Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz Frawly #5886 üzenetére

Igen tudom a +memória lenne az igazi, de ebben az évben kivitelezhetetlen lesz (autó motorjának és váltójának felújítása (ez most volt), nyaralás, magánműtét, motoros vizsga, motor + cuccok megvétele). Szal most minden másra kell költenem, de nem a notebookra.

Azért egy átlag user mikor belép egy üres Openboxos felületre, valszeg programhibára fog gyanakodni, mert egy nagy szürkeséget lát. Egyedül jobb clickre jön elő egy menü, ami 90%-ban kamu dolgokat ad ki :D Onnantól kezdve vagy vadászik AUR-ból GUI-s programokat amikkel lehet ezt-azt állítani, vagy szépen kézzel szerkesztgetni az xml alapú fileokat. Ezutóbbit éri meg, mert az elején ahogy néztem 1-1 frontend-et csináltak pár funkcióhoz, de nem az igaziak. Érdemesebb megtanulni az xml fileok felépítését, meg egy kis python nyelvet. Amúgysem árt, mert ha követjük a minimalizmust, akkor a tálca ami mondjuk legyen polybar vagy akár tint2 ahhoz úgyis megint config fileokat kell szerkesztgetni, és megint csak xml vagy python, aztán jön a conky, dettó érteni kell a nyelvét, úgyhogy a GUI-s állítóknak ezen a szinten javarészt leáldozott.
    Nagyon szeretem az Openbox-ot, de már egy jó ideje nincs fejlesztve, és félek, hogy ahogy halad előre a Linux, egyre kevésbé lesz kompatibilis vele, és a végén oda jutunk, hogy nem lesz már stabilan müködőképes. Pedig most zseniálisan stabil, egyszer sem fagy be, lassul be. KDE, Gnome, XFCE, Deepin mind-mind volt valami zűr (fagyás, nuku reakció) mikor anno probáltam.

Új hozzászólás Aktív témák