-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Itt is megkérdezem, mert nem tudom, honnan jönne rá segítség: Egy Lenovo3 7 Tab Essential-om van (5.0.1-es Android-al) és ezt az alkalmazást sehogy sem sikerül rá telepítenem. Letölti, elkezdi telepíteni, de végén kiírja, hogy "Nem sikerült telepíteni". APK-ból is próbáltam külön, még régebbi verziót is (9.3-ig mentem vissza), de azzal is ez a helyzet. Már kipróbáltam mindent amit a Google hiba elhárítója javasolt, de nem sikerült megoldani. Eddig minden más app-ot tudtam rendesen telepíteni, csak ennél az egynél fordult elő és nem jövök rá a hiba okára, vagy hogy mit lehetne megpróbálni még. Gondoltam másnak volt esetleg hasonló "ügye" és tudna javasolni valamit.
Meg alapból egyszerűen nem is értem, mi lehet a hiba oka.Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy 10"-os Lenovo BT-X103F típusú Tablet-re keresnék lehetőleg minél jobb védelemmel rendelkező kijelzővédő fóliát. Tehát leejtés, törés, karcolás ellen védje valamennyire a Tablet-et.
Milyen típusú fóliát ajánlanátok ehhez?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Moon Reader-t használok e-book olvasásra és a Google Fordító van telepítve ahhoz, hogy a olvasás során lefordítsam vele a nem ismert angol szavakat. De mesze nem tökéletes, mert egy csomó szót félre fordít vagy egyáltalán nem tud és csak egy fordítását írja ki. Olyan "koppintásos" pop-up ablakos fordítót keresnék, ami települve beépül a rendszerebe (a böngészőből és a Moon Reader-ben is működik) és tudja azokat amik a Google Fordító hiányosságai. A PlayStore-ban van egy rakat és nincs kedvem mindet végigpróbálni.Tudnátok ilyet ajánlani ami tuti beválik erre?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #71813 üzenetére
Azon kívül, hogy az SD kártyára már nem lehet telepíteni még mi hátránya van az 5.1.1-nek a 4.4-hez képest?
Nekem alapból 5.1.1 volt rajta...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
koncsik #71766 üzenetére
Ugyan ez volt pár hete az ED-nél, én akkor rendeltem meg a 8GB-osat. Most kénytelen voltam visszavinni és a 16GB-osat megvenni fullos áron. Ha tudom, hogy 8GB gyak. semmire nem elég, a 16GB-osat vettem volna, ami akkor a 8GB-os árában volt. Emag meg nekem a gari miatt kiesős...
-
SunMount3r
nagyúr
7"-os Tablet-hez valami jó tokot tudnátok ajánlani? Ami már nem gagyi kategória, nem sérül benne a tablet kijelzője (sem) és normálisan használható állványként is?! Persze nem valódi bőr, meg csillagászati ár kategóriára gondolok...
Köszi!
(Bocs, mert már kérdeztem 1x, de válasz ne jött rá, pedig szerintem ez (is) a releváns Topic-ja, mert külön tokos topic nincsen (lehet kéne egy olyan is
)...)
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Élek a 14 napos elállási jogommal és visszaviszem a 8GB-os Andy Lite-ot (rendelek helyette egy 16GB-osat). A "Gyári beállítások visszaállítása" elég ilyenkor és tényleg mindent törölni fog a Tablet-ről, vagy kell még valami?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #71685 üzenetére
Erre tudna valaki valamit?!
Vagy "ahogy esik úgy puffan"?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #71685 üzenetére
Nemide, sry...
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Lenovo Tab 2 A7-10 (Andíy lite 7")-hoz milyen tokot ajánlanátok?
A lényeg, hogy legyen asztali kitámasztója is és lehetőleg ne méregdrága. Konkrét webshop-os linkek is jöhetnek.
Ugyanitt védőfóliára is várom a javaslatokat!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Értelmetlenül háborogni...-> Konkrét és érzésem szerint kellően megalapozott és jogos kritikát és kifogást fogalmaztam meg egy a felhasználókra nézve kedvezőtlen, kellemetlen és értelmetlen, konkrét technikai dolog (tény), hiányosság és korlátozás kapcsán, ami főleg a Google és a gyártók hozzáállását illette. Azt hiszem ehhez ebben szituációban csak jogomban áll hangot adni, de egyébként is... Alap. 1000 bocsánat ha ez a konzumer megközelítésű kritikai aspektus mások szemében kellemetlenül hat, de gondolom nem dőlt tőle rájuk a házuk fala és csak túlélik valahogy ezzel a tudattal is. (Bár ez esetben messze nem ez volt a hsz.-ed kiváltó oka, ezt már írtam...)
Az összefoglaló kapcsán pedig csak egy javaslatot tettem és rávilágítottam egy potenciálisan és könnyen javítható és pótolható (és szerintem fontos) hiányosságára, semmi több...
-
SunMount3r
nagyúr
Már a hozzám intézett előző hozzászólásodnak sem volt semmi tartalma és értelme és a célja is csak az alkalmon kapó leoltogatás volt. És mivel nem érted el a vezeklően meghunyászkodó és önvádló esedezés kiváltását, ezért bizonyára csalódott lehetsz, ami a második hsz,.-edből ki is derül, ami így csak egy újbóli sikertelen próbálkozás. (Én meg "mint a szitán"
...)
De ezt jobb ha zárjuk, mert tényleg semmi értelme...
Szerk.:
És mit kellene beleírni az összefoglalóba?
Hogy a 8GB-os tab nem ajánlott?-> Tudod te is nagyon jól, hogy mit értek ezalatt, nem kellene talán ennyire túljátszani ezt a dolgot... Nem, hanem éppen azt, hogy "bizonyos igények esetén" nem ajánlott, és pár mondatban leírni pontosan a jelenséget az SD kártya kezelés kapcsán, csak az általános tájékoztatás és figyelmeztetés kedvéért is. Nem fogom a fejem a falba verni, ha nem írjátok bele, részemről ez csak egy hasznos és értelmes javaslat volt szerintem, ami talán sokaknak segítene kikerülni ezt a láthatatlan csapdát, ennyi. -
SunMount3r
nagyúr
Vásárlás előtt kérdezni, tájékozódni miért nem jutott eszedbe?-> Miért kellett volna, hogy eszembe jusson? Mármint pont ez a kérdés? Annyira magától értetődőnek tűnt számomra (Windows után, ugye, aminél az ilyesmi még csak hírből sem ismert, hogy gondot okozna és bármit oda telepít az ember ahová csak akar), hogy meg sem fordult a fejemben, hogy ez "máshogy működik". Meg alapból is így tűnik praktikusnak, célszerűnek, ahhoz, hogy rákérdezzek, előbb fel kellett volna merülnie a gyanúnak is ezzel kapcsolatban.
Amikor a fogadott memkártya max méretére kerestem rá a neten, akkor találtam egy csomó user hozzászólást a Lenovo fórumán, meg másfelé, amik pont erre panaszkodtak, szóval amúgy is rengetegen vannak még így vele.
Gondolom azzal sem voltál tisztában, hogy a 8GB-ból a rendszer is visz el magának helyet.-> Képzeld, tisztában voltam vele. Lehet, hogy Android kapcsán (pontosabban azzal is csak, mint kiderült az 5+ verziók kapcsán) nincs még sok tapasztalatom, de ez nem jelenti azt, hogy hülye is vagyok, OK?!
Viszont az, hogy az összes frissítés után, app telepítés nélkül is csak 2.4GB maradt a tárhelyből azért az "kicsit" meglepő és speciel azt sem hiszem, hogy számítanom kellett volna erre.
A helyett, hogy modortalanul letámadsz, inkább gondolkodjatok el a javaslatomon az összefoglaló kapcsán, sokkal okosabb és hasznosabb dolog lenne (mindenkinek).
-
SunMount3r
nagyúr
Én sem várom el. De miután mindent frissített és felpakoltam pár alap app-ot (csak azt a pár alap app-ot, amiket írtam) már alig maradt kicsivel több, mint 2GB. !!! De ha mondjuk egy komolyabb játékot letöltök rá, akkor már egyből fuccs a maradék 2GB is. Azért jó az ilyeneket is tudni vásárlás előtt, én pl. lehet elgondolkodtam volna a dolgon...
-
SunMount3r
nagyúr
Értem, közben írják is a Topic-jában, hogy sajnos root+App 2 SD kell hozzá.
Azért elég szem@tség a Google-tól, hogy letiltották ezt a funkciót, ezzel gyak minden Android user-el orbitálisan kitoltak, mégis mi értelme volt egyáltalán?!
Persze, vegyünk alapból 32 meg 64GB-os Tablet-eket méregdrágán.
Amúgy érdemes lenne ezt az infót betenni az összefoglalóba. Én is az alapján választottam a Tablet-et, de meg sem fordult a fejemben, hogy ez gondot okozhat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #71591 üzenetére
Oké, máshogy teszem fel a kérdést: akkor ezek szerint van olyan Android 5+-os Tablet amin alapból lehet SD kártyára telepíteni (root nélkül) egyáltalán?!
Úgy olvasom a Tablet-em Topic-jában, hogy ez Android OS korlátozás, vagy ebbe beleszólhat az is, hogyan interpretálják a gyártók a firmware-t az egyes típusokhoz?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #71592 üzenetére
Köszi, de a 32GB-ot is tuti tudja. 64GB volt a kérdés.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #71582 üzenetére
Lenovo A7-10F Andy lite a Tablet-em, ezen vajon lehetséges a dolog?
És nem tudja valaki, hogy mekkora SD kártyát fogad maximum 32GB, vagy 64GB? Van róla egy vélemény a neten, miszerint a 8GB-os verzió (ami nekem van) csak 32GB-osat fogad maximum és csak a 16GB-os fogad 64GB-osat is.
Hogyan lehetne ezt kideríteni tutira?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #71582 üzenetére
Affene, akkor mégis csak a 16GB-osat kellett volna vennem (akciósan akkor volt annyi, mint máskor a 8GB-os)?!
Abban a hitben voltam, hogy ez lehetséges. Itt egy leírás, ami szerint meg lehet oldani. Erről mi a véleményetek?
Amúgy totál új még a Tablet, csak pár app-ot installáltam eddig: Moon Rader, Word, Office Suite + PDF, ES File Explorer ingyenes verziói, ennyi. És máris csak 2.4GB helyem van... Még a játékokat sem tudom majd SD kártyára telepíteni? Kellene erre egy megoldás...
Szerk.: a Tablet Lenovo A7-10F Andy lite és 5.1-es Android van rajta.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ha rakok egy SD kártyát a Tablet-be, akkor van lehetőség oda telepíteni az alkalmazásokat?!
A Tablet-em csak 8GB-os és már csak kb. 2.4GB szabad hely van rajta, gondolom ez hosszabb távon édes kevés lesz és amikor eddig telepítettem valami app-ot a Play Store-ból, sose kérdezett rá hova telepítse. Vagy ha rakok bele SD kártyát, akkor felismeri és már rá fog kérdezni?
(Elég új nekem az Android...)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #71510 üzenetére
Lenne még 2 kérdésem a Lenovo A7-10F Andy lite-al kapcsolatban, amikre sehogy sem tudok rájönni. Állítgattam már mindent a Beállításokban, de nem tudtam őket fixálni: az Android-os Topic-ban is feltettem, de eddig nem jött rá válasz.
Lehet itt azért csak tudja valaki, Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Ma vettem egy Lenovo A7-10F Andy lite Tablet-t és az lenne a kérdésem, hogy ugye ebben nincs 5GHz-es Wi-Fi (ac), csak 2.4GHz-es?!
Csak mert a router-em 5GHz-es SSID-jét nem is listázza ki.
(Elég meglepődtem egyébként, hogy nem tudja, mert igaz, hogy belépő kategória, de ez viszonylag új modell, azt hittem manapság ez alap.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #70184 üzenetére
Köszi, de így csak részben kaptam választ a kérdésre. Akkor az ajánlóban (és ténylegesen ajánlottan) szereplő típus a 2GB-os lenne, mert erre nincs semmi utálás ott?! Ezt nem találom egy hazai webshop-ban sem. 1GB már tényleg annyira gáz?
Netezés, YT, PDF, E-book olvasás a fő cél. Meg, hogy a Crossy Road és a C64/SNES emulátorok normálisan fussanak rajta. Ez utóbbiakhoz elengedhetetlen a 2GB-os verzió?
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Ez jó vételnek számít? Ajánlott modell egyáltalán? (Az ajánlóban szerepel egy ilyen, csak az 10-es megjelöléssel, ami biztos, hogy nem ugyan ez, az Asus honlapja szerint.) Meg ugye ez csak 1GB-os, nem tudom mire elég ez manapság. De kb. max ennyit szánnék amúgy is egy tabletre (max 32K), de ha kapok ennyiért jobbat is, akkor nem erőltetném.
Szóval Go vagy No Go?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #69692 üzenetére
Kiderült, hogy mégsem fogad SIM kártyát az a típus sem, de nem tudom pontosan melyik lehet, mert azt mondta, a dobozán csak ennyi van: TAB 2 A7, mivel külsőre ez a neten talált kép hasonlít az Adam-re (a kép címében meg A7-10 van) és más fajta TAB 2 A7-et nem találtam (az Andy-n kívül), akkor ez csak az Adam lehet?! Az Adam dobozán van még külön valami típus jelölés?
Vagy még valami még régebbi típus lehet? (Mert ahogy látom a netes képek címében is sokszor keverik a neveket, volt ott is A7-10F-nek írott, ami a képen csak az Adam volt). Fél éve vette kb. újonnan az MM-ben.
Huh, 1 valami biztos: akkor a bátyámnak tuti nem az Andy van (nincs kék csík).
----Az Andy-ben vonzó a rendes kamera (az a 0.3MP-es az Adam-ben elég nonszensz). De nem alapfeltétel, csak számolgatok nem e érné meg pár K-val drágábban mégis... +Ugye az Andy az újabb modell és akkor az ajánlóban is csak ez szerepel.
Ezen a SIM kártyán meg még gondolkodok...
(Amúgy, ha már szerepel az A7-10F az ajánlóban, akkor lehet be kellene írni hozzá azokat, amiket te írtál az elnevezési káosz miatt, mert mindenki így keres rá a böngészőben és ők is úgy járnak mint én.) ((Amúgy meg ez megint egy elég rossz és etikátlan húzása a boltosoknak, a ha tényleg úgy van ahogy írtad...
)
És kösz az infókat!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #69686 üzenetére
Sejtettem én, hogy van valami turpisság itt. De akkor mégsem tudom kipróbálni, mert az Andy biztos nem az a típus, ami a bátyáméknak van, mert azt mondta abba lehet rakni SIM- kártyát is és telefonálni is lehet vele (A típusszámra ő azt írta, hogy tab 2 a7 és hogy akciósan ő is kb 20K körül vette, ez vajon melyik típus lehet pontosan, vagy ez már valami kifutó lehet?! ).
Amiket én linkeltem, azokra meg sehol nem írják, hogy SIM kártyát is fogadna, amit bevallom nem bánnám ha tudná.
A specifikációkat nézve az Andy teljesen megegyezik az általam linkeltekkel, de konrét tapasztalat van már velük, hogy tuti legalább annyira ajánlottak, mint az Andy? Vagy még tán jobbak is egy kicsit?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy az ajánlóban is szereplő Lenovo A710F meggyezik e teljesen ezekkel a modellekkel: Lenovo A7-10F Adam és LENOVO Tab2 Adam A7-10?!
A nevük nem teljesen ua. és néha , ugye a legkisebb eltérés is jelenthet valamit (de lehet csak a boltok írják kicsit eltérően) és szeretnék biztosra menni.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
KubanitoS #69663 üzenetére
Fura, de azt hiszem a bátyáméknak épp egy ilyen Lenovo van (bár nem 100%) és így emlékezetből nekem elég nagynak tűnt. Legközelebb ki is próbálgatom egy kis pdf/weboldal olvasgatással.
Persze gondolom kb. úgy van ez mint amit TV-kre szoktak mondani, amíg nem látsz nagyobbat, addig megelégszel a kisebbel is... De amíg van akkora kijelzője, mint egy kb. ugyan ennyibe kerülő dedikált e-book olvasónak, addig nekem megfelel...
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek ez megfelelő lehet a következőkre?!:
1. Internet böngészés, YT-ozás.
2. E-book, PDF olvasás.Esetleg lenne valamilyen másik típus ami jobban megfelelne?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A max 40K-sok listájáról melyiket ajánlanátok a következőkhöz:
-Internet böngészés, YouTube (Wi-Fi-n)
-e-book, pdf olvasás (gyakran)Elvárások:
-jó és szép minőségű kijelző
-lehetőleg a legnagyobb képátló, de ez kompromisszumképes feltételElőre is köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #65062 üzenetére
Hát úgy látom, hogy egy részről ez a topic nem nagyon pörög a PH-n megszokott formában, valamint a szakik sem nagyon fordulnak meg itt. Mondjuk részben érthető, ez egy elég gyorsan változó szegmense a számítástechnikai kütyüknek, de mikor kb. 1 éve benéztem ide, még javában voltak akik "osztották" a tutit, hogy legalább képben legyen az ember, de egybehangzó konkrét ajánlások is voltak... Vajh, mi történt azóta?!
-
SunMount3r
nagyúr
Üdv!
30-40K körül mi most az ajánlott best buy 7" tablet? Főleg netezéshez, e-book olvasáshoz kellene, de az is jó lenne, ha bírná a FHD-s tartalmakat. Ami fő szempont még az a kijelző minőségre.
A válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #52058 üzenetére
[link] -feels like I'm ignored...
Akkor a Samsung ennyire felejtős?!
-
SunMount3r
nagyúr
Erről mi a vélemény?: [link] SAMSUNG P3110 GALAXY TAB 2 7.0 .
Vagy akkor már ebben az árban jobb nála a sokat ajánlott WAYTEQ XTAB-7X QUAD???
(Csak mert szinte minden kütyüm Samsung és eddig nem csalódtam benne).
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Nekem főleg olvasásra kellene egy tablet, gondoltam az e-book olvasóra is, de kritérium nálam, hogy színes kijelzője legyen, magazinokat, képes tankönyveket olvasnék főleg. Ezért fontos a viszonylag jó minőségű kijelző és az ennek megfelelő felbontás is. Neteznék is rajta és az se lenne rossz ha a HD Youtube videókat is vinné. (Tehát azt hiszem ehez Wifi-s kell...) Azt hiszem 7" elég lenne (még telefonra is gondoltam, hogy talán az is elég, de talán olvasni az már kicsi lenne). Fontos kritérium még az ár is, ezért ha lehet az olcsóbb kategóriákból ajánljatok, nem vagyok képben mennyi egy normális tablet ára manapság a belépő, de minőségi szinten és hogy milyen gyártók lennének megfelelőek.
Ezen kritériumok alapján jöhetnek az ajánlások, előre is köszönöm!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Olcsó (amennyire csak lehet) tabletet szeretnék vásárolni, de annyi féle van, hogy jól jönne néhány ajánlás. Kritériumok: 1. Wifi, 2. Nagyobb, képes E-book, PDF könyvek nézegetését jól vigye 3. Ez utóbiihoz kapcsolódva legyen minőségi, szép kijelzője. Max 30e-ért létezik alternatíva?!
A válaszokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged