Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Shyciii #5883 üzenetére

Igen, a KDE és a Gnome3 a két legnagyobb, ami támogat Waylandet. Ezen kívül van a Sway WM, Enlightenment, ami használható. A többi waylandes felület még nagyon demo/alpha állapotban van, nem használhatók.

De én pl. most fogom dobni a Sway WM-et is. Most próbáltam frissíteni a legújabb dev-git-es ágra, erre felcserélődtek a touchpad és trackpoint gombjai, a konfig fájlban az új left_handed disable opcióval sem sikerült helyreállítani. Befrissítettem a többi Sway összetevőt is, wlroots, swaybg, stb., de erre az egész segfault-olt. Most egyelőre a stabil 1.1.1-es van fent az Arch hivatalos tárolóból, ez is relatíve friss verzió, de elegem van belőle, hogy ilyen trehány banda fejleszti. Visszaállok X.org + dwm-re.

Kár érte, mert a Wayland tetszene. Egyszerű, gyors, pattogós. Semmi 1000 éves visszafelé kompatibilitás, vsync-kel kínlódás meg bloatság. De ha a fejlesztők ennyire töketlenek hozzá, hogy nem tudnak rá normális felületet írni, akkor nincs értelme.

KDE-t, Gnome-ot nem teszek fel, túl bloatak. Ezen kívül a Gnome túl fapados is, esküszöm dwm-en többet lehet testre szabni.

Új hozzászólás Aktív témák