- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz jézusom #95499 üzenetére
(ng) Új generációs SOC-ra való. Az S912 még nem az. És ez a CE-nel van. Azért töröltem.
Nalam sok DV filmet HDR-ben lejátszik a CE.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! A remote.conf-ot valahogy utólag hozzá tudom adni a rendszerhez? Kikapcsoltam a CEC-t, viszont a gyári távot elfelejtettem telepítéskor felmásolni, így most nem tudok mozdulni semmivel
-
cof
veterán
válasz korcsi #95510 üzenetére
Igen, az is jó. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy engedélyezni kell a rejtett mappák megjelenítését is ott. Mert a storage/.config mappa ahova be kell másolni addig nem látszódik.
CTRL+ALT+H.
Viszont ha jól rémlik alapértelmezetten az SSH nincs engedélyezve, és nemigen szokták ezt bekapcsolni telepítővarázslóban első indításnál, SMB meg be van.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
falabu88
aktív tag
Az a gond otthon telepítettem fel a boxot és fateréknak hoztam el. Teljesen új telepítés, semmi sincs állítva, még az ipjét sem tudom (nyilván routerből azt ki tudnám keresni) . Lehet akkor hazaviszem és felrakom újra inkább (csak utálok a már telepített sd kártyávam szenvedni, azt sem tudom hogy sikerült most elővarázsolni a teljes kapacitást, mert csak 121MB-ot látott a windows)
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Hol találhatok leirást arrol hogy lehet beállitani NFS megosztást a win 7 - box - omv között. Kezdő szintű leirás kellene!
üdv -
blakey
titán
válasz nagyfejü #95516 üzenetére
Van bármi, ami nem?
Nyugodtan használd az SMB-t, nálam 15 éve hibátlanul működik, jelenlegi eszközeim már kezelik az SMB2-SMB3-at is, így különösebb probléma nincs a biztonsággal. Elég biztonságos belső hálózathoz.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gino20
őstag
Üdv!
Eddig nem voltam érdekelt a DV-ben samu TV-t használva és évek óta tökéletes szolgálatot tesz a Beelink + CE, viszont most kimondottan DV-re keresnék megoldást az LG C2 miatt, ami meg nem tud HDR10+t. HM-ezek, így fontos a veszteségmentes hang is.
[Dune Homatics] vagy a [Homatics] között van valami érdemi különbség?
Ha jól tudom ezekre lehet tenni CE-t és az új xy CE meg már tudja a DV-t?
Van már ezekről tapasztalat? Esetleg android alatt is jól működnek? (bár szeretem a CE-t) -
-
blakey
titán
válasz Gino20 #95518 üzenetére
Homatics jó, DV megy CE alatt, most teszteljük, nagyon jó eredmények vannak. Holnapi Nightlyban elérhető lesz a nagyközönség számára is, legalábbis ez a terv.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz blakey #95520 üzenetére
Holnapi Nightlyban elérhető lesz a nagyközönség számára is, legalábbis ez a terv. - sajnos nem lesz elérhető, meg kell oldani, hogy a HDR10+ is megfelelően működjön, de ettől még érdemes gondolkodni a Homaticson, logikusabb döntés, mint pl. egy Ugoos Am6B+.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gino20
őstag
Köszönöm a válaszokat. Én szeretem a CE-t, hogy rögtön a lejátszó felület jön be, hozzá is vagyok szokva, így nagyon szimpatikus a Homatics.
Lejátszó topiban olvastam nem olyan rég, hogy talán a Dune az valamiért nem olyan jó. Keresem, de nem találom a hsz-t. Rosszul emlékszem és mindegy, hogy melyiket veszem?#95522blakey: LG esetén na most pont abban nem vagyok érdekelt
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Gino20 #95523 üzenetére
LG esetén na most pont abban nem vagyok érdekelt - Az lényegtelen, nem csak neked készül, szóval relax, jó lesz, amint a legtöbb formátum jól működik. Nagyon jó kis cucc a Homatics, a Dune verzió is 100%-ban ugyanaz, csak fekete és letölthető hozzá egy dune app, ami még tele van hibával.
#95524Joshi
Annál is többet és CoreELEC alatt. Android alatt quietvoid féle Kodival szintén viszi a legtöbb DV-t. Nem mellesleg van hozzá normális licenc, így a Netflix, HBO Max, Prime, Disney+ DV is megy.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gino20
őstag
válasz blakey #95525 üzenetére
Hát ezért került off-ba , hogy ez most számomra........., de egy samu tulajnak (meg akár másnak is) fontos lesz, ha akar egy jó mindenes lejátszót, ami a lehetőségeket kimaxolja, fontos az audio passthrough és mondjuk még a licenc miatt is innen használná a stream-et kadenciahelyesen
Mondjuk ha a CE eddig is hozta a HDR10+t, akkor gyanítom ez könnyedén orvosolva lesz.Köszönöm az infót Ez esetben Dune lesz a tuti, aztán majd idővel lehet javítják droid alatt a dune app-ot is.
CE esetén meg annyi, hogy a lehető legfrisseb verziót telepítem és ennyi vagy van esetleg valami külön DV képes CE verzió? 1000 éve nem foglalkoztam a témával csak elégedetten használom a Beelink-et, ami néha kiírja, hogy frissít
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Gino20 #95526 üzenetére
Mondjuk ha a CE eddig is hozta a HDR10+t, akkor gyanítom ez könnyedén orvosolva lesz. - attól függ, új kernel fut a Homaticson, szóval lehet, hogy nehéz lesz a megoldás.
Ez esetben Dune lesz a tuti - ez azért nem biztos, előfordul, hogy a Dune-n nem lesz annyira jó a CE. Egyelőre fehér Homatics-on megy a programozás.
CE esetén meg annyi, hogy a lehető legfrisseb verziót telepítem és ennyi vagy van esetleg valami külön DV képes CE verzió? - csak lesz, mint írtam, most folyik a tesztelés, programozás és csak Homaticson fog futni, egyelőre.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kifli1986
csendes tag
Sziasztok. Mai nap az x96 s905 2GB/16GB librelec boxon meghalt a lan... Tehát wifin van net a kábelen csak localon érem el a házi videókat. Van a lan javításra valami ötlet? Lan kábelen keresztül ssh is van csak net meg net idő... Köszi előre.
-
Csabi1984
addikt
válasz blakey #95525 üzenetére
A nagy kérdés. Elvileg mindkét Homtics egyforma (Dune nem változtat rajta elvileg semmit) akkor akinek fehér van rátudja tenni a Dune appor? Illetve akinek Dune féle Homatics van ugyan úgy fog menni rajta a CE mint a fehéren?
Nekem a fekete szín azaz a Dune-s kiadás tetszik, a fehér nekem nagyon elütne a többitől DE NAGYON
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
-
LEON_01
tag
válasz Csabi1984 #95532 üzenetére
Nálam CE alatt ezzel megy: CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.0-Omega_nightly_20230402-Generic.img. Tökéletesen megy minden rajta és nagyon gyors a rendzser az eddigiekhez képest. Az Android része nem nagyon érdekel egyelőre, a TV-n jobban muzsikál az ATV. A Dune app-ot meg kukáztam (bár vitt mindent), de a családom többi részére is gondolni kell, mert nem igazán felhasználóbarát a kezelése. Így marad a CE, az tökéletes.
-
Zsömica
aktív tag
És hol itt az ellentmondás..? Nem is mondtam hogy nem lesz jó, de még a lesz-en van a hangsúly - mivel még nem működik CE alatt..!
Engem a streamek ilyen szempontból nem zaklatnak fel, eARC-on tvről akkor streamelek/mozizok mikor akarok.., szval az Ugoos is még mindíg egy logikusan választható lehetőség..!
Az AV1 egyelőre még a kutyát sem zaklatja fel..![ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz Zsömica #95537 üzenetére
Akkor erősen ajánlott hogy írd oda hogy a számodra..
Az hogy téged mi nem érdekel az a te dolgod.
Modern lejátszó streaming támogatás nélkül kuka.
Akinek meg az nem kell, ő meg nem egy túlárazott ősi gépet vesz majd, csak azért mert plusz egy fél profilt támogat...de még a lesz-en van a hangsúly - mivel még nem működik CE alatt..!
Megsúgom halkan : DE működik most is, csak te nem tudod még letölteni.. -
blakey
titán
Felőlem várd. Engem nem zavar.
-
blakey
titán
válasz Zsömica #95533 üzenetére
Ha valaki nem tudja értelmezni a leírtakat, akkor azzal nem fogok vitába szállni. A CE eddig is tudta a HDR10+-t, most megjött a Dolby Vision ami 64 biten és új kernellel működik. A fejlesztők még soha nem "játszottak" a dovi.ko-val, ezért meg kell tanulniuk a viselkedését, ráadásul 1 hét alatt jutottunk oda, hogy van DV, plusz most lett javítva a HDR10+ is, remélhetőleg. Szerinted igen, egyébként nem
-
Zsömica
aktív tag
Mivel 1.sz. első személyben írtam, így nem volt bonyolult kitalálni hogy ez főként az én véleményem..!
Mióta manapság midenki okostévét használ - hidd el a felhasználók nagy többsége magasról sz@rik "a modern lejátszók streaming szolgáltatásaira", köztük én is; nem releváns szempont..!
Ez a túlárazott ősi gép, pedig visz most is mindent - nem kell megvárni sem,hogy letölthessek egy egyelőre teszt üzzemmódú CE-t, amit még Te sem próbáltál..!
Sőt, olyan playert cáfolsz itt Te is, amit még csak ki sem próbáltatok még vagy két kollégáddal egyetemben sem - szval először nézz rá egy ilyenre is - ez már kész van és működik..![ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz Zsömica #95542 üzenetére
Veled együtt van itt még egy két ilyen ugoos fanboy, akinek semmi más nem jó.
Másoknak mások a szempontjai.Több lejátszóm is van, illetve megvan a saját véleményem is, azt meg nem tudom honnan veszed hogy nem próbáltam még ki , ilyet sose írtam szerintem.
Csak ment is egyből tovább, és nem sajnálom..Arról meg hogy melyik CE-t próbáltam végképp nincs fogalmad se.
De nem gond te csak használd a cuccod egészséggel.
-
blakey
titán
válasz Zsömica #95543 üzenetére
Hm, veled ellentétben, nekem arról van véleményem, amit próbáltam. Semmit sem feltételezek vagy gondolok.
Jelenleg nem racionális döntés az S922X, egy S905X3 is jobb döntés. Természetesen mindezt úgy írom, hogy én is nagyon szeretem az S922X boxaimat, de a jövő mindig eldönti valaminek a sorsát.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kifli1986
csendes tag
válasz korcsi #95531 üzenetére
szia ez a poén. mikor telepítem a libreelecet lanon ssh bejelentkezés ha felraktam a rendszert utána a biztonsági mentést lanon ssh keresztül alkor sem mutat időt csak a 2015.03.07 és pvr nem indul mem enged netre. wifin keresztül meg minden jó. tehát netre is felenged. de tegnap visszaraktam gyári androidra ott is ugyan ez a hiba. a lan kábelen csak a router samba elérhető és az ssh.
Próbáltam másik kábelen sőt másik ugyanilyen boxról azok jók de másik kébelen is ugyanaz a hiba. a többi box meg jó..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest