- A 5,25"-es keret sem maradt ki a Thermaltake mikrotornyából
- Drámaian begyorsítja pár játék első indítását az új Arc meghajtó
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Az Acer Helios sorozata is megkapja azt a bizonyos Plust
- Ultranagy sűrűségű rackkonfigurációkba jött az NVIDIA RTX PRO kártyája
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Én pl azért raktam Grub-ot systemd-boot helyett, mikor egy Kubuntus próbálkozás után újraraktam az Arch-ot, mert a Grub képes egy másik lemezen lévő OS-t(gyk Windows) is indítani. Míg a systemd-boot csak akkor képes erre ha a windows efi partíciójáról a microsoft könyvtárat átmásolom az Arch efi partíciójára. Nem túl elegáns megoldás de így érzékeli a systemd-boot a windowst és megjelenik a menüben és el is indítja a másik lemezről. Hátránya ennek a megoldásnak hogy a Bios(uefi) menüben így kétszer jelenik meg a windows boot manager bejegyzés, ezt el akartam kerülni, ezért raktam Grub-ot. A windowsos indítómenü hozzáadása a grub hoz úgy nézett ki hogy felcsatoltam a windowsos lemez efi partícióját a /mnt alá, futtattam az os-prober-t, kiírta hogy felismerte a windows efi betöltőjét, aztán a szokásos grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg ami szépen hozzáadta a windows indítómenüt. Nem olyan rossz a Grub, custom menük hozzáadására is van lehetőség, az Arch wiki grub pontja ír néhány példát, pl Efi(Bios) menübe lépés, én ezt hozzáadtam, és prímán működik, ha rányomok akkor az EFI-be dob a gép újraindulás után. Bár tény hogy a systemd-boot-ban alapból van efi-be lépés menü.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB karcmentes 99% akku (281 ciklus) 2026.06.02.-ig gar
- ASUS Vivobook 15 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1+ év garancia - MAGYAR
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB