- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #43099 üzenetére
Re saját tyúkól: a vége felé egy haver beszámolt, h megnéztek egy terraced kategóriás, felújítandó kéglit: valami 4.5millió franktól felfelé lehetett "ajánlatokat tenni". Egy normál értelmiségi fizu arrafelé kb évi nettó 100k frank körül mozog, azaz a k.rva életben nem fizeti ki az unokád sem. Lakásokat láttunk falun 7-800kCHF-ért. Annyi pozitívum az agyament vételi árak mellett, hogy a bérlés akkor még olcsóbb volt, mint pl Londonisztánban, valószínű a jóval alacsonyabb svájci kamatok miatt, ez valszleg még mindíg így van, szóval ha az ember bérlő, akkor CH sokkal nyerőbb, mint UK.
-
válasz
instantwater #43096 üzenetére
A svájci munka megszűnt és schwyzerdüütsch tudás nélkül pár hónap álláskeresgélés után rájöttem, hogy az egylábú vaddisznó hamarabb szökik meg a vágóhídról, minthogy engem a szakmában ott felvegyenek. Nemszakmában meg nagyon nem nyerő az ország, ha "csak" havi 4-5ezer frankot (3-4k font) keresel kicsi gyerekekkel, albérletben, akkor gyorsan éhenhalsz még úgy is, hogy a 2gyerekre ugyanennyibe fájó bölcsi helyett asszonypajti terelgeti a fészekaljat (=így aztán neki nincs keresete).
A másik meg igen, hogy itt saját tyúkól, saját KERT, saját drive, nem kell hallgatni, hogy a felettünk lévő albán házaspár hajnali 2kor dug, máskor meg el akarják vágni egymás torkát - ha meg nem műxik a lift, cipelhetem a németországi bevásárlótúrán levadászott 10kiló krumplit a hetedikre.
#43098: ha szabit veszek ki, azt nem 42 másik szerencsétlennel bedobozolva szeretném tölteni, hanem inkább valami partfélén, hűvöset/forrót kortyolgatva. Ez is érték, amiért máskor fizet az ember, 7vége detto (bár pont rám nem egészen vonatkozik, mert nem hétfő-péntek munkarendben melózok). A beosztásomat nézegetve pont azt sakkoztam a múltkor, hogy több hónapban is tudok szabikivétel nélkül 4napos lógásokat megejteni, amibe pont belefér egy délspanyol napfény-tankolás.
-
-
válasz
mindenes24 #43084 üzenetére
Ez semmi ahhoz képest amit Antalya airporton csinálnak.
All inclusive hotelból hoztunk magunkkal palackos üdítőket, mondván, hogy míg a reptérre ér a transzfer busz, addig legyen mit inni, a securitynál meg lesz ami lesz.
A bontatlan üdítőket betették egy dobozba, nem a kukába.
A bontottakat vihettük.
Egészségükre -
válasz
t72killer #43083 üzenetére
Azért egy jó magyar panelban is lefolyik a panel hézagon a víz, amikor mellé akasztja a kedves szomszéd a mosógép csövét, és a kád helyett a földre megy a víz.
De hatalmas idiótának kell lenni, hogy annyira ne tudja a világát az illető, hogy csak akkor vette észre, amikor már mi kopogtunk nála, mert nézte a meccset.
Az összképhez hozzatartozik, hogy ugyanez a család tárolta a villamos kapcsolószekrény mellett a robogóját, a hátsó kijárat folyosót lezárva tárolónak.
Legalabb 3 baj van 1 mondaton belül.
Magyarországon is vannak érdekes emberek.
Végül mi volt az ami kimozdított Svájcból Skóciába?
Csak a saját tyúkól miatt vállaltad az esőt!? -
válasz
t72killer #43093 üzenetére
Vannak csomagszallitok UK es Magyarorszag kozott, azokat kell ilyenkor hivni. Megrendeled a szolgaltatast, hazhoz jonnek, kiallitod a vamaru nyilatkozatot (altalaban ha megallapithato, hogy szemelyes hasznalat targyak, meguszhato a vam), elviszik a cuccot, majd az altalad megadott cimen leteszik (pl. szuleidnel). Visszafele ugyanez. Mi az angolcsomag.hu-t hasznaltuk.
-
válasz
moleculez #43082 üzenetére
Pontosan ezért nem költözök soha szűk lépcsős angol házba
Cipekedjen a fene.Ezt már a kiköltözésünkkor megtanultam.
1-2 hetet egy Hostelban laktunk, amíg találtunk lakást.
Persze, hogy az utcán egy random ajtó mögött olyan meredek lépcső, hogy nem láttad a tetejét, majd az emeleten a szállás.
2 nagy bőrönddel érkeztünk.
Instant gym.Visszatérve a bútorra, volt itt egy ismerősünk, angol házban.
Szűk folyosó, onnan nyílt a nappali.
Persze, hogy ott sem lehetett bútorral befordulni.
Állítólag végül a nagy ablaktabla kiszerelésével vitték be a bútorokat az ablakon keresztül.
Kész szerencse, hogy egy nagy ablak volt, és nem ez a hagyományos bay window.Bay windownak amúgy mi értelme van?
Vagy csak sima angol agymenés? -
Ez a csomagelőreküldés amúgy hogy működik pl szállásadós/nem rokon megoldás esetén
? Jó bonyi szitu UK, mert ugye innen minden vám-külföld, tehát elvileg a saját utazócuccom után is vámárunyilatkozat + postai csomag lévén vámfizetés a célállomáson, és ugye random vadidegen szállásadóra nem biztos, hogy rábíznék egy pl 1k font összértékű csomagot = be kell bumlizni érte valami postafélére.
Mo.-ra menet meg tudtommal még képesek a karácsonyi képeslapot is elvámolni (=ügyintézési 2-3ezres+áfa) "mörhánincsértékkorlát!!4!444!!".
-
tildy
nagyúr
válasz
Nekem nagyon ritkán van feladott poggyász , kis hatozsakokkal járunk , Ha meg az egész család megy, akkor előre az a küldjük a csomagot. Olcsóbban .
Nem tudom ki utazik kettő 25 kg-os bőrönd el, de hogy egy három gyerekes család biztosan nem, ha olyan mint én azt tuti.
Izlandot mi két gyerekkel összesen 1 db 25 kg-os bőrönd el, + 4 kézipoggyásszal jártuk meg. -
-
Nna, csomagocskám ebben a pillanatban (14:29 max mínusz 3 perc) megjelent a rendszerben, instant a Milton Keynes-i depóba teleportált
.
SzVSz elég gáz, hogy egy követett küldemény esetén nincs instant online nyoma annak, hogy az ember leadta a cuccot... Mostmár csak elég lesz azért imádkozni, hogy épségben megérkezzen.
-
válasz
Ok, ha már korrektek akarunk lenni, 2 napnyi munkabér költségét is hozzáírhatod a buszos verzióhoz.
-
mindenes24
junior tag
válasz
t72killer #42982 üzenetére
Azert az osszehasonlitast erdemes korrektul elvegezni.
Repulojegy gondolom £30-50 lehet, de az csak egy kis kezitaskaval van.
Ha hozzaadod a 10kg-os fedelzeti poggyaszt, meg a ket 20 (25?) kg-os feladott borondot, arban nagyjabol ottvagy.Raadasul nincs meretkorlatozas, nincs merlegeles es nem kell aggodni, hogy a repteri biztonsagiak es egyebek miket szednek/lopnak ki a csomagokbol.
(Nekem pl. a magyar biztonsagiak rendszeresen eltuntetik a muanyag flakonjaimat, pedig teljesen uresen viszem. A gym-be jarok odalehetnek ezert, talan ezert nyuljak le, amit nagyon unok, mert brit oldalon soha sincs ilyen problema, ez a magyaros lenyulas kategoriaja
)
-
válasz
moleculez #43079 üzenetére
3-4 LITEEER?!?!! Annyi miatt az egész háztömböt újra kell építei, már ne haragudj. Az maga az özönvíz, amire még Noé se merészkedne ki brit építésű bárkával...
Nekünk bérlakásban anno a zuhanyzóból ment ki kevesebb, mint egy pohárnyi: fél órán belül csönget az alattunk lévő lakó, hogy bent esik nála az eső. Zöldfülű voltam, akkor ismertem meg a brit "belsőépítészet" egyik remekművét, a zuhanyfülke alatti területen kivágott/le se pakolt padlócsempét...
#43082: anno svájci életünk során kaptunk a nyakunba bennelakós "felújítást" (hívjam inkább szakik által asszisztált szétverés, minőségi régi cuccok cseréje farostlemezre árdrágítással projektnek), hákösz, senkinek se kívánom. Pedig ott még nagyjából haladt is a munka - csakhát kicsi gyerekkel az ember nem szeret reggel fél 7kor a gyerekszobától 3 méterrel lévő konyhában idegen bakancsos figurák fúrására-faragására ébredni. (ez amúgy a svájc-projekten gondolkodóknak is megy. Lehet 3-4évig jól elvagy egy piachoz képest olcsó lakásban és mázlid van, de lehet nem.). Akkor fogalmazódott meg bennem, h ebből elég és saját tulajdonú kégli kell ami a pincétől a padlásig az enyém.
-
moleculez
veterán
válasz
moleculez #43081 üzenetére
Ha már így elkezdtem:
Szóval 2020 eleje valamikor. Landlord nem hosszabította meg a contractot, költözzünk ki. Mondtuk nézd 2 hónap alatt nem tudunk találni megfelelő (méret+ár+állapot+ location) helyet. Sebaj, most vettem egy másik kuckót azt ki tudom adni kevesebbért mint ezt mert ugye kisebb.
Kínai munkások ellepték a helyet, nekiálltak falakat kiszedni meg konkrétan. full scale renovationnek úgy hogy benne laktunk, életvitel szerűen. És akkor becsavart a covid. Lockdown. Kínai barátaink fogyatkoztak. 3-2- aztán már csak 1 járt. Aztán az se. 🤷🏼♂️ És egyszer csak ott ültünk egy szétbombázott felszerszámozott házban a kijárási tilalom alatt. Imádtuk. Ja, nem. Költözés. Jön a faszi a vannal. Kinyitja a van ajtaját belül csupa malter, beton meg pusztulat. Nos, emberünk valójában ilyen backyard clearenceket csinál, de ugye a van az van🤷🏼♂️ Jó az a parasztnak. Más választás nincs, ott és akkor nem tudtunk új költöztetőt találni. Minden bútor sarka lepattant, szövet, műbőr meghúzva, kár kár hátán.
Megérkezünk az új házba. Falakon nedves a festék a konyhát még építik, szegőléceket rakják le… #GyerelejóIsten… akkor pakoljunk le az udvaron, majd onnan be.
Szűk folyosó és lépcső 2-3 bútor fel se ment. Áhhh…
Visszagondolni is rettenetes. -
moleculez
veterán
Amikor a regi házunkban kiköltözés előtt (másik szép történet) nekiállt a landlord építkezni. Avagy a fenti WC-t egy Zuhany + WC-re bővíteni a szoba kárára. Na az a bővítés sem se betont, se téglát nem látott, csak fa+ farostlemez, majd a csempe megfogja’.
Na mondjuk ezt pont Neked nem kell bemutatnom.
-
moleculez
veterán
Mai agyérzsába (feat X-Akták):
Szóval, fürdőszoba a konyha felett 1:1be. Ok.
Ha viszont bármi víz kiömlik a fürdőben (pl felrugtam a felmosóvödröt ~ 3-4L víz), az perceken belül utat talál magának a konyhába. Ez a konyhából nézve úgy néz ki, hogy a (most figyelj!) a lámpákból folyik a víz. Ok, így adta ki a fizika stb. De hogy abba szárbaszökkent, repedsarkú idesanyjába került a víz a ledes izzó belsejébe? -
-
-
-
aero.
veterán
Itt 2 napja nem ment 65-70 km/h alá a széllökés, 1 híd péntek éjjel óta zárva, marad a kerülő. Szombat délutánig mindkettő zárva volt anglia felé (110km detour). Kellemetlen minden kint töltött perc. 8 fok lenne, de a szél miatt a hőérzet -3.
-
-
-
Mindenki jól van?
-
-
-
válasz
ricardobayes #43059 üzenetére
Az szép
Mondjuk az első néhány évben mi sem használtuk a mosogatógépet.
Aztán egy nap elegem lett a mosogatásból, és mondtam, hogy nem lehet mindenki h*lye aki ilyet vesz, biztos jó dolog, ha más van, próbáljuk ki.
Kiprobáltuk, azóta nem tudunk nélküle élni.
Olyannyira, hogy ami nem bírja a gépet, az megy el a háztól
.
Néhány, minimális dolgot mosogatunk kézzel.
-
Devid_81
félisten
Eddig meglepoen okes a vihar felenk, kerites egyben, cserepek a helyen.
-
válasz
ricardobayes #43059 üzenetére
Hmm, lehet ez az egyik oka, hogy a használt kocsikat a rozsda tartja össze🤔
A part menti utakon amúgy közvetlen tengervizet is kap néha a kocsi
-
ricardobayes
csendes tag
válasz
instantwater #43042 üzenetére
Ez a fözés dolog elég vicces, angoloktól vettük a házat és elmondásuk szerint 17 év alatt nem föztek, úgyhogy jelezték, hogy a sütö "untested" -> nem is müködött amúgy. A tengeri pára elég szépen ki tud nyírni dolgokat amúgy, se a sütö, se a mosogatogep nem ment.
-
-
válasz
t72killer #43055 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből: ezekszerint nem egy ájtí világbajnokok, a tracking akkor kel életre, ha munkanapon(!, LoL, tracked24-el van feladva) begyűjti egy arra kószáló parcelforce-os furgon...
-
Parcelforce-al küldenek nekem egy csomagot, az eladó átküldte a proof of postage-et kora délután - a tracking viszont még mindíg azt írja, hogy "Awaiting drop off by the sender at the drop off location". Egy 14 kilós, jó nagy csomagról van szó, nem "csúszik be az asztal alá", és ugye az én kis agyam vhogy azt mondja, hogy a proof of postage nyomtatás pillanatában a rendszerben meg kéne jelennie a csomagnak.
Ez mennyire normális? Várjak még, v holnap telefonálgassak h ugyan ne lopják már el a csomagom - ha egyáltalán a kedves royal mail/parcelfarce felveszi?
-
-
válasz
moleculez #43052 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az üres földek nagyrésze befektetési céllal pénzes érdekkörök kezében van ahol generációról generációra öröklődik.
Oly régóta, hogy soknak a tulajdonosa sem ismert, mert nem adták el azóta amióta a nyilvántartás létezik, és örökléskor nem kell regisztrálni, csak idegennek eladáskor.Valahol azt olvastam, hogy a Land elég kedvező paraméterekkel adózik örökléskor.
Ezért kell cipősdobozokat építeni.
Itt még mindig feudalizmus van.Ajánlom ezt a videót akit bővebben érdekel:
Who Really Owns England?
Az illető még könyvet is írt a nyomozásáról. -
moleculez
veterán
Ja és az általad említett senki földje. Ezek neve green belt, és a lakosság szerint funkciója van, foggal körönmel védik, pedig tényleg csak wasted space🤷🏼♂️
Szerk2: 4-5 pont nagyon fején találja a szöget
-
Yeffy
veterán
válasz
moleculez #43050 üzenetére
Igen, ez benne szamomra a legidegesitobb. Mert oke, klima, meg igeny szint, meg stb, szoval itt nem nagyon lesz rendesen megcsinalt keco. De akkor legalabb lenne az, mint anno az "aranykorban", h 3-4 evnyi brutto atlagfizubol veszel valami ertelmezheto meretut nem a vilag vegen.
Akkor legalabb azt mondanam, h oke, szar, de legalabb megfizetheto. Pont errol hiresek az itteni atlagkecok videken is mar, (elsosorban) a tory
patkpartnak koszonhetoen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gerner1
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest