- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Sziasztok,
Az utóbbi napokban esti altatás után reggel azzal fogad MBP, hogy valami hiba miatt újra kellett indulnia. A generált report nekem nem mond semmit, hogy mi okozhatja. Van esetleg valami más log valahol, ami segíthet ötletelni?
Külön nem telepítettem semmi újat, de app updatek folyamatosan jönnek. Igaz a legutolsó BigSur minor frissítést sem telepítettem még.
-
Smiley
addikt
válasz
SharpSA #95044 üzenetére
Ja, raadasul nem volt draga a gep 1,5 eve vettem hasznaltan kb 120 + a monitor egy 100-as. A regi gepet meg elvittek asszem olyan 60 korul. Ez kvazi a 2017-es 5k iMac csak ebben egyel ujabb radeon van. Kb semmit nem kellett mokolni minden ment elsore. Soha nem volt direkt osszevalogatott gepem mindig mindenfele maradekon futott a hackli az elmult 10+ evben. De ez igy nagyon kenyelmes.
-
kopogo
tag
Azt lehet tudni miért nincs Magyarországon szervíz?
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék azoktól, akik outlookot használnak, hogy fordult-e már velük elő olyan, hogy bizonyos leveleket nem tudnak elküldeni. Jellemzően olyanokat, amik mondjuk már tartalmaznak 2 előzménylevelet.Belefutottam ilyenbe, ha kitörlöm az előzményeket elmegy a levél.
A szolgáltatóm azt mondja, hogy amikor a levél elutasításra kerül, akkor hibásan akar bejelentkezni a levelező.
De nem is értem, ha kisebb a levél, akkor jól jelentkezne be?
A hibakód Outlook oldalról egyébkét 17099
Köszi a válaszokat -
CrAzY88
aktív tag
válasz
pinnacle #95034 üzenetére
Igen, a kijuttatás nehézkes lett volna. Plusz otthon drágább is mint itt kint. 422 000 ft átszámolva itt, otthon 510 000 ft. Apple Care-rel ugyan ott vagyok árban, csak a garancián belüli dolgok nem ugyanazok.
Szerk: gari itt csak egy év, viszont Apple Care-rel 2 év. Viszont ha valamit tönkrevágok, minimális ráfordítással tudom javíttatni az eredeti összeghez képest. Pl kijelző-csere vagy bármi más.
-
atees
őstag
Az applecare-el meg applecare+-al kapcsolatban mik a vélemények? Érdemes venni ? a sima applecaret nem teljesen értem, mert most ugye 3 év gari van a gépre.
-
CrAzY88
aktív tag
Vasy09: én sem hinném hogy csalódnék, az maximum az ilyen “gate”-ek miatt lehet. De reméljük a legjobbakat.
pinnacle: én az Apple weboldaláról rendeltem. Itt svájcban nincs jó tapasztalatom a MM weboldal működésével, illetve a rendelésfelvétellel, így igazából maradt a hivatalos gyártói oldal. Még akkor sem ha olcsóbb lenne.
(Nővéremnek rendeltem a szülinapjára egy fotónyomtatót. Nem volt készleten, meg amúgy is ráértünk... Teszem hozzá, 3 sztornó kellett mire be tudtam írni a címet a fantasztikus weboldalukra. Kérdeztem 2 héttel később hogy hol a gép, mindjárt szülinap. Gyere be érte. Miért? Mert! Bemegyek, ott nincs, ki fogják küldeni. Hol a cucc? Ki van küldve? Ki. Hova? Úton van. Nem sikerült kiküldeni, sosem jött meg.2 órával a szülinap előtt kocsikáztunk el a halál f+szára sík idegben teljesen ellentétes irányba egy másik műszaki boltba, hogy meglegyen az a sz%r a szülinapra. Soha többé MM
)
Head88: tudom hogy senki nem szeretett volna elriasztani, csak vicc volt.De akkor sem sikerült
-
-
atees
őstag
Néha néha monitorra fogom dugni a gépet, ezért szükségem lesz egérre és billentyűzetre, ki milyen billentyűzet+egér kombót használ, ami jól bevált ?
-
Head88
addikt
-
Yanchi8
csendes tag
Hello!
Problémám adódott egy külső hdd használatakor.
Eddig windowson használtam, ezért ntfs-re volt formázva, amit ugye alapból a rendszer nem tud teljesen kezelni.
Gondoltam mostantól exFAT lesz majd, így szépen lementettem a fontos adatokat és formáztam a hdd-t. A fájlok visszamásolásakor már problémába ütköztem. (error 36) Rákerestem a hibára, nem jutottam megoldásra, de gondoltam újraformázom a vinyót és most megpróbálkozok valamelyik másik fájlrendszerrel.
Azzal szembesültem, hogy ezek után a disk utilityn belül bármivel próbálkozom, hibára fut a dolog, a first aid és újraformázás sem működik. Utility alatt látom, hogy van ez a hdd, de finderben már nem látni. Át is neveződött disk2s2-re. Valaki találkozott már ezzel? Mac alól megoldható a probléma? Eddig nem volt vele semmi gond.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
vadászcsiga #95020 üzenetére
Szia!
Igen, ez működik is. De olyan nincs, mint régen volt, hogy gombnyomásra feldob egy választó ablakot, kikapcsolás, újraindítás, stb?
-
Érdekes jelenségre lettem figyelmes. Van egy figyelmeztető hangom, amit mindig beállítok:
Uh-oh.aiff
Sajnos M1-en a hang effekt végén egy zajt is hallani lehet, ami ugyanezzel a fájllal nem hallható az Inteles Minin. Vágtam a végéből, így jó, de akkor is, milyen már...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Hegyirabló #95019 üzenetére
Force shutdown van ha jó hosszan nyomod a bekapcsológombot.
-
Hegyirabló
veterán
Jöjjön akkor az első hülye kérdés, biztosan lesz még néhány. Az M1 chipes Airt gombbal nem lehet kikapcsolni, csak menüből?
Köszi!
-
atees
őstag
válasz
Hegyirabló #95016 üzenetére
szerintem is csúnya
de sajnos kell valami.
Valóban most pendrive és töltő rajt van a gépen és meleg, de nem forró. -
atees
őstag
válasz
Hegyirabló #95011 üzenetére
[Ilyen hubot] vettem, kicsit lassú a kártya írás de minden jól működik rajta.
-
tboldi
nagyúr
Részemről Transmission,
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Ezt a közepes árú hubot vettem végül, szerintem teljesen jó, már meg is történt az átköltözés. Egészen elképesztő, hogy milyen gördülékenyen megy az adatátköltöztetés. Ez az egyik dolog, amit nagyon lehet szeretni az Appleben. De a e-mail fióknál ismét nem akart beengedni, szerencsére könnyen megtaláltam itt a két évvel ezelőtti hozzászólásomat ugyanerről, és így meg is lett a megoldás.
-
Smiley
addikt
válasz
SharpSA #95004 üzenetére
Nekem Toshiba es Adata van, bar ezek direktben pcie-n ulnek. A max sebesseget csak PCIe-n fogod elerni az USB mindenkepp korlatozni fogja. Attol fuggoen fog valtozni a maximalisan elerheto sebesseged, hogy milyen USB-C verzio van a gepeden.
-
udi24
tag
Sziasztok!
M1 macbook air -re milyen torrentet tudnátok ajánlani?
Sajnos a utorrent nem elérhető még.köszönettel
-
Head88
addikt
válasz
Maxxy10 #95006 üzenetére
A kijelzőt cserélik. Úgy tudom 170K az ára. (nem tuti csörgesd fel valamelyik szervizt)
Úgy történik, hogy beadod valamelyik hivatalosba, (istyle, icentre, almárium, care center) ők kiküldik Szlovákiába, (itthon megszűnt a mac szervizelés) ott megcsinálják és visszakapod. (1-1,5 hét átfutással)#95007 peugeotmate
A drágulás a következők miatt van: 1: EUR árfolyam 2: Külföldre kell kiküldeni a gépet a javítás/cseréhez. -
Maxxy10
addikt
Sziasztok!
2017-es MacBook pro 13 kijelző csere mennyiért és hogyan történik az Applenèl? Kicserélik vagy újat adnak mint az iPad esetében? -
Vasy09
őstag
-
Smiley
addikt
válasz
SharpSA #94998 üzenetére
Kicsit kijavitalak, de ez nem a Te hibad hanem a hulye marketingeseke. Az NVMe es az AHCI kozott van kulonbseg, ez a protokol neve... a SATA az csak egy csatolofelulet a sok kozul.
Szerintem 2021-ben ha SSD akkor csak NVMe, foleg azert mert az SATA/AHCI meg a HDD mukodesi elvere keszult protokol. Gazdasagossagi okok miatt lettek az elso SSD-k is ilyenek... nevezhetjuk ugyis mint a szukseges rosszt ami kellett a teljes atallashoz.
De a lenyeg, konyhanyelvre leegyszerusitve. Az AHCI-nal 1 keres 1 valasz(ertelemszeruen, a HDD-nel muszaj oda pozicionalni a fejet ahol a keresnek megfelelo cimet talalja, majd ha sikerult kiolvasni az adatot, johet a kovetkezo keres), mig az NVMe mar kimondottan az SSD-re lett tervezve es kvazi ugy mukodik mint a memoria. Ugyanis itt mar nincs hardware-s "fej" ami hatraltatja az egeszet. Oprendszerek es bizonyos programok tekinteteben ezert tud latvanyosan gyorsabb lenni az NVMe, mert egy rakas keres valasz mehet egyidoben. Igazabol ettol lesz gyors, nem attol hogy 4GB/s-el tud irni vagy olvasni.Mivel az USB-C a celod, en mar nem vennek AHCI-s SSD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest