Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a segítséget; továbblökött a mélypontról. Ennyire nehéz hibakeresést még soha nem csináltam, ugyanis minden próbálkozás között újra kellett indítani a telót (ami kb. fél perc).
Bocsánat, az onPause irány véletlen volt (de egy fél nap keresés után már nem találtam más okot)
,valóban úgy tűnt, hogy az marad ki: a hiba CSAK leállításkor jelentkezett; az eclipse debugger nem követte ilyenkor az onPause-t (mint utóbb rájöttem: hiszen leállt), a Log-ot meg én bénáztam el. De a hozzászólásotok után végig belogoltam, és akkor kiderült, hogy onPause van, csak ami benne lenne - no az nincs.A tanulság kedvéért a hiba (egyébként utólag pofon egyszerű, de csapdás):
A program egy gigantikus RandomAccessFile-t ír/olvas az sd-n. (Ennyiben a felhasználói adatok azonnal kikerülnek.)
Az onPause részben (többek között) azt kell elmenteni, hogy valaki nem piszkál-e bele a RAF file-ba, amíg távol vagyunk. Ehhez mentem (név mellett) a méretét (File.length()) és az utolsó módosítás időpontját (File.lastModified()). Újraindításkor ezt ellenőrzi.
Ez a módszer prímán működik, amíg ki nem kapcsoljuk a telót.A gondot az jelentette, hogy a RandomAccessFile NEM szinkron írást csinál, sőt a close() után sem írja ki az adatokat! (Ezt bizonyára mindenki tudja, valószínűleg én is, csak nem gondoltam rá.) Véletlenül "rw" módot adtam meg az "rws" helyett.
Az érdekesség, hogy több hetes próbálgatás alatt is a nem-szinkron kiírás MINDIG bekövetkezett az onPause előtt, ha szabványosan léptem ki. Ha a telefont kikapcsoltam akkor SOHA nem következett be az aszinkron írás az onPause előtt (ezt két napja tudom).
((Megjegyzem, sehol nem találtam részletes dokumentációt arról, hogy pontosan mi és milyen sorrendben történik a kikapcsoláskor.))Van még egy probléma, ami komoly fejtörésre adhat okot: RandomAccessFile "rws" írásakor SEM stimmel a lastModified() érték a visszaolvasáskor!! Az esetek 90%-ban pontosan EGY másodperc (1000 ms) különbség van a két külön alkalommal visszaolvasott érték között!! Mivel a lastModified() érték MINDIG három 0-val végződik (vagyis nem ms, hanem másodperc pontos) valószínűleg a kerekítésnél lehet gond; de ezt nem tudom, csak gondolom. Hivatkozást nem találtam SGS2 és Note gépeken próbáltam.
Köszönöm, hogy kipróbáltátok, teljesen fals útról térítettek vissza; így jópár további óra alatt meglett a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
,valóban úgy tűnt, hogy az marad ki: a hiba CSAK leállításkor jelentkezett; az eclipse debugger nem követte ilyenkor az onPause-t (mint utóbb rájöttem: hiszen leállt), a Log-ot meg én bénáztam el. De a hozzászólásotok után végig belogoltam, és akkor kiderült, hogy onPause van, csak ami benne lenne - no az nincs.