- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt vízhűtés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomba
senior tag
válasz iSonic #77894 üzenetére
Azért kíváncsi vagyok a tesztekre.
Geekbench score jól néz ki, de pl jelentősebb terhelés alatt az, hogy 1 db venti van benne a 2,4-esek 2 ventijével szemben mit jelent throttling szempontból, illetve a friss macbook air 2019-es ssd lassabb, mint a 2018-as hírekre egy ssd tesztre is kíváncsi lennék stb. Vajon még mi lehet a különbség.Ép hardverben ép szoftver
-
Gomba
senior tag
válasz #95561216 #77892 üzenetére
Macbook pro előtt thinkpad-en dolgoztam, nem mennék vissza ha nem kell feltétlen. Arról nem is beszélve, hogy a funkciógombok vs. windows10 az egy egész más dimenzióba helyezi a kérdést... (most is van win gépem btw, de nem nagyon használom)
Egyébként vakon gépelek 10 ujjal, de valahogy a funkciógombokat sosem sikerült "vakon" használnom és mindig oda kellett néznem. Innentől nem igazán értem nyilván (szubjektív abszolút), hogy ez miért akkora probléma, ha egyébként a touch bar-ra permanensen odateheted a funkció gombokat. Sőt alkalmazásonként is meg lehet mondani, hogy éppen funkciógomokat akarsz vagy egyebet, tehát ha teszem azt valami munka jellegű programban pl. CAD-nál funkciógombokat akarsz akkor ha az az alkalmazás aktív akkor F-eket látod, egyébként meg mást.
Az Esc-et lehet vakon használni, mivel nem csak kicsit bentebbről aktív, ahogy az látszik a touch bar-on, hanem a gombtól balra a TB végéig is, tehát nem kell pontosnak lenni feltétlen.Ti egyébként (akik ellenzitek a touch bart) "vakon" használjátok az F gombokat? (no offense csak érdeklődés), nekem valahogy sosem sikerült tévesztés nélkül az F1-F4-et kivéve, bár annyira nem is voltam rászorulva sosem... Ha meg már odanézel, akkor hogy TB vagy fizikai gomb szerintem mindegy.
Fentebbiektől függetlenül elfogadom, hogy van igény az F gombokra és nem értem miért nem opció ez, illetve hogy a magic keyboardból miért nincs touch bar-os az olyanoknak, akik már megszokták/szeretik és szeretnék mindig azt használni.
[ Szerkesztve ]
Ép hardverben ép szoftver
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne LittleSnitch felhasználóknak.
Az alkalmazásnak van olyan funkciója, hogy blokkolja az összes incoming connection-t?
Épp tűzfalat keresek, ami tudja ezt, mert a legtöbb security solution nem rendelkezik beépitett tűzfallal.
Köszi előre is a válaszokat!sudo rm -rf /*
-
törölt tag
Te örülsz neki, de nem emiatt vetted a gépet, én meg következő munkahelyen emiatt fogok vagy olcsóbb Air-t kérni, vagy ha azt nem engedik a kétmagos proci miatt, akkor egy Thinkpadet. Üzletpolitikailag gratulálok nekik. Ráadásul bőven lenne hely a funkcióbillentyűknek és a touchbarnak is.
-
-
-
Gomba
senior tag
válasz #95561216 #77884 üzenetére
Mert nincs feltétlen ott.
Ha kibontod a touch bar menüt (kicsi balra mutató nyíl), akkor eltűnik és x lesz helyetteEgyébként én is szeretem a touch bar-t.
Ajánlom mindenkinek a Pock app-ot. Még eléggé beta feelingje van, de ha egyszer odaér nagyon hasznos lesz. Pl. tök jó, hogy végre látom, hogy mi megy a spotify-on....A 2019-es billenyűzet érezhetően élhetőbb az előző butterfly-okhoz képest
[ Szerkesztve ]
Ép hardverben ép szoftver
-
törölt tag
válasz tboldi #77876 üzenetére
Ha folyton ott van, akkor miért nem tudták legalább azt a szerencsétlen esc billentyűt meghagyni? Én most nagyon drukkolok, hogy Air még azelőtt megkapja a régi-új ollós billentyűzetet, hogy a TB-t is, és akkor végre vehetek laptopot is, amire persze majd vigyázhatok mint a hímes tojásra, hogy kibírja vagy 10 évet
-
hszilard666
veterán
Beállításokon belül testre tudod szabni a touch bart. Avagy meg tudod neki mondani hogy állandóan az FX gombokat mutassa. Picit fura lesz elsőre hogy nem gomb hanem screen de szerintem megszokható.
BTW, én is most tb os gépre váltottam, a 12" es masina ha minden jól megy gazdára talál, én meg behúztam egy 2016 os 256 os 13" es TB-t. Szerii van eddig, ami hiányzik az a 12" es gép súlya. De erre majd feldobok egy bootcampet és tudok majd battlefield 3 azni a starbucksban
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
H0r1
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem abban még segíteni, hogy például ez a gép : [link] jobb e egy 2015 ös modellnél, mondjuk 16gb rammal és 256 gb ssd-vel?
Miért van ugyan olyan áron kb, vagy milyen hátrányok érhetnek ha ilyet vásárolok, azon kívül, hogy 2 évvel (?) hamarabb szűnik meg a támogatása?
Köszönöm!
-
privacy99
senior tag
válasz TigerCat #77818 üzenetére
A törlés logikus, a visszaállíthatatlanság már nem, idézek a hivatalos Apple leírásból ([link]):
"Az iCloud.com webhelyen visszaállíthatja az iCloud Drive-ról és egyéb alkalmazásokból törölt fájlokat ... Helyreállíthatja az elmúlt 30 napban az iCloud Drive-ról törölt fájlokat – függetlenül attól, hogy az iCloud.com webhelyen, iOS-készüléken, Macen vagy Windows-számítógépen törölte-e őket."
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Tudom ez nem iMac topic de asszem van közöttünk olyan aki azt is használ. Ez a 2017es alap 27" 5K iMac ha jól gondolom ennyiért egy eléggé jó vétel lehet? Nagyon nem akartam asztali gépet viszont jelenleg 2017es alap pro árban, eléggé meggyőzőnek tűnik.
-
MODERÁTOR
Még mindig dilemmázom egy Pro-n. A TB-s modellekre, hogy lehet escapet és Fn billentyűket csalni?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
r3dsnake
nagyúr
A radeongate mindegyik régi AMD kártyás gépet érinti, vagy csak vannak szerencsétlen szériák? Köszi!
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
2017-es macbook air alvó állapotban nagyon merül.
A legfrissebb rendszer van a gépen, egy éjszaka alatt merül 50 60 70%-ot is akár.
Kb este nyolc körül veszem le töltőről, picit használom, és reggel már 30% környékén van.
Coconut battery 99%-osra írja az aksit.
Ez valami rendszer probléma lehet?
Előre is köszönöm a segítségeket. -
bmakszim
senior tag
válasz nozs23 #77864 üzenetére
Jobb hangszóró? "As you heard the Pro speakers are obviously better."
Billentyűzet talán halkabb, de lényegében ugyanaz és ugyanúgy hajlamos a meghibásodásra.A kérdés, hogy mennyi időre vennéd. 1-2 évre biztosan elég az Air is. De a Pro időtállóbb.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz bmakszim #77863 üzenetére
-40k, jobb hangszórók, billentyűzet, Touch ID. Úgy tudom 300 nitrol 400 nitre tornaztak a fenyerot frissitessel, kint meg nem hasznalom. Tehat igazol ez nem erdekel, a kisebb szintartomany mar inkabb.
Foleg a teljesitmenybeli kulonbseg erdekel, a mar emlitett felhasznalas melett. -
nozs23
addikt
2017 Macbook Pro (13, alapmodell non-touchbar) és 2018 Macbook Air (Retina) között gondolkozom.
Ami fontos, hogy sokat menne rajta Photoshop, Lightroom, Illustrator grafikai munkához, fényképfeldolgozás stb. Ezenkívül semmi megterhelőbb feladata nem lenne.
Csak a fenti két gép jöhet szóba, használt sem érdekel.
Tulajdonképpen az érdekelne, hogy az Airben lévő gyengébb proci is megbírkózik-e ezzel a felhasználással hosszú távon is? -
törölt tag
válasz TigerCat #77855 üzenetére
Cross site tracking ellen véd, hogy pl ne lássa facebook, hogy hüvelygomba gyógyszert nézegettél az amazonon. Ez a több domain loginjét egy süti alá pakolják dolog 10 éve lehet brilliáns megoldás volt, de mostanra egyértelműen bad practice. Ha nem zavar, hogy minden kémcég lekövet, akkor kapcsold ki a cross site tracking védelmet - nem vagyok mac előtt, nem tudom a pontos nevét, valahol beállításokban lesz ilyen.
-
veterán
Sziasztok!
Olyan lehetséges, hogy a MacBook elsődlegesen nem a videókártyát használja, hanem a beépített Iris-t?
Mert feltettem a LOL-t kicsit bohóckodni aztán eléggé nyögve nyelősen fut rajta, azért azt el kellene vinnie szerintem.
És ahogy belemegyek a rendszerinfóba akkor is grafikának az Iris-t írja ki.
Valamit át kell állítani vagy mi a helyzet ilyenkor? Esetleg "csak" ennyi lenne az 555 Radeon?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
brickm
őstag
válasz V.Stryker #77853 üzenetére
Értem, hogy chrome alatt jó, de ez attól még lehet site error.
Ugyanis itt a több domain miatt egy süti nevet használnak, amiben másik ID-val rendelik össze a user-t, meg a belépés tényét, meg a domaint. Ez nem feltétlen egy jó megoldás, mert lehetne domainenként sütit generálni, h tudja a rendszer melyikkel mikor hol jártál.
És nem gondolom,hogy a safari hibája lenne, hogy nem etetnek meg vele minden "egyedi megoldást"
Most nem fejtettem vissza a sütiket, de ez az első ötletem, hogy miért történik ez.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Valaki ismételten leírná, hogy mit kell állítani a Safari-n, hogy ha hardveraprózok, ne léptessen ki a Ph-ról?
-
-
brickm
őstag
Szia,
balról jobbra:
Coconut battery (4db ikon, akkku ikonig az, gyári akku kijelzés kikapcsolva), MACs fan control, Magnet, NightOwl, InsomniaX, TurboBoost switcher, Canon utility, MOS, innentől a BT wifi stb gyárihszilard666
Betyár az a gép, vadi új. Kár h nekem az USB-c miatt sztorno az újabb már. -
galaxys80
veterán
Hagyjuk már ezt. Az egyikkel nagyon akad a másikkal esetleg csak kevésbé.
A böngésző fajtától függetlenül akad, mint a rossebb a win-hez képest. Ez alól a trackpad és a magic mouse a kivétel.
Illetve különböző app-ok segíthetnek mérsékelni.
A 30.000-es tehénlepényt pedig, mintha az én kezemre tetvezték volna.😎[ Szerkesztve ]
-
Pixx96
aktív tag
válasz brickm #77834 üzenetére
ezen gépen amit vennék volt pár bővítés. 8gb ddr3 RAM van benne + 2 dupla ssd 120 & 250gb
Adatai:
• Processzor: 2,4 GHz Intel Core 2 Duo
• Memória: 8 GB 1067 MHz DDR3
•Indítólemez: Machintos HD
•Grafika: NVIDIA GeForce 320M 256 MB
•Sorozatszám: 4504120BF5XDupla SSD-vel rendelkezik: 120GB SATA
250GB SATA[ Szerkesztve ]
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Egy MacBook 13 inch 2010 mid mennyire alkalmas manapság otthoni egyszerű felhasználásra? Értem ez alatt Yt 720/1080p , sima böngészés facebook , film , zene ilyenekre kellene.
Sose volt semmi apple termékem így nem vagyok képben bár a c2d prockó nem túl izmos ( szerintem) de bízok a macOS optimalízáltásgában
Gép spec : [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
bmakszim
senior tag
válasz vasi89 #77825 üzenetére
A drágább gép teljesítmény többlete olyan folyamatokban jöhet elő, ahol egyszerre van terhelés alatt a gpu és a cpu, mivel nagyobb TDB kerettel gazdálkodhat, így jut elég kakaó mindkét komponensnek.
Illetve a geekbench nem annyira mérvadó, mivel csak rövid ideig terheli a cpu-t. Egy video export talán jobban kihozná a különbséget. -
tboldi
nagyúr
Már szét is szedték az új, belépő MBP-t.
[link] -
-
vasi89
addikt
Végre vannak geekbench tesztek a frissített Macbook pro-ról. Elég meggyőzőnek tűnnek, legalábbis számomra megfelelő lesz. Sőt elviekben tudja azt amit a 2018as 4 magos. Viszont akkor így konkrétan +2db usb-c port kerül 100 ezer felárba? Mindenesetre Én örülök, hogy eddig vártam a gép vásárlással.
-
H0r1
tag
válasz ArrayOfLilly #77821 üzenetére
Jelenlegi ceges laptopom full angol, ekezetet meg nem hasznalok (shame on me) de ha kell akkor azon is siman megtudom oldani fejbol. Teljesen vakon gepelek. Igazabol azert gondolkodtam el, mert ha jol gondolom kevesebb a valos billentyuzet mint egy angolon vagy eu-son, de ha jol latom a kulonbseget, akkor csak a hosszu ÍÍÍÍ illetve az ű lakozik más helyen?
Van egy 2015 os 13" mac pro 16gb rammal 512 ssdvel, egesz jo aron, de US bill. Ezert gondolkodtam el rajta. Viszont az olvastam, hogy ezeket nem tudjak konnyen magyaritani.. Lehet nem is kell
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Attól függ, mire használod és milyen nyelven gépelsz a leggyakrabban. Én azt használtam legtöbbször, most nemzetközi angol van, én ezt pl. sokkal kevésbé tudom megszokni az Enter hülye elhelyezése miatt.
Karabiner progival, vagy az Ukulele nevűvel tudod beállítani magadnak a kiosztát, ha a í és a 0 elhelyezkedése zavar. Azt, hogy nem látod az ékezetes betűket a billentyűzeten, azt szerintem meg lehet szokni. Én biztos nem kockáztatnám, hogy valaki kinyiffantsa a billentyűzetemet (2016+ generáció, sérül a mechanika, top case csere), korábbi gépen lehet, hogy lecseréltetném. (Sose tettem meg, max. az y-t és a z-t szoktam megcserélni, de csak ha nem vagyok lusta.)
Programozáshoz szerintem kényelmesebb, bármi máshoz is, ahol sok speciális karaktert és angol abc-t használsz, amúgy meg megszokható kényelmetlenség.
http://www.arrayoflilly.com
-
H0r1
tag
Van itt olyan aki USA billentyuzetes macet használ ? Nagyon kapufa? Ahogy láttam rendesen eltér az EU-tól. Utólagos magyarrá tétellel kapcsolatosan van kialakult velemeny? Köszönöm
-
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Tegnap "takarítottam" kicsit a 2015-ös Macbook Pro-mon, és törölgettem fájlokat. Véletlenül sikerült 2 nagyon fontos Numbers fájlt is törölnöm, amik igazából iCloud-ban voltak, és úgy szerkesztettem őket a gépen és a mobilomon is. Betettem a kukába, majd véglegesen töröltem őket, de csak a gépen. Ma vettem észre, hogy a mobilról sem érhetőek el már, eltűntek az iCloudból. Lehetséges, hogy ha iCloudban lévő fájlt véglegesen törlök bármelyik eszközön, akkor onnan (iCloudból) is véglegesen törlődik? Ennek mi értelme van?
Próbáltam nézni az iCloud online felületén a Beállításokban a fájlok visszállítását, de a tegnap törölteket nem sorolja fel, pedig itt 30 napig meg kéne lenniük...
Time machine teljesen deaktiválva, de szerintem itt úgysem segítene, mert ugye ezek a fájlok csak a "felhőben" vannak meg.
Van esetleg ötletetek?
Köszönöm szépen!
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Összeraktam egy hackintosht és az lenne a kérdésem, hogy a hangot hdmin használom a tvn. Hiába állítom be az output devicenál, hogy azt használja minden egyes indításnál ki kell választanom. Hogyan tudnám alapértelmezettre tenni, hogy ott adja le a hangot a gép? Esetleg van erra valami terminál parancs vagy valami megoldás? Köszi
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 M2 Pro & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Syl
nagyúr
válasz brickm #77811 üzenetére
Igazából én nem használom a Mos-t. Firefoxszal böngészek, abban mezei kanócos egérrel is piszok smooth minden.
Egyedül amit használok, az a DiscreteScroll - kikapcsolja a görgő eszetlen gyorsítását.(#77806) galaxys80
Muhahahaha. A harmincezer forintos érintésérzékeny tehénlepény nélkül sincs akadás - csak normális böngészőt kell használni
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
amulet
senior tag
sziasztok
applecare-al kapcsolatban lenne kérdésem. Vásárolnék az ijoe-nál applecare-t, és azt az infot kaptam, hogy ők regisztrálják nekem csak el kell küldenem a serial számot. Csak annyi a kérdésem, hogy ez így van? Én úgy tudtam, hogy dobozos verziók vannak amit megvesz az ember és ő regisztrálja be, de ezt most nem értem -
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Lehet tenni valamit annak érdekében, hogy a Time Machine ne 150 GB-os backupot csináljon a gépben lévő meghajtókról? Ez lenne az első mentés egy frissen telepített, szinte üres gépről.
256 GB + 2 TB van a gépben, amin "A Mac névjegye" szerint 55 + 2 GB foglalt. Az 55 GB fotókból, dokumentumokból és az asztalon tárolt elemekből tevődik össze, ami viszont megvan felhőben és ki is zártam a biztonsági mentésből. A másodlagos meghajtót szintúgy kizártam.
Ennek ellenére 150GB-os backupot akar csinálni.
Arra számítottam, hogy csak a rendszerről csinál és az online meglévő dolgokról nem, egy kisebb, 40-50 GB-os mentést.Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
TigerCat
nagyúr
válasz Fece87 #77801 üzenetére
Hardverapró, Media Markt is szokott akciózni... De mivel nem írtál költségkeretet és hogy ne legyen probléma sem a teljesítménnyel, sem a tárhellyel, javaslom a 15-ös gépet kimaxolva 1 915 390 Ft-ért az Apple.hu-n.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Fece87
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék MacBook-t venni, nincs konkrét típus. Filmnézés, internetezés, könyvelő program futna max rajta, esetleg valami kis játék (TFT). Használt is szóba jöhet. Tudnátok segíteni, hol érdemes körül nézni, vagy milyen ajánlanátok erre a célra. Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- 16GB! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 16GB 256GB Magyar bill, GAR!
- 512GB Csillagfény! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Starlight MacBook Air M3 512GB Magyar bill, GAR!
- Apple Macbook PRO 512 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 090
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- Apple Apple Macbook PRO 256 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 092
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest