giga rammal dolgoznak.....(persze a rendereléseket, akármilyen is legyen, a szerver csinálja meg este.....)
-na, szóval ami igazából úgyis prociigényes a számolás nagyrésze, nekem R8500-as van, simán megtudok vele bármit csinálni (feltéve persze, hogy tudom,mit ne erőltessek vele)
-és megúsztad kurva olcsón így.....a számításokhoz (mondjuk körséta), meg bérelj mindig adott hétre, vagy napokra munakállomást.....
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Vegyál egy TI4200-est aztán- Soft Quadro :))
-
Manitou
veterán
Az első kérdést nem tudom értelmezni.(ha az OpenGL motor bekapcsolására gondolsz, az speciel csak az achicad 8.1-nél van mint választható lehetőség, hogy milyen megjelenítést használjon belső motor vagy openGL , és mondanom se kell hogy openGl motort választva pörög ezerrel, a másikkal meg elég tré)
A Ti4200-at meg rivatuner-rel kell átalakítani Quadro-vá, a neten van leírás hozzá, hogy hogyan kell.Aszzem www.vga.nfo-n is van talán infó rólla ,meg egyéb más okosságokról is. -
ByB
addikt
válasz
Davevagyok #3 üzenetére
Shrek quadro-val készült... :C
Azoknak a monstrumoknak nem túl sok közük van még a csúcs ''pc''-khez sem, beleértve a videokártyát is...
Volt szerencsém meglátogatni a Weta-t (Gyűrűk Ura trilógia) és nagy sírás rívásban törtem ki... Hol vagyok/unk én/mi attól...:O
[Szerkesztve] -
ByB
addikt
Én se vagyok spílere a dolognak, csak a 3D's max-hoz értek, de egy két megérzés...
Először is le kéne tisztázni, hogy a felhasznált program tudja e használni a 3D kártyát aktív segítőként: Corel 12 nem, 3D's max igen...
Ha igen, akkor felejtsd el játékkártyákat... Én 9800XT-vel nyomom, de lók@ki... 3DLabs-t, vagy a fennt felsoroltakat kell használni... (100.000ért már jót kapsz!!!)
Fontos tudni, hogy a renderelést nem a 3D kártya végzi. Az csak segít a vizuális részek precíz, élethű megjelenítésében. (Víztócsa tényleg tócsa legyen, árnyékok odab@sszabnak...) A proci és a ram számol, plusz létezik egy render segítő SZERKEZET... Mobilrack helyére csúsztatható és a renderelés terhét veszi át a géptől igen nagy sikerrel, kb olyan 60-70 pénztől indul...
Tehát ha gyors gépet akarsz, akkor ram meg proci és 3D kártya másodlagos, vegyél inkább render segítőt... Persze profi 3D kártya könnyebben elvégzi az álló és a mozgó képek képpontjainak koordinátaszámítását, de a kép elkészítése nem az ő dolga... -
Manitou
veterán
Az artlantis nagyon fasza kis progi, ég és föld a renderelés archicad-ben és artlantisban kb 10-20 szoros külömbség lehet. Milyen archicad-et használsz?
7.0 8.0 8.1? Mert 7-eshez meg tán 8-hoz is, de ebbe most nem vagyok biztos
a 2D-ben erős kártyák a jók pl nvidia Quadro, ATI FireGL én nekem a Ti4200-om át volt alakítva Quadro 700XGL-é softveresen és hát rendesen volt külömbség, pörgött mint a ringlispil.Viszont OpenGL-es játékoknál nagyon szarul teljesített.
A 8.1 -es archicad viszont nagyon király lett, be lehet benne kapcsolni openGL motor használatát, így mai csúcs 3D-s kártyákkal illetve pl az én kártyámmal TI4200-al is szakít rendesen. -
-
Loha
veterán
Most adtam el nem olyan régen egy Qudro 380XGL-t ezeket relative könnyű beszrezni, és használtan az ára sem vészes kb 16-20k.
Vagy nem olyan rég láttam egy srác árult Quadro 980XGL-t ami a Ti 4800-ra épül olyan 50k körül árulta apróneten.
Ezzel a karesszal szakítana a progi, és pl játékhoz is elég penge még mindig. -
Toncsi
aktív tag
Közben megtalátam ezt is:
[L]http://www.graphisoft.hu/termektamogatas/archicad/rendszerkovetelmenyek/[/L]
ArchiCAD 8.0 Rendszerkövetelmények:
.....
Videokártya:
Legalább 24 bites True Color, 1024x768 pixel felbontású videokártya szükséges
Ajánlott:
Standard Open GL kártya 64 MB-os memóriával.
*Megjegyzés: ArchiCAD 8.0 futtatható 640x480 pixel / 16 bites színmélységű felbontásban is, de néhány párbeszédablak mérete meghaladhatja a képernyőméretet, ezáltal lehetetlenné téve a program megfelelő használatát (előfordulhat, hogy a számítógépet VGA módban kell indítani).
Ez nem úgy hangzik, mintha nagy 3D videokari faló lenne.
Ennyi pénzért szvsz a procit és mem-t fejleszd.
[Szerkesztve] -
Toncsi
aktív tag
Sajnos ki kell ábrándítsalak. Az ArchiCad-nek nem erőssége a 3D-s látványtervek készítése. Vagyis az erőssége, hogy igen egyszerű, de a sebessége kiábrándító (mondjuk egy 3ds max-hoz képest).
Idézet a graphisoft.hu-ról:
[L]http://www.graphisoft.hu/termekinfo/eszkozok/kiegeszitok/artlantis.html[/L]
Art•lantis 4.5 ArchiCAD-hez fejlesztve......
....
Rendszerkövetelmények:
PC:
Intel Pentium CD meghajtóval,
Windows 98, 2000, NT, ME vagy XP
Ram: 128 MB minimum, 256 ajánlott
Szükséges szabad hely: 130 MB a teljes installáláshoz,
Grafikus kártya: 24 bit-es ajánlott, minimum DirectX 3.0
QuickTime 4.0 minimum
hmmm DirectX 3.0??? Az Opengl-t meg sem említik!!! Na e kettő valamelyikét tudná gyorsítani egy 3D-s videókártya.
Az Archicad-nek szoftveres 3d- és render motorja van, vagyis csak a procit használja. Azonban lehet kapni hozzá render plugin-eket, amikkel szebben és jobban lehet renderelni.
[L]http://www.fsz.bme.hu/~szirmay/ikta/termekek.html[/L] -
gery03
senior tag
válasz
bolondember #6 üzenetére
Ja lehet. Én megcsináltam az én 420-ammal, de csak valami quadro 350 lett belőle, és nem lett gyorsabb egyetlen ponttal sem 3dmark-ban. Pedig elvileg gyorsabb szokott lenni így 15%-al. Igaz nekm az egyik műveletnél nem sikeült egy fájl átrakása. Lehet itt a gond.
-
gery03
senior tag
[L]http://www.depo.hu/?page_number=6&id=16352&lid=1&csid=8[/L]
Hmm. Ez sztem elég gyors lesz. De ez nem a némelyik 3-400 ezer ft-os kategóriába esik, hanem a ritka, de létezik 1 milkáért is vidjókártya.:)) -
Toncsi
aktív tag
És ArchiCAD-el renderelsz, vagy külső progival? Mert az ArchiCAD nem támogatja a 3D-s videókártyákat, úgyhogy tök mindegy mit raksz bele nem igazán lesz gyorsabb. Kipróbáltam Tnt Vanta ---> GF4 Ti4200, szinte semmi különbség. Mindez ArchiCAD7-tel.
-
Davevagyok
tag
A 80e kategóriánál a quadro kiesik, bár 3D modellezésre 9800Pro nem a legjobb (:)), az ugye játékokhoz van:) Vagy quadro vagy firegl (mind2 száz felett van, némelyik modell 3-400:)). Én Ati párti vagyok, szerintem utóbbi, de pl a shrek quadroval készült és tök jó:) Minden attól függ mennyire komolyan foglalkozol vele. Lehet elég lesz az a 9800 Pro is. Mindenféleképpen olcsóbb egy quadro/firegl-nél, de nem is éppen arra való:( Na bye!
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
Quadro Nvidia:))
-
ilcane
csendes tag
Szasztok!
Most vettem egy gépet (Asus P4P800-VM alaplap, P4 2,8 proci, 512 400 Mhz 3200 DDR) és belefutottam egy Matrox Millenium P750-be.
A gépet főleg 3D-s látványtervekre használnám Archicaddel. A Matrox 2D-ben penge de 3D-ben túró. Talán még be tudom cserélni vmire.
Tudnátok ajánlani valami penge kártyát ami a 3d-ben is szakít és belefér kb. 70-80 rugóba.
Én egy Connect 3D radeonra 9800 pro-ra gondoltam. Jó ötlet?
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- Projektor topic
- Diablo IV
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Subaru topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest