-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zjunior
veterán
-
muzsikpeti
aktív tag
Sziasztok! Egy kérdés, macbook air thunderbolt csatihoz melyik hdmi átalakitó müködik, amin megy a hang is tv-vel összekötve? Mert azt hallottam, a mini display port-hdmi-is átalakitó ami 2010- macbook pro-n simán viszi a hangot is a video mellett, az a 2011-esen csak a képet! Ezt nem akarom elhinni, ezért kérném segitségeteket. Köszi előre is.
-
nagyúr
válasz Zjunior #6995 üzenetére
Ez esetben elnézésed kérem. Már csak azt kellene kiderítenem, nekem mi van fent, amitől működik... (A gépet OS X-hez értő arc telepítette, de a felsorolt programok közül egyik sincs telepítve a gépre.)
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Zjunior #6993 üzenetére
Windows-os gépre kötve meg tudod nézni, hogy tudsz-e rá írni? Biztosan a külső vinyóval van valami, mert én simán rákötöm bármelyik külső vinyómat (szintén Win-nel formázott NTFS file rendszerrel), és írom/olvasom, tehát nem az OS X-szel vagy a Mac-kel lesz gubanc.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Zjunior #6988 üzenetére
Nem találkoztam ilyen problémával, simán tudok letölteni bármit közvetlenül külső vinyóra, illetve bármely, azonos hálózaton levő gépen található, megosztott mappába.
-
Zjunior
veterán
válasz Solar_Wind #6989 üzenetére
És ha már letöltötte Mac air-re miért nem tudom átmásolni a külső winyóra?
[ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy töltenék le filmet Macbookal külső winyóra, mert Air-em van és nem engedi letölteni közvetlenül open-read only hibával?
Nem lehet NTFS külső winyóra pakolni cuccot közvetlenül??
Köszönöm a válaszokat!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
nagyúr
Láttam ezt az opciót, csak féltem kipróbálni. Ellenben iCloud-on keresztül nagyon szépen összefésülte a címjegyzékeket, köszönöm!
-
P.O.C.
tag
Van az itunes-on belül a szinkronizálásnál alul egy opció, hogy a következő szinkronizálásnál cserélje le az iphone-on lévő kontaktokat a gépen lévő kontaktokra ha jól emlékszem. Vagy ez, vagy pedig icloud, ez asszem "egyszerűbb" - a jövőre nézve pedig hasznosabb - lenne sztem.
-
nagyúr
Van egy címlistám, amit a cégem megszűnése okán lementettem, majd beimportáltam a MacBook Címjegyzékébe, ott szépen látszanak is a könyvben. A kérdésem, hogy hogy tudom ezt átteni az iPhone-omra? (Az iPhone-on ez a címjegyzék exchange fiókként hozzá volt adva, tehát a céges levelezővel szinkronizált, ám, amint lekapcsolják a céges szervert, bukom a kontakotkat.) ITunes-szal szinkronizáltam a Címjegyzéket, így a MacBook-ra kerültek a kontaktok, eddig jók vagyunk. Aztán leválasztottam az iPhone-on a céges exchange fiókot, így a kontaktok el is tűntek, ahogy az várható volt. A MacBook-on azonban megvan a kontaktlista, ahogy terveztem. Namost a kérdésem, hogy hogy tudom ezt át(vissza)varázsolni az iPhon-ra (most már praktikusan saját vagy iCloud címjegyzékként). Ha iTunes-szal szinkronizálom a kontaktokat, akkor az iPhone-ról szeretne átvenni kontaktokat (amik ugye nincsenek), ellenben a MacBook címjegyzékét nem akarja átvinni az iPhone-ra. Tud valaki megoldást a problémára? Valszeg én bénáztam vagy néztem el valamit, de elég bosszantó.
-
e30st
tag
válasz Barett 50cal #6975 üzenetére
nekem is volt. csak Chrome-on, csak Lion esetén. 10.7.3 óta nem láttam. szerintem szoftverhiba.
-
Kasza08
őstag
válasz Barett 50cal #6977 üzenetére
Detto
- Előjön
- Görgetek eltűnik
- Nincs gari -
whitezo88
nagyúr
válasz Barett 50cal #6977 üzenetére
[link]
ez elég hasonló kinézetű hiba nála -
whitezo88
nagyúr
válasz Barett 50cal #6975 üzenetére
tildy logoutot is írt ezzel kapcsolatban. alaplapi szériahiba sajnos. irány a gari.
-
Gonzo.
tag
SEGÍTSÉG!!!
Miért nem tudok egy mkv filmet átmásolni pendrive-ra?
A híres szöveg: Error: file's EOF, offset, mark or size is too big (-1309)Mi lesz a következő? A kenyér???
-
biker
nagyúr
takonylabda, meszsiről is jól érezhető alkoholmennyiséggel, ami tisztít s fertőtlenít.
távirányító réseiből, billentyűk közül, meg mindenhonnan kiszed mindentElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
monsterbeats
tag
köszönöm!
Macbook Pro 13" - i5 2.4GHz, 8GB, 500GB. - elnézést a lassú, hibás üzenetekért, gipszben nem az igazi.
-
biker
nagyúr
válasz monsterbeats #6964 üzenetére
itt vannak jók, én a CyberCleant javaslom!
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
TheMarci
addikt
válasz monsterbeats #6964 üzenetére
Amikor lenyomod a billentyűt teljesen (tisztítás közben), akkor egy szintbe kerül a billentyűk közti fém résszel, így arról is könnyen le lehet szedni a koszt. Amúgy úgy szoktam tisztítani, hogy a szivacsot/pólóm/pzs-t rányomom a billentyűzetre, és dörzsölöm vele, és akkor mindig benyomódik a billentyű/billentyűk, ahol dörzsölöm, és közöttük is tiszta lesz.
Do You Dream?
-
TheMarci
addikt
válasz monsterbeats #6962 üzenetére
Nedves bármivel. Pólómmal szoktam, vagy megnyalogatok egy pzs-t, és azzal letakarítom a koszt.
Do You Dream?
-
monsterbeats
tag
sziasztok!
eléggé foltos az alu rész a billentyűmnél, meg a billentyűk is koszosak, az mbp-n, mivel töröljem le, ami lehetőleg nedves, de nem fog zárlatot csinálni? Macbook Pro 13" - i5 2.4GHz, 8GB, 500GB. - elnézést a lassú, hibás üzenetekért, gipszben nem az igazi.
-
nagyúr
Még az is lehet, hogy jó kis kliens, de a megszokás nagy úr ugye, és elég régóta használom a TB-t.
Mondjuk nekem egyszerű a levelezésem, össz-vissz 4 címről szedem a leveleket, abból egy alapból kuka, mert azzal regelek a neccesebb helyekre.Azt miért csinálja egyébként, hogy IMAP-os fiók első betöltése során az összes jelölt mappából kicsipegeti a képeket, csatolmányokat, és elrejti valahol a file-rendszer mélyén? Kerestem ugyanis egy képet, és jó szokás szerint ment a "*.jpg", és akkor láttam, hogy az összes levelem (csak GMail-en 4-5.000) összes képe le van szedve egy mappába. Szerencsére WiFi-n voltam, különben leradírozta volna a havi adatforgalmamat.
-
-
-
nagyúr
Annyival kiegészíteném, hogy a TB telepítésekor kijelöltem, hogy ő legyen az alapértelmezett, és a Mail általános beállításainál látszik is, hogy a TB az alapértelmezett olvasó, ám, ha az iPhoto-ban az email-en való küldésre kattintok, akkor mégis a Mail indul el.
-
nagyúr
Hogy tudom beállítani, hogy ne a Mail legyen az alapértelmezett levelező program? Thunderbird-öt használok, és egyszerűbb lenne, ha iPhoto-ból egyből tudnám email-en küldeni a képeket, és nem kellene elmentegetni, megnyitni a TB-öt, aztán becsatolni, stb.
-
biker
nagyúr
válasz Luser2000 #6950 üzenetére
kipróbálom, de mivel Silverlightal megy a 2010-es OWA, elvileg ugyanazt látod mindenhol.
az akkor 2007-es vagy régebbi OWA lesz, nem?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Luser2000
addikt
ezt a lehetőséget nem ismertem.
köszi!
most kipróbálétam, de sajnos ez nem segít rajta. sőt, ha a szafit átállítom, akkor csak ront a helyzeten (nálam).---
nem tudom mit értesz "hibátlan" alatt.
"hiba" itt sincs, csak csomó funkció hiányzik, vcagy nagyon LIGHT módon megy.
ha van lehetőséged, akkor egy mondjuk Win7-es gépen Explorerrel lépj be az OWA-ra.
Majdnem ugyan azt kapod, mint ha egy Outlook kliens lenne telepítve a gépedre.[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
biker
nagyúr
-
nagyúr
válasz Luser2000 #6946 üzenetére
Elvileg a 2010-es verziótól kezdődően támogatja a Firefox és a Chrome, valamint a Safari használatát, de én ezt nem tapasztaltam. Végigpróbáltam minden böngészőt, de a teljes funkcionalitás csak IE-n érhető el, minden máson csak a fapados verzió jön be.
-
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan böngészőt ajánlani, ami a lehető legjobban hasonlít az Internet Explorer-re?
Én Safari-t és Chrome-ot használok, de sajnos a céges Exchange levelezés elérése OWA felületen keresztül az Explorer-en keresztül a legjobban támogatott.Ott vannak felugró ablakok, bővebb az elérhető funkciók listája, stb.
Szóval kifejezetten az Exhange OWA miatt keresnék valami "más" böngészőt.
Van valakinek személyes JÓ tapasztalata?Vagy halott ügy?
Köszi,
BalázsApple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
e30st
tag
-
nagyúr
-
törölt tag
Ha esetleg valaki tudja, hogy hol tudnék korrekt, vállalható áron használt AIR-t venni, a kérem dobjon meg egy privivel. Köszönöm!
-
Def26
félisten
Még annyit kérdeznék, hogy megéri venni ezen ritka pillanatokra egy ilyen laptop hűtőt? [link]
Illetve ha úgy is win 7 alatt játszom akkor gondol van valami program amivel tudom szabályozni a venti fordulatszámáét. pl. olyan mint az msi afterburner.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Def26
félisten
Irodába lesz asszonynak. Nem fog futni rajta csak excel és mail. Néha egy kis netezés. (win 7 -et telepítek rá, mert a munkában ezt akarja használni)
Játszani én fogok rajta akkor amikor pl. lemegyünk anyósomékhoz, és nincs mivel elütnöm az időt. Ez havi 1x van max. Akkor viszont komolyan nyomnám, olyan 3-4 órákat aktívan, battlefiled 3 -al, vagyis izzadni fog.
Azért kérdeztem, mert nem tudom, hogy esetleg aggódjak e ez miatt vagy hagyjam a fenébe. Volt e már ebből valakinek hardveres problémája, fagyás, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
Macbook pro 15" mennyire melegedig játék közben? Core i7 és hd6750m -el? Akinek ilyen masinája van megnézné nekem?
-
Zjunior
veterán
válasz Solar_Wind #6929 üzenetére
Na jó hova kell írni a Felhasználü nevemet, mert átírom de error...
-
Solar_Wind
senior tag
-
Zjunior
veterán
válasz Solar_Wind #6927 üzenetére
Köszi értelek titeket, de a Photostreames képeket nem mutatja külön csak az iPhotoval egyben
-
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudnám a képeimet őgy nézni mint ahogy a windowsban nagy ikonként?
Nekem iPhotossal nyitja meg és nem tudom őket kijelölni mert elszeretném küldeni emailben...
Igaz Photostreamben van de nem tudok mit csinálni velük csak megnézni meg szerkeszteni iPhotoban!
Esetleg valami más képszerkesztőt tudtok ajánlani nekem helyette..
Finderben átakarom állítani, de nem találtam..
Köszönöm a segítéget!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
nagyúr
válasz TheMarci #6919 üzenetére
Átméretezés megvolt, de hogy tudom csökkenteni a kép minőségét adott felbontáson belül? PS-nél, vagy ArtWeaver-nél egy egyszerű csúszka segítségével tudom állítani a JPEG tömörítés minőségét, de a Preview-ben nem találtam ilyen opciót.
-
nagyúr
Milyen, az ArtWeaver-hez hasonló egyszerű kis képszerkesztőt ajánlotok Lion-ra? Gimp-et használom és szeretem, de az sokszor ágyúval verébre színvonal, szal, ha csak át szeretném méretezni a képet, vagy csökkenteni a minőségét (és ezáltal a méretét), akkor elég lenne egy kis progi is.
-
Xero
nagyúr
válasz monsterbeats #6913 üzenetére
Akkor állíts be egy location-t az otthoni eléréshez. Csak a saját routered adatai legyen lementve és kapd ki a pipát az ask to join networks elől. Így nézzen ki (nyilván saját SSID):
-
nagyúr
válasz monsterbeats #6913 üzenetére
Hülye kérdés, de a check box-ot bepipáltad, a Hálózat megjegyzésénél? Elvileg csak az új hálózatokra kérdez rá.
-
Xero
nagyúr
válasz monsterbeats #6911 üzenetére
Ha elérhető az adott SSID-jű hálózat (akár rejtve) akkor megpróbál csatlakozni.
-
monsterbeats
tag
hogy lehet beállítani, hogy autómatikusan kapcsolódjon a wifire beállításkor?
Macbook Pro 13" - i5 2.4GHz, 8GB, 500GB. - elnézést a lassú, hibás üzenetekért, gipszben nem az igazi.
-
Ear001
addikt
válasz Kasza08 #6906 üzenetére
Van egy Time Machine Editor nevű ingyenes program erre a célra.
-
Solar_Wind
senior tag
-
nagyúr
Hogy tudom az Applications és Downloads mappákat (vagy egyáltalán bármilyen mappát) ráhúzni a dock-ra? (Lion 10.7.2.) Hiába húzom őket a tervezett helyükre, nem kerülnek fel, csak az asztalra.
-
e30st
tag
válasz Kasza08 #6897 üzenetére
ha be ván állítva a time machine, hogy pl óránként vagy 5-10 óránként frissítsen, akkor elképzelhető hogy ő csinálja ezt. amúgy meg a hálakártya szokott még dolgozni sleepben. Sleep közben is kommunikál a közelben levő wifihálózatokkal, routerekkel. Jelentkezz ki, és úgy rakd sleepbe. akkor nem fog felébredezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro Touch bar 15" A1990 2018 Silver (EMC 3215) 15"4 2880 x 1800 - 16GB - 256GB SSD -
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Eladó Macbook Air M1 13" 2020
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- 2022 MacBook Pro 14 M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD ÚJ ÁLLAPOT
- Lp
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M3 MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 M3 8CPU/10GPU 8GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar billentyűzet Deák
- Apple Macbook Pro 13" 2020 Touchbar i5/16GB/512GB, ÚJSZERŰ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest