Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen monitort vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- 3D-s gyorsítótárat mindenkinek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Hővezető paszták
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Én pl azért raktam Grub-ot systemd-boot helyett, mikor egy Kubuntus próbálkozás után újraraktam az Arch-ot, mert a Grub képes egy másik lemezen lévő OS-t(gyk Windows) is indítani. Míg a systemd-boot csak akkor képes erre ha a windows efi partíciójáról a microsoft könyvtárat átmásolom az Arch efi partíciójára. Nem túl elegáns megoldás de így érzékeli a systemd-boot a windowst és megjelenik a menüben és el is indítja a másik lemezről. Hátránya ennek a megoldásnak hogy a Bios(uefi) menüben így kétszer jelenik meg a windows boot manager bejegyzés, ezt el akartam kerülni, ezért raktam Grub-ot. A windowsos indítómenü hozzáadása a grub hoz úgy nézett ki hogy felcsatoltam a windowsos lemez efi partícióját a /mnt alá, futtattam az os-prober-t, kiírta hogy felismerte a windows efi betöltőjét, aztán a szokásos grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg ami szépen hozzáadta a windows indítómenüt. Nem olyan rossz a Grub, custom menük hozzáadására is van lehetőség, az Arch wiki grub pontja ír néhány példát, pl Efi(Bios) menübe lépés, én ezt hozzáadtam, és prímán működik, ha rányomok akkor az EFI-be dob a gép újraindulás után. Bár tény hogy a systemd-boot-ban alapból van efi-be lépés menü.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Pánik a memóriapiacon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB