- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt vízhűtés
- Világrekordot ünnepel az ASRock
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Jó neked, hogy ilyen 10-12 gigás SSD-kkel beéred, én 480-525 gigás kategóriában nézelődök
Tudom, hogy elgépelted, gondolom a 12-es az 120 gigás akart lenni, az Intelnél meg a 10 az lehet 120 vagy 180 giga?Abban igazad van, hogy átlag felhasználó, amilyen én is vagyok, elvan planár TLC-vel is, mivel nem ír annyit rá, hogy számítson a TLC, 3D TLC, MLC írásterhelhetőségi különbsége. Amúgy is a vezérlő fárad el, nem a cellák. Szóval nyugodtan meg lehet venni ilyen kifutó SSD-ket olcsón, nem baj az se, ha planár TLC, csak sokat nem szabad érte adni.
A 16K-s align onnan jön, hogy 3D TLC-nél 16K-s lapokba vannak a cellák szervezve, nem 4K-ba. Ez az átlag usert nem érinti, mivel a modern particionálóprogik és telepítők továbbra is úgy alignálnak, hogy mindenfajta eszköznek megfeleljen tekintet nélkül a fizikai szektorméretre, az OS felé meg tudják a 0,5K-s módot emulálni (egy szektor 512 bájt sémát). A lényeg, hogy ilyen DOS-os meg meg Win9x-es progikkal nem szabad particionálni, meg XP és annál régebbi Windows telepítőjével sem, azok a partíciókat 63-mal osztható szektoron kezdik, mivel a HDD-ken egy sávban 63 szektor volt. Ez az SSD-nek nem jó, jelentősen belassul tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tudom, hogy elgépelted, gondolom a 12-es az 120 gigás akart lenni, az Intelnél meg a 10 az lehet 120 vagy 180 giga?
BoB