Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Akkor a custom View osztályban lesz egy mHandler = new Handler(); rész. Ha jól értem, ez rácsatlakozik az UI thread által létrehozott looper-re."
Igen és igen.
Hogyan tudom ezt az egészet megállítani? Kiadok egy mHandler.removeCallbacks() utasítást?
Igen. Ha megnézed a metódus szignatúráját, láthatod, hogy meg kell adni azt a Runnable példányt, aminek az ütemezését vissza akarod vonni.
"1. De mi lesz ebben a runnable? Vagy egy runnable-vel meg tudom csinálni a fenti sort?"
Ha kicsit konkretizáltad volna, hogy mit csinál a View-d és miért kell hozzá két ütem, nem kellene ennyire a levegőbe beszélnünk. Mindenesetre az biztos, hogy a késleltetett kódrészlete(ke)t ki kell raknod tagváltozó(k)ba, mert így tudsz a konkrét Runnable példányokra hivatkozni - melyek egyébként tipikusan lambdák vagy anoním osztályok.
Például (kicsit pszeudokód lesz, mert most nincs előttem IDE):
private Handler mHandler = new Handler();
private Runnable mDelayedStep = new Runnable() {
public void run() {
Log.w(TAG, "BOOM!");
}
};
public boolean onTouch(View v, MotionEvent event) {
mHandler.removeCallbacks(mDelayedStep);
mHandler.postDelayed(mDelayedStep, 5000);
return true;
}És ezzel írtál is egy mini játékot, amiben akkor robban a bomba, ha a felhasználó öt másodpercig nem nyúl a telefonhoz
Amíg simogatja, elodázza a végzetét.Retrolambdával egyébként egy kicsit tömörebb:
private Runnable mDelayedStep = () -> Log.w(TAG, "BOOM!");2. Azonnal megáll a végrehajtás, vagy a következő "tick" még lefut?
Azonnal hat, tehát nem fog lefutni, amit kivettél.
3. Ha leállítom, akkor rögtön indíthatok egy ugyanilyen ütemet, ugyanezekkel a példányokkal?
Persze. Sőt, ha az lenne az igény, egy Runnable-t többször is beütemezhetsz, mert a message queue-ba többször is bekerülhet ugyanaz a példány. Fontos megjegyezni, hogy a removeCallbacks az összes hozzá tartozó üzenetet kiveszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xbox Series X|S
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amíg simogatja, elodázza a végzetét.