- Projektor topic
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini-ITX
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
anorche1
üzenetére
Ha egy olyan tálcát (bar-t) szeretnél amire kattintva történjan valami, akkor a polybar-t ajánlom. Én azt használom régóta. Van benne olyan action-ök, mint kattintás jobb, bal egérgomb, egérgörgő használata, és nem, és az ehhez rendelhwtő event-ek lehetnek saját scriptek is. Így pl a hangerő ikonra (és mutatja %-ban is a hangerőt) bal egérgombbal némít, némítást kikapcsolja, az egér görgőjével meg hangerőt csökkentek, növelek (persze ha az ikonon van a kurzor). De pl így megoldható a naptár is. Dátumot kiiratod a polybar-on, majd kttintásra beállítod, hogy induljon el egy egyszerű naptárprogram. Ha WM-et hasznbálsz, akkor egyben azt is beállíthatod, hogy floating legyen az ablak, és mondjuk pont a dátum-ra rakja a pozícióját. Ennyi. Amúgy én a notebook fényerejét is ilyen módszerrel oldottam meg. A polybar-ra kiraktam egy napocskát, meg egy számot %-osan mutatva a fényerőt, és ha az egeret ráviszem, majd görgetem az egér görgőjét, akkor fényerőt növel, csökkent.
A fedéllehajtást én systemd-vel oldottam meg. Egész pontosan kikapcsoltam, hogy ne történjen rá semmi, mert időnként szerver funkciókat is ellát a notebookom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- GTA V
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Battlefield 6 teszt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- További aktív témák...
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

BoB