Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gausz

    aktív tag

    Sziasztok,

    tanácsot szeretnék kérni egy file manager programra. A routerem DLNA médiaszerverként működik a rádugott USB-s meghajtóval, PC-vel minden a legnagyobb rendben van, a routerre dugott HDD-t látom, annyit másolok és oda, ahova akarok.
    Vettem egy Samsung Tab A-t, Android 5ös és elég nagy érvágás, hogy hülyének nézi a felhasználót, akinek semmire se legyen gondja, mindent inkább bolondbiztosan eldug előle, bízz bennem kedves gazdám alapon... Mindenre legyen az embernek külön appja, szép új világ. Mert hát nincs sajátgép, ahol látni lehetne a hálózatot, telepítettem tehát total commandert, ha PC-n működik alapon, de nem látja a hálózatot. Hát jó, akkor legyen a routerhez ajánlott asus aicloud, ez már eléri, amit kell, viszont nem tudok könyvtárakat másolni, csak fileokat, egyesével :W
    Meg se kérdi hova mentse, neki szimpatikusabb a belső memkártyán levő 10GB, mint a 128GB-s SD-kártya :W Aztán ha van kedvem, akkor onnan másolgathatom át a már említett total commanderrel SD-re.
    Tegnap szembesültem vele, hogy ez bizony nagy feature, hogy 3rd party programok nem írhatnak SD-re... Még a kérdést sem teszi fel, hogy engedélyezem-e, majd ő tudja helyettem: NEM!!!
    Telepítettem hát az ES file explorert, mert az a menő, az meg bár látja a routert és a mappáit, de azokat nem tudom megnyitni, mert fel sem dobja a router bejelentkező ablakát és user/jelszó nélkül nem férek hozzá.
    Találtam egy másik file managerta százból, ott már tudom azonosítani magam, ki is választhatom az egész könyvtárat, amit másolni szeretnék, kikeresem az SD-t, rányomok, hogy beillesztés, legalább szól, hogy engedélyezni kell az írást, leokézom, kiválasztom újra az SD célkönytárát, majd nem másol, mert csipkebokorvessző... :W
    Belső memóriára viszont vígan...

    Találtam egy cikket, mely szerint "A harmadik féltől származó alkalmazásoknak nem lesz alapból hozzáférése a külső tárhelyhez, hanem ehhez, egy a Google által kiadott API, a programba való integrálására lesz szükség, mely által az SD írása/olvasása külön alkalmazás engedélyként szerepel majd, s ezt a telepítéskor jelzi is a felhasználó számára. "
    Mint mondtam, nálam nem teszi fel a kérdést installkor. Van valamilyen beállítási lehetőség, vagy erre is külön spec app kell?
    Nagyon felhúztam magam a dolgon, bocs a hangnemért.

Új hozzászólás Aktív témák