-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novicsok
tag
válasz
osztraksajt #1725 üzenetére
Teljesen egyetértek. Ugyanazzal a chipset-tel különböző telefonokat raknak össze. Idő kell, mire a vevőkör megismeri.
A ZP100 ilyen volt, 2012. március-áprilisban indult. Elképesztő mennyiségű tapasztalat van fenn a neten róla. Kb. májustól, és júniusra rendszereződik minden, a gyártó frissítései is.
Olyan telefont nem vennék (egy éve vettem...), ahol nincs gyártói honlap a RAM-okkal, stb. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #1721 üzenetére
Az akku Manchesterből erre felé el van veszve, 2 hete utazik. Kértek még egy hetet, akkor küldenek másikat. De ha nyitok a PayPal-on egy dispute-ot, és másnap beerősítem claim-re, akkor elég hamar visszaadják a pénzt. (Ezt már játszottam, fordítva is, amikor én fizettem.)
-
Novicsok
tag
A pandawill-nél a Free shipping szerint benne van az árban a szállítás, csak ha Szingapurban kéred (érdemes!), akkor + 2-3 USD. Tudom, mert már többször vettem tőlük.
A PayPal-nál mindig az eladó fizeti a jutalékot!!!
A ZP500 kijelzője és akkuja gyengébb, mint a ZP100-é. Igaz, vékonyabb. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #1700 üzenetére
Az IMEI számok eltűnése kezdeti ügyetlenségek miatt történt. Már egy idő óta az orosz fórumon nagy piros betűvel hirdetik, hogy a flash tool prog. használata során azonos verzió 2.3-2.3, 4-4) esetén download, verzió váltás (2.3-ról 4-re, 4-ről 2.3-ra) esetén pedig Firmware / upgrade lenyomása szükséges, így az IMEI-k maradnak.
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?f=48&t=19636&sid=3bd700eff81ea902c360764c10f9b021&start=3480
Én eddig nem kerültem IMEI vesztés állapotába, ezért a manipulációkat, amelyek igen részletesen le vannak írva az orosz fórumon, nem kellett használnom.
Óvatos vagyok, április végén rendeltem a ZP100-at, amely 2.3.6-tal érkezett.
Előbb a "Szuperkomplekt" ROM-ot tettem fel flash tool segítségével (több napi tökölés után), és rátettem a Savyol-2 mod-ot, ezt recoveryből indítva, előbb becsomagoltan a belső SD kártyára kellett másolni.
Szerjoha meggyőzőtt (jó, hogy túlélte a krasznodári árvizet, ott él), hogy a 20120627 (20120628) ROM-ja ideálisabb, ezért azt tettem fel flash tool-lal. Most adott ki rá 2012.07.08-án egy frissítést (update), ezt rá fogom tenni flash tool-lal. Ez mind 2.3.6. Nem látom előnyét, hogy 4.0.3-ra áttérjek. Én a telefont munkára használom, céges voice és net-data SIM kártyák vannak benne, megbízhatóság szükséges.
Az orosz fórumon elképesztő terméktámogatás alakult ki, a fejlécben ("sapka") összegezik az aktuális ellenőrzött információt, már 111-szer módosították, legutóbb tegnap. Akinek a 4.0.3 kell, annak is nagy támogatása van. -
Novicsok
tag
válasz
freestyler8 #1678 üzenetére
Csak ZOPO-t vennék (vettem is), más kategória, nagyon jó támogatása van a gyártó honlapján és még nagyobb más honlapokon. Sokféle ROM, mod, patch és magyarázat azonnal elérhető hozzá.
Pl. a pandawill.com megbízhatóan szállít, kívánság szerinti feliratozással a csomagoláson...
Alapelv: amit fizetsz, azt kapsz. 130 dollárért nem lehet ütőképes iPhone copy-t venni. Én is vettem egy éve (W801-et) , tudom, miről beszélek. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #1665 üzenetére
Innen vettem, Angliából, 1 hét alatt ideér, sokat vettek belőle, tehát jó:
http://www.ebay.co.uk/itm/GOLD-2430MAH-HIGH-CAPACITY-BA-S590-BUSINESS-BATTERY-FOR-HTC-EVO-3D-/260967136739?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3cc2da7de3#ht_2322wt_1139Most vettem észre, hogy van ez közvetlen Kínából, fele áron, kérdés, hogy ugyanaz-e, alig vettek belőle:
http://www.ebay.co.uk/itm/2450mAh-High-Capacity-Replacement-Gold-Battery-For-HTC-SENSATION-4G-G14-EVO-3D-/271003781813?pt=PDA_Accessories&hash=item3f19158ab5#ht_977wt_1037 -
Novicsok
tag
válasz
miklosandras #1662 üzenetére
A Cepexa 20120627 (2.3.6) ROM-ról:
Hát - ízlések és pofonok különbözőek.
Volt egy német fórumozó, ő is ezért sírt az orosz fórumon (angolul), valamit tettek érte.
Engem nem zavar az orosz betűk ottléte, angol és oroszt nyelveket használok állandóan, pl. a legjobb szótár az ABBYY LINGVO, ami orosz bázisú, jelenleg 15 nyelvnél tart, de a magyar nincs közöttük.
A Cepexa ROM-ot a gyári 2.3.6 ROM-mal nem érdemes hasonlítani, teljesen másról van szó. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #1641 üzenetére
Az iPhone copy töltő (2x2x2 cm fehér kocka alakú), 5V 1 A kapcsoló üzemű tápegység USB kimenettel. Nekem van kb. 3 db, eBay-ről Kínából és a PeCsa bolhapiacról, átlag 300-350 Ft/db. Annyira copy, hogy még a gyári száma is azonos mindegyiknek. És nem zavarszűrt, az Aiphone W801 (ehhez jött egy db zöld ponttal jelölt példány, az jó) és HTC Wildfire S - mind meghülyül töltés közben. A zöld ponttal jelölt példánnyal nincs gond. Az eredeti iPhone töltőn is van zöld pont, nyilván a minőségellenőrzés jele.
ZOPO ZP100-hoz rendeltem egy akkut Angliából eBay-ről, 2450 mAh, 13 GBP. A HTC EVO 3D-hez ajánlják, ennek jónak kell lenni a ZP100-hoz, a napokban várom.
Mindenesetre összeraktam egy 10000 mAh-s Power bank tápegységet is, Li-ion akkukkal. 5V 2A a kimenete. Ezzel sok kütyü megy terepen.
A ROM ügyben jelenleg a "ZP100 20120627 by Cerexa" változatnál tartok. Szerjoha egy krasznodari srác, az orosz fórumon Guru volt eddig, nemrégen előlépett Szuperkurátornak. El nem tudom képzelni, miből él, mert egész nap aktív a fórumon. Ezt a 2.3.6 ROM változatot nagy gonddal optimalizálta, most járatom be, remélem jó lesz. Egyik fő szempont az akku optimalizálás. Szerjoha a 4.0.3 optimalizálásban is fő figura, mégis a 2.3.6-ot is nyomják.
-
Novicsok
tag
Nézd, én nem vagyok profi (gépészmérnök vagyok...)
Én nem tudom, hogyan kell recovery-t cserélni.
A ZOPO ZP100-on eddig 2-szer cseréltem RAM (firmware) programot, sikeresen. Én értem az orosz fórumot, kivéve a szlenget, amit használnak a fiúk, azt igyekszem kitalálni.
Már segítettem is nekik, ha a telefon nem látja az internetet, akkor azt az Mobile networks / .... / Edit access point / Authentication type / PAP (vagy más) beállítás segít, ezt a T-mobile egyik szervízében tudtam meg.
Én a 2.3.6 javított változatánál maradtam. A 4.0.3 még számos gonddal rendelkezik. Pl. sok app nem megy rajta.
A módszer:
1. Flash tool program, driverek és az új (kicsomagolt) ROM egy könyvtárba készítve.
2. Flash tool indítása adminisztrátorként (Win7 32 fut a gépemen).
3. Scatter file beállítása, hogy a megfelelő ROM-ot nyissa meg.
4. ZP100 előkészítése, akku ki és be, van, aki nem teszi be.
5. F9 / Download lenyomása.
6. Kb. fél perc múlva a ZP100 kamera expo gomb nyomva tartásával USB kábel bedugása.
7. Elindul. 10 - 20 perc. Zöld karika és OK megjelenik.
8. Kész. Akku ki-be, telefon indítható. SIM-eket érdemes csak ekkor berakni.. -
Novicsok
tag
válasz
berigazek #1606 üzenetére
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?f=52&t=19611
Itt vannak a hivatalos és a módosított ROM-ok. Flash tools alatt kell feltenni, azaz letölteni, kicsomagolni a ROM programot, mellé a driver-t, elindítani a Flash tools programot (még jobb, ha rendszeradminisztrátorként), a megjelenő Flash Tools ablakban ráklikkelni a scatter programra, ha 2-t ajánl, az egyiket kiválasztani, és ellenőrizni, hogy a betöltendő progi ablakban a megfelelő ROM van-e, majd download / F9 -el indítani (ekkor megőrzi az IMEI-ket), és 10 mp-en belül összekötni USB kábellel a PC-t és a ZOPO-t valami trükkel, ez a ZP100-nál a kamera gomb nyomva tartása, stb.
Több dolgot is el lehet szúrni, pl. IMEI számok elvesztése. Vagy nem megfelelő ROM rátöltése (én éppen most tettem vissza a ZP100-ra a 2.3.6 eredeti kínai progit, pedig egészen mást akartam.) -
Novicsok
tag
-
Novicsok
tag
Én már többször vettem kínai oldalról, nem eBay, PayPal fizetéssel (csak így szabad!!!).
A pandawill.com magától ugyanolyan E-mail áradatot küldött, mintha eBay lett volna, benne a szingapuri ajánlott levél ragszám, ami a szingapuri, majd a magyar posta honlapján jól követhető. Persze a vétel és a feladás között napok is eltellhetnek.
A többi kínai netshop rám se sz@rt, ezért PayPal dispute-ot nyitottam. Erre azonnal reagáltak, mert ez zárolja a vételárat. És küldték.
Bizonyos rutin kell az ismeretlen netshop kiválasztásához. A túl olcsó árat én nem szeretem. De szeretem, ha önálló fóruma van, sokezer közleménnyel (pandawill).
Amikor vettem a ZP100-at, a gyári shop és a pandawill között a postaköltség volt a különbség, ezért vettem a pandawilltől.
Sok sikert! -
Novicsok
tag
válasz
fi:zi'k #1486 üzenetére
Hát nem tudom, mire mész a "hazai tapasztalattal". Itt senki nem vezeti a kezed, mit és hogyan csinálj. Meg kevés is a felhasználó.
De pl. fél éve Kantonban az elektronikai piac egyik nagy épülete bejáratánál a kínai mellett orosz felirat virított. Sokat vesznek tőlük az oroszok, és szeretik ízekre szedni a problémákat. Ezek nem a gazdag oroszok, hanem a sok fiatal hozzáértő, aki mérsékelt áron akar jó telefont használni. -
Novicsok
tag
válasz
fi:zi'k #1483 üzenetére
Érdemes lett volna egy MT6575 -ös telefont venni, pl. a ZP100 azért jó, mert a legtöbb adat, program, javaslat van rá, az orosz fórumon 7500 hozzászólás:
http://forum.china-iphone.ru/viewforum.php?f=48
Amit vettél, az valószínűleg 2.3.4-el fut, ha a magyar nyelvet ajánlja.
Én nem régen frissítettem W801 telefonomat 2.2-ről 2.3.4-re, és kiváló teljes magyar nyelven fut. (Eladó!) -
Novicsok
tag
válasz
fi:zi'k #1483 üzenetére
A ZP300-ról:
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?f=46&t=20172&start=240
Ez az alfórum 3 hete működik, de ugyanott a ZP100-ról napi 100 feletti hozzászólás van, részletes ROM, mod, 2.3.6, 4.0.3 stb. verziók közlésével.
A pandawill ajánlott levél ragszámot a www.posta.hu is követte, amikor belépett ide, pl. látszott, mikor volt vám elé állítva, stb.
Vettem még microSDHC kártyát is a pandawill-től, az is ide ért 7-10 nap alatt.
Azóta rátaláltam a mymemory.co.uk-ra, most próbavásárolok tőlük. -
Novicsok
tag
A pandawill.com nagyon megbízható és Singapore-ban lehet (+ 2 USD) kérni a feladást, 1 hét alatt ideér, az itteni procedúra 1-3 nap, és kihozza a postás. Végig követhető a levél ragszám alapján, a szingapuri, majd a Magyar Posta honlapján. A deklarációt mailben lehet egyeztetni a vétel után, igény szerint...
-
Novicsok
tag
ColonelZapJune 10, 2012 8:00 AM
If I were you, I'd stay on Gingerbread. On ICS the Play Store won't find MANY apps and I simply don't see the big advantage of ICS over Gingerbread?Eszerint a Play Sore-on sok alkalmazás nem megy még 4.0-val.
A camera ügyekről azt olvastam, hogy 4.0-hoz fogják igazítani még.
Majd áttérek, ha ZOPO ténylegesen frissíti a honlapján fentlévő 4.0... firmware-t, de akkor is az oroszok által leírt módon rootolva, stb.
-
Novicsok
tag
válasz
GaborJanos #1404 üzenetére
Az a javaslat az orosz fórumon a firmware csere után, hogy kb. 2 teljes ciklus lemerítés-feltöltést kell végezni mert eközben a töltöttség jelzés önkalibrálást végez. Én ezt végrehajtottam tegnap, a teljes töltés 12% - 100%-ra 3 óra volt.
-
Novicsok
tag
válasz
cipofuzo87 #1377 üzenetére
A ZP100 kezeli a t-mobile hang SIM kártyát és a t-mobile net SIM kártyát, a következő módon:
Beindítom Data funkciót, a SIM1 helyre rakott net SIM-mel, ez 3G képes. Aktiválom a wifi tethering funkciót és dolgozom a laptopommal egész nap (VPN, stb.)
Közben bejönnek a hanghívások a SIM2 helyre rakott kártyára, és én is tudok indítani hanghívást. Hang forgalom közben az internet elérés szünetel, de a hanghívás befejezése után az internet adatforgalom zökkenőmentes, még a VPN csatorna is beavatkozás nélkül aktív állapotba visszalép.
Célszerűen ezt töltővel, vagy powerbank-kal végzem, mert anélkül kb. 3-4 órát bír csak ilyen üzemmódban.
1 hónapja Android 2.3.6 -tal (ápr.19-i eredeti gyártói verzió) érkezett. 1 hét volt, mire rájöttem, hogy a t-mobile-nél be kell állítatni az internet elérést (Settings/ ... /Authentication type / PAP)
Ezután egy darabig olvastam az xda-develeopers, china-iphone.ru fórumokat és COLONEL ZAP's blogot. Amikor már tudtam a tennivalókat, akkor elkezdtem próbálni végrehajtani az upgrade-et. Mostanra sikerült, végre.
Több mértékadó vélemény szerint jelenleg nem célszerű a 4.0.3-ra frissíteni, mert még több megoldatlan ügy van.
Ezért az orosz fórum szerint 2.3.6 "szuperkomplekt" firmware-t tettem fel flash-tools, scatter file, stb. segítségével, majd recovery üzemmódban a savyol-2 system update-et is. A telefon kiváló lett, szerény véleményem szerint.
A 4.0.3-ra majd áttérek, ha minden megoldódik, pl. a Sony camera megfelelő kezelése, stb. A rootolt 2.3.6-ról egyenes út vezet oda! -
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #1406 üzenetére
A ZP100-hoz eredeti ZOPO DS-168 feliratú 1000 mA-es töltő érkezett.
De egy teljes feltöltést 12%-ról 100%-ra 3 óra alatt végzett, tehát nem használja ki ezt a töltő áramot.
Az idegen töltőkkel vigyáznék, az iphone copy töltők ( 5V 1A) olcsók (kb. 300 Ft), de nem zavarszűrtek, HTC Wildfire S és W801 telefonok megzavarodtak töltés közben, kivéve azt a példányt, amelyik a W801-el jött (zöld pötty van rajta). Az iphone copy töltőkön még a széria szám is azonosan másolt, nekem 3 pld. van azonos számmal.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Friss előzetesen az Anno 117: Pax Romana
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netflix
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest