Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Szerintem meg pont, hogy nem az én hibám. Betűre pontosan csináltam meg a leírásokat, angol sem volt akadály, értettem is, hogy mit csinálok. Ezen a ponton túl lámaságra nem fogható. A gép sem szar, minden hardvere megy alap kernellel, tiszta lappal, tiszta HDD-vel kezdtem neki a műveletnek. A telepítés ráadásul rendben is ment, sehol egy hibaüzenet, lépésről lépésre végrehajtva, a LUKS és az LVM is rendben létrejött, mountolni lehetett (illetve a Mint LVM-jét felhasználva is megpróbáltam). Csak a boot után kezdte el a baromságait. Biztosan jól titkosítok, egy cryptsetup -y luksFormat /dev/partíció mappernév parancson, meg mount /mappernév /mnt dolgon nem lehet mit elrontani, persze nem mintha a leírás alapján a pvcreate, vgcreate és hosonló egy soros szösszenetek olyan bonyolultak lennének. Azt persze megértem, hogy a kedvenc rendszert védeni kell a faneknek körömszakadtáig, de nem éri meg.
Mondom, a Mint sem bírta, pedig az grafikus telepítős, nagyon gyanús, hogy az Ubuntu is megfeküdt volna tőle. Pedig még nem is bonyolítottam meg rendesen, mert a legegyszerűbb felállásban toltam: 250MB-os titkosítatlan Ext2 boot, maradék HDD egyben titkosított LUKS partíció, benne egyetlen fizikai volume, benne egyetlen volumegroup, benne három logikai volume (root, swap, home). Már ezt nem lehetett kivitelezni, aztán ezt még bonyolítani is lehetett volna, ha mindenből több is van.
Csak azt nem értem, hogy akkor minek van LVM meg ilyen szarok, ha a telepítőknek ennyire beletörik a bicskája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - AKCIÓ
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Használt Palladium G-Lab angol games billentyűzet / 12 hó működési garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB