- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Már szemez az új Call of Duty-val a friss Arc meghajtó
- Nem sok wafer megmunkálásával kezd az Intel 18A, de jövőre ez változik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i3 / i5 / i7 3xxx "Ivy Bridge" (LGA1155)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dosanc #49240 üzenetére
Amit tudnék most mondani:
Ha megy a CWM (és ez esetekben szokott menni), akkor csinálj gyorsan egy CWM mentést (vagy twrp, vagy akármilyen módosított recoveryből).
Mentés nélkül nem érdemes csinálni semmit, így lehet esélyed az adataid megmentésére.A jelenség egyébként nagyon olyan szagú (legalábbis innen távolról), mint amikor a "gyári állapot visszaállítása" gomb után több-tíz/száz-szor újraindul a rendszer, aztán magához tér. (akár 4-5 órán keresztül is bootloop-ban marad ilyenkor)
Ha türelmes vagy, akkor próbáld meg kivárni, hátha.Ha nem, akkor
- CWM-ből factory reset
- akár flashtool-lal (akár más módszerrel) visszarakhatod a system.img-t és boot.img-t egy gyári ROM-ból. Persze fontos lenne tudni, hogy jelenleg milyen rom volt rajta. -
válasz
csongi #48970 üzenetére
Nem néz ki valami jól. Mintha a system-ből hiányozna 1-2 dolog...
1,Ha jól értem, akkor maga a rendszer nem megy.
Ha ez igaz, akkor ezzel a Mobileuncletool-szos recovery csere akkor kilőve.2, Ha az első pont igaz, akkor flashtool-lal lehetne feltenni egy CWM-met (CWM rendelkezésre áll a saját telefonodhoz?)
3, Hibával.
Pontos hibaleírás többet segítene.
Meg azt is jó lenne tudni, hogy milyen recovery-ből próbálkozol. -
-
válasz
doongoo #48843 üzenetére
hát a teljes rendszerbackuphoz már kell a root, anélkül nem megy
Kivéve CWM-ből. Ha van CWM és nem root-olt a telefon, attól még a CWM ment.Root jog nélkül pedig a már említett SP flashtool-os mentést lehet még használni, ami jóval többet képes menteni, mint a CWM (ami logikus, hiszen nem azonos céllal készültek).
-
válasz
zzz222333444 #48660 üzenetére
Olvasd el a "hamiskártyás" mobilarena cikket róla.
Kb. átverés szint. -
válasz
geza844 #48603 üzenetére
Ezért van az, hogy az első javaslat mindenki felé az, hogy:
1, Ha nem, vagy kevéssé ért hozzá, akkor olyan telefont vegyen, amihez van támogatottság (magyar, vagy kissé haladóbbaknak akár google-fordítóval orosz/spanyol)2, Ha ért hozzá, akkor úgyis mögoldja
és segít másoknak.
-
válasz
janakbacsi #48080 üzenetére
Fizikai SD kártya gyökerében van a fájl?
Benne van a nevében, hogy recovery ? -
válasz
csampei #47959 üzenetére
ha a supportot
Itt a lényeg, szerintem meg is fogtad a kulcsot.
Hiába 512MB, gyenge kamera, stb... Ha a support (támogatás) jó egy kínai telefonra, akkor az megéri az árát.
Lehet, hogy a 400$-t kifizetni drága. Tényleg nem olcsó. No de aki olyan helyen használja, annak megéri. Ez a második fő szempont... Pl. egy kőműves, földmérő, terepen dolgozó embernek igen hasznos az IP68, míg másoknak elég az IP67, van akinek meg az is felesleges. -
válasz
anonym1s #47857 üzenetére
Előforsul, hogy beakad
Ilyenkor a már mentett részek elől ki kell venni a pipát (hogy azokat ne mentse), és ismét nekirugaszkodni.
Előfordult nálam is ilyen.szerk:
A data.img-t meg sosem sikerült mt6578 esetén lementeni, akárhogy próbáltam. 96%-nál akadt be...
Arra jó egy dd mentés, vagy CWM mentés. -
válasz
Mercutio_ #47749 üzenetére
Nekem ugyanez volt az elvárásom, nem találtam mást, csak a THL w100-at és a Lenovo A820-at annak idején.
Sajnos MTK6589 "nem támogatja" a 4.3" és kisebb telefonokat.
Pedig igény lenne rá.Ha lett volna hasonló pofájú, mint a v970, akkor azt vettem volna. De nem volt. És most nem nagyon van.
Eeeeeeesetleg a Jiayu G4.
-
-
válasz
sanros #47541 üzenetére
meizu mx2
Ez off, ez egy kártyás .
Megfelelő topikválasztással előbbre juthatsz. -
Az MTKDroidTools az imei könyvtárat menti, viszont az spflashtool az nvram blokkeszközt, ami sokkal alacsonyabb szintű (értsd: rendszerközelibb) mentést végez. Mindenképpen hasznos az nvram, mint blokkeszköz mentése.
Szerk: akkor tényleg driver gond lesz. ADB driver is kell neki, hiszen a debug akkor fog megfelelően működni.
ADB - android debug bridge. -
Ez normális dolog a mediatek esetén.
Ha nem flashtool-lal használod, akkor a preloader kapcsolatot érzékeli a gép, de ha nem tartja fent ezt az állapotot a flashtool, akkor lecsatlakozik a sztgépről. Ettől nem kell megijedni.
Ehhez ugye rögtön jön a kérdés: flashtool-lal próbáltál valamit csinálni, vagy csak felraktad a driver-t? -
válasz
Tothgera30 #47091 üzenetére
Lenovo P770. (kis kompromisszummal: no gg)
szerk: két magosnál nem volt jellemző a gg.
Esetleg Jiayu G3. -
válasz
instantwater #46738 üzenetére
holo locker
Wiget locker -
válasz
instantwater #46718 üzenetére
Jól tetszik sejteni.
Viszont minden telefonnál más lehet a dumchar_info tartalma! (Típusonként eltérő lesz, az biztos)
Tehát ne tessék sekinek vakon követni ezeket a példa számokat, hanem le kell ellenőrizni és kiszámolni a sajátot! -
válasz
instantwater #46709 üzenetére
Imhol ama link, mely helyen megleled : [link]
szerk: a számítást hexában kell csinálni, ennyi a lényeg.
de itt egy dd-backup calculator
(bár LibreOffice-ban csináltam, xls-ben mentettem, hogy az ms felhasználók is tudják olvasni, használni) -
Általában használhatóak.
Ha lemented a rendszert, amit a telefonnal együtt kaptál a készhezvételkor, majd belenúlsz és visszarakor az eredeti állapotot, akkor gyakorlatilag nem vehető észre változtatás, így a garanciális, vásárláskori állapotot hozod létre.
Ebből nincs gond. (Csak abból, ha nem mented...) -
válasz
ihi007 #46662 üzenetére
Igazából szinte minden a neten fellelhetőt. Akkor próbálj másikat
Gonoszkodást mellőzve, érdemes feltenni a Mobileuncletools-t a marketből.
Az úgyis kelleni fog.
Elindítás után a kezdő képernyőn a bal felső sarokban ki fogja írni, hogy root, vagy nem root.
Ha root-ot ír, akkor értelem szerűen root-olt a telefon. Ha nem, kell keresni egy megfelelő módszert (Pl framaroot, vagy CWM+root.zip).Ha root, és nem tudod törölni az applikációt, akkor a fájlrendszer nem írható-olvasható, hanem csak olvasható.
Az, hogy root jogod van, nem jeleneti azt, hogy azonnal írható-olvasható lesz a rendszer. Neked kell azzá tenni.
Már írták, hogy pl. root explorer-ben a felső sorban van egy mount as R/W, arra kell rábökni, utána írható-olvasható lesz a rendszer.
ES explorerben meg van olyan menüpont a beállításoknál, hogy "root settings --> root Explorer --> Mount file system", pipa be, ekkor lesz írható-olvasható a rendszerkönyvtár(ak).@ (#46664) Jim74
Bizony az ilyen hivatalos kínai update-ek felülírják a recovery-t.
Most akkor épp root-olni kell.
Neked is első körben a framaroot-ot javaslom, pofonegyszerű. Utána - ha sikerült a root jog megszerzése - a MobileUncleTools már megoldás a recovery cserére.
(Ezeket az update-eket kicsit meg szoktam babrálni, kiveszem belőle a jó kis recovery átíró dolgokat, amit Keeperv85 tanított, utána már nem veszélyes )
-
válasz
Crytek #46137 üzenetére
Amikor a ZTE V970-es telefonom este enni kér az 1600mAh-s akkuval, a Lenovo A820 pedig másfél napot meg uyganazzal a használattal, akkor elhiheted, hogy pl. 2,75Ah-s akkuval a Jiayu G3 elmegy 3 napot. A ma kezemben tartott P780 pedig 2 napja megy és 60%-on van a töltöttsége (igaz, ez az infó kevéssé releváns, mert nem én használtam, de a gazdája azt mondta, hogy azért babrálja, mert új..).
A ZTE V967s 2,5Ah-s akkusa is elmegy 2-2,5 napot.
Kicsit olvass utána a tapasztalatoknak.
Persze foylamatos képernyőhasználat mellett egyik sem húzza 99 napig, de lássuk be, ez normális. -
-
-
válasz
csampei #44901 üzenetére
Kicsit régebbi a post, de hátha a válasz másoknak is hasznos:
Nos, "bolondoztam" egy kicsit az imei kérdéssel.
Elküldtem a V970-es telefonom imei számát (titok, hogy hogyan..), és megpróbáltam visszarakni.
Tehát mobileuncletool-szal nem ment. Invaild imei mindkét slot-on.
(MTKDroidTools-szal nem próbáltam, mert nem szeretem használni az ms oprendszerét, csak ha feltétlenül kell).
CWM mentésből visszaállítva jó lett, mindkét slot imei száma.Mint már említettem, tele vagyok mentéssel
És azt is említettem, hogy valószínűleg a te telefonodnál az nvram-ot nyekkentették meg. Én is szándékosan csináltam egy ilyet, és az eredmény:
Factory reset után nincs imei: invalid imei.
Tehát tudtam reprodukálni a hibát.
Viszont, előtte mentettem a /dev/nvram-ot:
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/mnt/sdcard/dd-backup/nvram.img bs=1024 count=5120 skip=4128
Vigyázat, ez csak példa! Persze mindenkinél mások lehetnek a számok!!!Így hát nem maradt más hátra, mint a mentést visszarakni adb-n keresztül.
dd if=/sdcard/NVRAM-v970-my.img of=/dev/nvramEredmény:
Factory reset után is van imei... és persze az, ami eredetileg volt. Örő é bódottá.Annak még megpróbálok utánajárni, hogy azok után, hogy MTKDroidTool-szal visszaírtad az imei-t, utána hogyan lehetne menteni img-be.
Az volna az ötletem, hogy miután átírtad, le kellene menteni.
Ehhez kelleni fog egy kis ujjgyakorlat- ha érdekel.
Kell a /proc/dumchar_info fájl (szövegfáj egyébként) tartalma.
Ebből ki lehet számolni, hogy milyen parancsot kell adb-n kereszül (vagy terminálban) kiadni.
Ez talán eredményre vezethet. -
válasz
Relax23 #45269 üzenetére
Van rajta CWM? Van CWM mentés?
CWM alatt általában van root jog. Ha meg van mentés, akkor azt vissza tudod tenni. Persze ekkor a nagyon új adatoknak lőttek.
Onnantól pedig bele lehet nézni a rendszerbe.
Fél éve volt egy ilyen esetem, és az xda-n olvasottak segítségével tudtam kiszedni a képernyőzárat. Viszont azóta sem találom a linket... (pedig azóta 2x kerestek ilyen problémával).
Tehát megoldás biztosan van.G3-ra ott a G3 topik, ott tuti tudnak segíteni.
-
válasz
gilimbgalamb #45075 üzenetére
Hm... Jó link, hasznos.
-
válasz
gilimbgalamb #45069 üzenetére
És ilyenkor van valami lehetőség a helyreállítására?
Épp tegnap volt ilyesmi: [link]
Vagy Mobileuncletools-szal, vagy MTKDroidtools-szal vissza tudod írni az imei-t. Hát a wifi-re most konkrátan nincs ötletem, azt ki kell guglizni. (Ha minden igaz, a wifi-ről is van az nvram-ban infó)Hogy barmolhatták szét? Mondj egy tippet.
Így
Tehát lehet, hogy rátettek valami olyan romot, ami tartalmazott valamilyen nvram-ot, amivel rögtön felül is írták az imei-t, majd csináltak egy factory resetet, hogy szűzen kapd meg a telefont, csak utána már elfeledték lepróbálni. De ez a tipp már nem segít a jelen állapoton. -
válasz
gilimbgalamb #45058 üzenetére
Szerintem legyilkolták az nvram-ot. (Nem akarok tippelni hogyan).
Nincs egészen véletlenül a belső SD-n valami imei.bak vagy nvram.img vagy hasonló? Hátha... -
Reméljük, hogy te nem esel bele abba a kis százalékba, akiknek hw gondjuk van/volt/lesz.
De legalább telefonálni lehet ezzel a v967s-sel.
Közben azon is gondolkodtam, hogy volt már hasonló jelenség más telefonnál, amikor nem a saját kernelével ugyan, de sikerült elidítanom egy telefont. Ott volt síri csend gps, bt és wifi téren, majd kernel cserével megoldódott.
Itt viszont a gyári frissítés sem segített ezen, ezért gyanaxom hw hibára... -
válasz
alexw801 #44902 üzenetére
Most inkább nem mondok véleményt a v967s-ről.
Miért?
Mert mielőtt bármit lepróbáltam volna rajta, megcsináltam minden mentést, hogy a gyári állapot meglegyen. (nem kevás idő volt)
Na most kipróbáltam: nem megy a wifi, a gps, és a bt... Ezek után már sim kártyát se' rakok bele... -
válasz
csampei #44920 üzenetére
Ezekben nem nand flash van, hanem emmc, ezért helyesen azt mondja, hogy hiba, mert nincs NAND Flash.
Arra viszont vigyázz, hogyha az emmc tesztet választanád, akkor a "dedicated pattern test"-t ne jelöld be, mert flash-elheted újra az egész ROM-ot! (Teleírja ellenőrzés képpen a memóriacímeket...)
-
válasz
csampei #44899 üzenetére
Eredeti nvram.img nélkül nehézkes visszaírni a blokkeszközt.
Ettől függetlenül javaslom, hogy Mobileuncletools-szal is csinálj egy imei mentést, azzal egyszerűbb/rövidebb idő visszaállítani az imei-t, mint CWM-ből a teljes data mentést.
(Én az egész NVRAM könyvtárat is le szoktam menteni.) -
válasz
csampei #44896 üzenetére
Visszaolvasva, azt tippelem, hogy az nvram (nem a /data/nvram könyvtár, hanem kicsit mélyebben a /dev/block/mmcblk0 helyen) sérülhetett.
Ezt azért gondolom, mert a fatcory reset hazavágja, mint említetted, de a CWM mentés (ami a /data/nvram-ot is) visszahozza.
Tehát első kérdés, hogy van-e mentésed az NVRAM-ról (img vagy akármibármi formátumban, a /dev/block/mmcblk0 helyről).Jól értem, hogy már csak ez a gond? (Mivel működő rendszered az van.)
@(#44897) CineDOG1
Még Lenovo-t mernék javasolni, de ott pl. a magyarítás meglehetősen nehézkes)
Ma megpróbálom kicsit nyúzni a ZTE V967s-t, ami aV987 kistesója, meglátjuk... hátha az is egész jó, és csak 155$ a nagytestvér 230$-ával ellentétben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- Samsung UE46F5005AK 46" (116cm) FULL HD LED TV
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest