Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz Archttila #8552 üzenetére

Nem :) Sokkal meglepőbb. Debian stable. Ugyanúgy full minimal, ugyanazokkal a programokkal, tilling WM-el, csak Debian alatt. Először csak érdekességképpen csináltam, hogy ugyanazt hozzam létre, mint Arch alatt (mert azért vannak különbségek, sőt...). Aztán kiderült, hogy Debian alatt az alap memóriafogyasztás ugyanolyan kevés, mint anno Arch alatt is, csak az elmúlt másfél évben valami elbaszódott az Archnál (kb 50MB-al több Arch-on a foglalás, mint Debian-on ugyanzon progikkal). Aztán nincs olyan hiba sem, hogy váratlanul kikapcsol a noti ha nincs tápra dugva (ergo mégse akksi gond, hanem szintén Arch problémája valamelyik régebbi valszeg kernelfrissítés óta, vagy acpi vagy bármi).
    Szal csak szimplán működik, normálisan, hibamentesen. A progik amiket használok nincsenek vészesen lemaradva, ami miatt nem lehetne őket használni, úgyhogy elkezdtem az összeállított rendszeremet használni, csak Debian alapokon, és hát ott ragadtam.
    Meg hát 3 éve egy olyan munkahelyen vagyok, ahol a szerverek 99%-a Debian, így már amúgyis jóval többet foglalkozom a melóm miatt a Debiannal, mint Arch-al, így jött az ötlet, hogy home rendszert is áttegyem pont ugyanolyanra.

Szívesen a segítséget :) Priviben továbbra is leszek. (ha netán megint gondban lennél az automount scripttel :D )

Új hozzászólás Aktív témák