Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
socketbind
csendes tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Csak hobbiprojektre de használtam már egyszer.

Tulajdonképpen arra ad lehetőséget hogy HTML5+CSS+Javascript alapú alkalmazásokat lehessen fejleszteni. Ez a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy az alkalmazásod a felhasználó számára egy "teljes képernyős keret nélküli böngészőben" (WebView van mögötte) jelenik meg, a PhoneGap keretrendszer pedig olyan Javascriptből elérhető objektumokat regisztrál a WebViewen keresztül (addJavascriptInterface() hívás) amivel te elérheted például a kamerát, a kontaktusokat, a fájlrendszert.
Szerintem kifejezetten könnyű vele fejleszteni, a jQuery Mobileal együtt használva már nagyon szép alkalmazásokat lehet készíteni. Viszont ami egy picit lehangoló volt az én esetemben az a teljesítmény volt. Legalábbis nem volt annyira fürge a válaszidő mint a natív alkalmazásoknál.
Tippek:
- Ha főleg Honeycomb és azutáni Androidon futna az alkalmazásod és hosszas optimalizálás után is teljesítménygondjaid lennének akkor mindenképpen érdemes bekapcsolni a hardvergyorsítást. (android:hardwareAccelerated="true" a manifestben, nálam érezhetően javított a helyzeten)
- Ahogy említve volt a jQuery Mobile nagyon jól passzol hozzá.
- Kattintás érzeklésére ne a "click" eseményt használd hanem a "touchstart"-ot.
- Fenejó dolog a PhoneGap Build szolgáltatás ha több platformra is ki szeretnéd adni az alkalmazásodat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T14 X280 X390 Yoga 460 Magyar Billentyűzetek eladó
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - vadonatúj, garanciális
- 3Db Corsair ICUE 120MM 4-Pin PWM RGB Ventilátor White 31-006669
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest