- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz FingR86 #95699 üzenetére
+1 a HDSentinel ránézésre, nálam a STB-hoz kapcsolt hdd volt szinte teljesen kuka. Nem vett fel műsorokat, belassult a visszanézés, megállt percekre minden, aztán azt hittem a box a ludas, már majdnem kidobtam...közben meg a hdd volt és most egy másikkal vaj sima megint minden
-
FingR86
őstag
köszi a tippet, otthon rákukkantok
hála istennek, nekem semmilyen hiba nem jelentkezett eddig, egyedül erre lettem figyelmes. Bár lehet, hogy ez is egy hiba lesz -
blakey
titán
válasz -szabi- #95703 üzenetére
Teljesen mindegy, neked egy központi adatbázis kell, ezt úgy tudod megoldani, hogy egy minden eszköz által elérhető gépen futtatod, ez lehet MySQL, Plex, Emby és hasonlók.
Droid-Kodi és CE-Kodi ugyanazon az eszközön van, egyszerre nem is tudnak futni. - akkor egymás adatbázisát nem is "tudják" látni. Én 10 eszközt használok ugyanazzal az adatbázissal, nálam Plex az adatbázis.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
válasz -szabi- #95703 üzenetére
A kodi beállítások szinkronizálásához nekem is lenne egy kérdésem.
Eddig úgy oldattam meg hogy minden eszközömön ugyan úgy nézzen ki és ugyan az legyen a beállítás Kodi alatt, hogy android-data mappában lévő ".kodi" mappát másolgattam. Ez igazából eddig jól működött a TV-m kivételével, mert ott ugye nem hozzáférhető az android-data mappa. Mondjuk ott el is engedtem ezt, mert tv-n úgy se használom.
Viszont, most, hogy @gyűrű linkelte a CE DV edition-t szeretném ugye feltenni a boxomra. Illetve szeretném, ha ugyan úgy nézne ki mint android alatt és az addonok beállítását is szeretném megúszni azonosítok api-k stb miatt. Ezért megtehetem, hogy az androidos .Kodi mappát átmásolom CE alá? Ott hol is van ez a mappa? -
divan
őstag
válasz mikrofon #95708 üzenetére
Itt azt írják, hogy semmi ilyen dolog nem fog menni, túl sok a változás.
-
cof
veterán
válasz FingR86 #95681 üzenetére
Inkább azt kéne megérteni mi ez a DV őrület, mert amit gyűrű linkelt CE fórumot az nem nagy cucc. Legalábbis én nem vagyok tőle elájulva, pixelhalmaz, tűéles képnek még csak a jelei sem felfedezhetőek, meg mint ha lenne rajta egy filter a képen ami nekem baromira zavaró mert olyan meseszerű az egész színvilág aztán ennyi.
De gyanítom olyasmi lehet mint anno a DivX licensz amire ugye jött az alternatív ingyenes válasz az XviD kodek.
Itt [link] közben találtam egy elég jó leírást, tehát nem mindegyik HDR DV, de minden DV HDR röviden.
Ami viszont jó hír az érdeklődőknek, hogy szoftverfrissítéssel képessé tehető a lejátszó a DV-re, szóval a kis kínai BOX-ok tuti felejtősek, de a drágábbakra még jöhet, ha eddig nem is volt.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
mert amit gyűrű linkelt CE fórumot az nem nagy cucc - egyrészt nem feltétlenül őrület, másrészt, de, nagy cucc, hiszen CE alatt is működni fog a Dolby Vision (csak olyan boxon, ami megkapta a licenszet és a fejlesztők azzal is foglalkoztak). Az, hogy a Dolby Vision miben más a HDR formátumok között, csak akkor fogod tudni, ha te is kipróbálod, használod. "Streaming" esetében nem nagyon tudod megkerülni, egyébként jó, és ne egy kép alapján állapítsd meg, hogy milyen, azok a képek csak illusztrációk.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
addikt
Valamit félreértettél. szoftverfrissítéstől nem lesz dv képes semmi.
Ami újdonság az nem a dv önmagában, hiszen rengeteg box, meg tv képes lejátszani ilyen olyan dv formátumot főleg android, android tv alatt. Viszont olyan ami egy stabil rendszer alatt (ce) tudja, afr-el hd sound supporrtal, eddig nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz blakey #95713 üzenetére
Áruházakban láttam már ilyet a TV-ken de nekem annyira nem jött át az érzés. Nekem túl színes és éles, amúgy sem szeretem a nagy fényerőt. Persze mindenkinek más a színvilága ami neki bejön. Agyonfilterezett képeket sem szeretem, nekem ez meg arra hajaz.
-
cof
veterán
Amit linkeltem ott írták, hogy szoftverfrissítéssel DV képessé tehető ha adott már a SOC. CE fúrumon is írják. Márpedig ebbe a Homaticbe is csak egy sima Cortex A55 van, semmi különleges. Meg gondolom Widevine L1 is feltétel, hogy adjanak hozzá licenszet.
Ja, már látom, hogy azért nem sima S905X4 hanem S905X4-K. Szóval ami -K jelzésű az a jövőben kaphat biztosan DV frissítést ha úgy van. Látom a Nokia Streaming Box 8010 is ilyen volt.
Ahogy a TV-processzorok egyre fejlettebbek, most már lehetséges a Dolby Vision aktiválása egy szoftverfrissítésen keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Jajj, ne írj ilyeneket. A Dolby Vision nem ilyen, illetve de, minden olyan, ha olyanra készül. A Dolby Vision (és a többi HDR) lényegé nem az, hogy színesebb, szagosabb legyen, hanem az, hogy minél élethűbben adja vissza a színeket, a fényeket, stb.
Viszont, akkor megállapítható, hogy nem láttál Dolby Visiont. Áruházban én is láttam 83"-os TV, akkor most volt/van ezzel tapasztalatom?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz FingR86 #95717 üzenetére
mi ez? hol található egy olyan eszközön amin van? - Egy fájlban az adott boxhoz, másikhoz nem jó, teljesen zárt és a Dolby biztosítja. Csak ők férnek hozzá.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz snpetit #95720 üzenetére
DoVi nincs, nem így nevezik DV a rövidítése. Áruházakban láttam ilyesmit, Auchan, Euronics stb... amikor mentek a demók. Nekem nem jött át, csak már gondoltam rákérdezek mi ez a nagy rajongás mert 1 héttel le voltam maradva a topikkal és az utolsó 3 oldal erről szólt. De így már világos lett, valakinek bejön ez a színvilág valakinek meg nem, mert azt nem mondanám, hogy élethű inkább mű. De hát ezt is el kell adni valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Csak a Homatic SOC-ból indultam ki, mivel a CE fórumon is úgy van említve, hogy a SOC-nak is tudnia kell. És ebben S905X4-K SOC van.
Dolby Vision requires a special license to be included in a device’s SoC.
This support may expand to more devices as more vendors use a Dolby Vision licensed SoC.
Ez persze nem azt jelenti, hogy minden Cortex A55 tudni fogja, de az S905X4-K-val szereltek már alkalmasak lehetnek rá ha a többi BOX gyártója is vesz DV licenc-t és kiad egy frissítést az S905X4-K BOX-aira.
-
Joshi
titán
Üdv. Gyűrűvel beszéltem privibe és elérhető Homatics-ra a CE. Na most innen nekem jó a Generic verzió? Mivel pendrive-ra kell kiírni, így feltételezem az addig a boxba marad, amíg a CE-t akarom használni? Illetve 3.0-ás pendrive kell? Itt is ugyan úgy kell telepíteni a CE-t ahogy az összefoglalóban van?
Bocs a sok kérdést, de már régen csináltam ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Igen de az SoC nem csak a Cortex magokból áll. Az csak a rendszerért felel. A videó feldolgozásért nem.
Szóval lehet benne Cortex hiperszuper mag ha maga a komplett SoC nem tudja akkor nem fog menni.
Vagy lehet benne csiga Cortex ha tudja az SoC a DV-t akkor tudja.
Yettel TV Boxnál is megakadtál a Cortex magon de gondolom nem is próbáltad ki. Gördülékeny rendszer és tökéletes lejátszás sőt még a Youtube HLG és HDR10-et is tudja. Nem kell Paks a boxba...Boltban általában undorító színekkel mennek a TV-k.
Én is át tudom kapcsolni otthon a TV-t aztán olyan színek lesznek ami árnyékot éget a mögöttem lévő falra de normál körülmények között nézhetetlen. -
cof
veterán
Oks, persze, engedjük el a Cortex-et mert az egy gyűjtő fogalom. Ezekben van Cortex-A55 processzor:
The Cortex-A55 is used as Little-core in Intel Agilex D-series SoC FPGA devices.[7]
Rockchip RK3566/RK3568, RK3588.
Amlogic S905X3, S905X4, A113D2, T962X2, T968X2, T962D2.
Unisoc SC9863A
Exynos 850
JLQ JR510De ettől még az S905X3 biztos nem fog tudni DV-t. Amire figyelni kell azok az S905X4-K SOC-ok majd innentől, ha már az egyik gyártó vett licencet akkor lehet a többi is fog amiben ilyen SOC van.
Yettel TV Boxnál is megakadtál a Cortex magon de gondolom nem is próbáltad ki.
Én? Nem rémlik, hogy valaha is foglalkoztam volna Yettel-el, azt sem tudtam, hogy van BOX-a.
[ Szerkesztve ]
-
kikinda2
tag
DV képesek egyes S912, S905X2, S905Y2, S922X/A311D soc-ok is már 2018-tól kezdődően.
Pl. S922X Supports Dolby Vision (Optional), HDR10, HDR10+, HLG HDR and Prime HDR processing
Más kérdés, hogy a szoftveres támogatást csak mostanában kezdik kifejleszteni, amikor ezek a SOC-ok már kifelé mennek.[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
Oké, itt a homatics box r 4K plus-ra való, CoreELEC ne nightly Omega dv verzióhoz, a
hiányzó stringek magyarosítása.
CE alól telepítés zipből.
-
blakey
titán
Nincs remote.conf.
USB alatt.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Párosítani kell, ahogy Android alatt is. Olvasd el a CE oldalán lévő leírást, vagy a Homatics leírását, hogy miként kell párosítani a távot. Kelleni fog egy plusz táv, légegér, egér, amivel ezt megteszed.
-
Csabi1984
addikt
De szeretnék már én is Homatics (Dune) tulajdonos lenni valahogy a színvilágomba a fehér nem illik be a kütyük közé nem mert minden fekete. Ha a box fehér lenne és ellehetne rejteni az még oké, de a távirányító is fehér
Akinek van ilyen Hpmatics, hogy müködik a CE-re bootolás?
Kikapcsolt állapotba be az usb és bekapcsolni az eszközt ? -
blakey
titán
válasz Csabi1984 #95739 üzenetére
Nekem is minden fekete, vagy nagyon sötét szürke, teljesen oké a fehér, élőben jobb, mint a videókon, vagy. a képeken, mert mindig nagyon világos háttérrel készülnek.
A kérdés fura, pontatlan, mindenkinek jól működik a CE "bootolás". Mindent úgy kell csinálni, ahogy eddig. Én parancssorból indítom az első CE-t. Más meg "reset" gombbal.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Működik, viszont megint nem olvastad el, amit írtam, kell egy másik táv, egér, mivel ezt BT-on kell párosítani, nincs előre párosítva. Kelleni fog egy másik táv, egér, amivel odanavigálsz, a távon nyomod a "back"+"home" billentyűket amíg el nem kezd villogni a táv, a menüből kiválasztod a B21-et és megtörténik a párosítás. Beállítások/CoreELEC/Bluetooth
-
xtend
senior tag
válasz Csabi1984 #95739 üzenetére
Ott a Nokia streaming box 8010. Ugyanaz mint a Homatics (SEI robotics az is). CE is ugyanaz kell rá és fut is szépen (avsforum-n megerősítették). Cserébe most már ugyanannyiba kerül mint a fehér Homatics (eddig 20€-val olcsóbb volt). Viszont nem jön rá béta fw csak stabil, azaz ha a Homatics-ra lesz stabil (természetesen újabb nem a jelenlegi stabil) akkor a Nokia is meg kapja azt. Viszont elég f@sza a távirányítója, sztem jobb mint a Homatics de ez is olyan kinek mi jön be.
Ezek a boxok egyformák:Homatics, Nokia jön frissítés, Dune-ben
van SD kártya foglalat(ja az a RockTec v mi a neve, sry) de frissítés szempontjából nem tudok róla infót, uccsó box meg vmi belterjes kínai nem sok embernek van, azok meg nem nagyon nyilatkoznak róla.[ Szerkesztve ]
-
Liar
tag
Sziasztok, nem olyan régi az összefoglaló update-je, de az elmúlt évben megjelenhettek új üstökösök, ezért kérdem:
Jelen pillanatban mi legjobb hardware ajánlat CoreElec-hez? A két X96 Max+-omból az egyik jólétre szenderül, és azt cserélném.
X96 Max+-hoz hasonló jó ár/érték arányú tipp is érdekelne, de olyan is, ahol az árnak annyira nincs jelentősége, inkább, hogy minél erősebb vas legyen.
4K-s TV-re megy a képe (Samu Q65), külön hangrendszer nélkül, a (jellemzően 4K-s) média egy NAS-ról jön ethernet kábelen. -
Joshi
titán
válasz blakey #95742 üzenetére
Természetesen használtam egy Logitech K400 billentűzetet, de akkor is gond van. Egyébként elég lett volna ha leírod hogy Beállítások/CoreELEC/Bluetooth és a B21-et keressem.
Most olyan mintha minden rendben lenne, de semmit nem reagál a távirányítóra. Vagy előbb rakjam fel ezt? Az a két másik eszköz valamelyik szomszédé, nem az enyém.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest