Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Pontosan. Ha onPause-ban bezárom, akkor nem lesz.
DE:
onPause után a rendszer bármikor bezárhatja a programot, és akkor az onStop ill. onDestroy nem kerül meghívásra. Ha a zárás az onDestroy-ban van, akkor soha nem kerül meghívásra és bezárásra.Ez a helyzet sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. Most próbáltam tesztelni: ha home-mal lépek ki a programból, és utána egy csomó minden mást elindítok (ez azért gyakori), akkor az eredeti program figyelmeztetés nélkül bezár ((egyébként a gyakorlatban ez az onStop után következik be, elméletileg már az onPause után is bekövetkezhetne))
Azt nem tudom, zavarja-e az adatbázist és a cursor-t, ha nyitva marad. Szerintem nem, mert adapterről van szó, tehát csak olvasásról.
Zavarja-e a rendszert, ha nyitva marad az adatbázis? Mem-leak?
Vagy ne foglalkozzak az egésszel, mint ahogy a legtöbb példaprogram teszi.Egy ideje olvasgatok erről, de sehol nem találtam korrekt módszert a zárásra. Kivéve az onPause-onResume párosát, de annak meg más baja van. (vagyis túl gyakran kerül meghívásra.) Szerintem az egyik legnagyobb hiba az Android tervezésében, hogy az onPause után megengedett a rendszernek az erőltetett kilépés. Mi a nyavajáért nem fejezheti be ilyenkor a dolgát a program!?
((A listView esetén sajnos teljes activity-ben kell gondolkodni: amíg a listview látszik, addig az adapter aktív, tehát kell a nyitott cursor és adatbázis is.)) -
Sianis
addikt
CursorLoader? Benne van a support-v4 libben és azt állítja magáról, hogy kezeli a cursor teljes életciklusát, nem kell foglalkoznod a bezárással.
Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
- Mozilla Firefox
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Okos Otthon / Smart Home
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest