Hirdetés
- Projektor topic
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyárfás
tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Egy serversocket és egy kliens socket kell, a többi a szálkezelésre van bízva, legalábbis amit én csinálok.
Androidnál viszont én inkább csak két alkalmazás közti kommunikációra szerettem volna példát látni, nem kifejezetten chat-et akarok írni, de végülis lehet, hogy hasznát veszem ennek a db-nek. Alapvetően az androidon futó alkalmazást úgy találtam ki, hogy ne tároljon semmit, csak beszélgessen, de végülis egy táblázatot kellene majd megjelenítenie, amiben változhat a tartalom.
-
Gyárfás
tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Tényleg nagyon sok firebase példát találtam neten, csak igazából nem tudtam mi az a firebase. Desktop java alkalmazásnál elég csak írni két socketet és máris hálózaton keresztül kommunikálnak az alkalmazások.
Röviden le tudnád írni nekem, hogy pontosan mi az és miért kell nekem a firebase ahhoz amit csinálok?
-
Gyárfás
tag
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy android alkalmazást, mert érdekel maga az android programozás. Én csak példákból és gyakorlatból tudok tanulni hatékonyan. Szóval jelenleg java nyelven tudok programozni, illetve nem idegen az xml, de androidra nem írtam még semmit.
Általában tudom, hogy nagy ellenszenvet vált ki amit kérek, de tényleg nagyon nagy segítség lenne, ha látnék egy példát valami nagyon egyszerű chat alkalmazásra. Nem a grafika a lényeg, hanem a hálózati kommunikáció, mivel az alkalmazásom hálózaton keresztül kommunikálna egy desktop java alkalmazással. Persze az is elég lenne, ha csak 3 üzenetváltás lenne, beviteli mező és "küldés" gomb nélkül, akár localhoston emulátorral. Az is jó, ha linket adtok, sajnos kevés időm van foglalkozni vele, és a legtöbb google találat olyan volt amihez egy weboldalra be kell regisztrálni, hogy működjön, vagy valami miatt nem működött sima copy+paste-el.
Az a bajom, hogy egyszerű kis példákból építkezni az folyamatos buktázás lesz és hibajavítás, megoldás keresgélés. Tudom, a programozás ilyen, de egy kész egyszerű alkalmazásból rengeteget tudok tanulni, a túl bonyolult példát pedig legalább annyi megérteni, mint 0-ról elkezdeni, amit szeretnék.

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest