-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #52650 üzenetére
Én dd-vel csináltam meg a fejlécet is, meg a dtb-t is, utána már a dtc is ment.
dd if=meson1.dtb of=aml_header bs=2048 count=1
dd if=meson1.dtb of=android.dtb bs=2048 skip=1Biztos van elegánsabb, szebb módszer is, de nekem ez is jó volt.
Vissza is ragasztottam a fejlécet.
Ezt még nem próbáltam, de gondolom ezt is meglehet oldani a dd-vel (csak egy kicsit gondolkozni kellene, ami most nem megy ).
Nincs droidom, de Te majd úgy is kipróbálod, hogy jó e.
Ahogy nekem se. Mint írtam, nem sikerült vissza rakni (nem is igazán hiányzik).
Mexel szerint a 7-es droid a _aml_dtb.PARTITION-t használja. A 6-os a meson1.dtb-t.
Az lehet, de a gyári 7-esben volt mind a kettő, a gyári 6-osban csak a meson1.
[ Szerkesztve ]
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
mexel
veterán
Egy közérdekű friss infó, illetve feltételezés, remélem nem igaz de már most szólok hátha segít valakinek:
A Tanix TX 3 mini-kkel mintha baj lenne az utóbbi szállítmányoknál. ( nem biztos, csak úgy tűnik!)
Először itt a dualos topikban írt valaki, aztán már ketten is írtak, hogy az új TX3 minire nem megy fel a dual rendszer ( pedig tanixon készült és nagyon sok dobozra feltették már).
Ez nem olyan nagy gond, de a gyári fw-t sem tudják felírni USB burning toolal sem, és más fw-ket sem.Utánanéztem és már a freaktab-on és a 4pda-n is megjelent pár hasonló írás ma is hogy megáll a telepítés a gyári fw-kkel, és nem lehet semmit feltenni a boxra.
Remélem a Tanix nem lépte meg azt amit a mecool az M8S pro w-vel hogy új alaplapot csinált és /vagy új filerendszert használ. Ha így van akkor aki ilyet venne gondolja meg, vagy ha már megvan ne frissítsen semmire amíg nem derül ki mi a probléma.
Szóval most óvatosan a friss TX 3 minikkel!
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #52654 üzenetére
Az U-boot fejlécet (64 byte) pont így vágom én is dd-vel le az uInitrd-ről. A kimenet meg már gzip-elt cpio archívum a teljes ramdisk tartalommal. Annyival 1szerűbb a mutatvány itt, hogy ha vissza kell csinálni, ott az mkimage parancs. Kár hogy az dtb-hez nem jó. Azt azért nem tudom, hogy mi a frászank variálnak a droidban mindig, miért nem volt jó az 5-ösben használt dtb megoldás, fejléc nélkül? Minek ez az örökös kavarás?
-
Somatom
veterán
válasz Csicsóka #52645 üzenetére
Olvasgatom a topikot és tisztelem mexel munkásságát, de nekem úgy tűnik, hogy Ő inkább a médialejátszós, távirányítóval kezelős irányban tevékenykedik.
Használok Linuxot is, de az Android nekem jobban fekszik. A shellparancsok működnek Android alatt is (jó, némelyikhez busybox is kell) és segédprogramokkal (pl. automatizáló) símán tudom időzítetten is futtatni. Automatizálóval indított/fogadott Intentekkel, broadcastokkal össze tudom kapcsolni az alkalmazások működését. Ilyet biztos lehetne Linux alatt is (cron?), de Androidon nekem már rutinból megy. ROM -ot viszont még sohasem csináltam, ezért vagyok abban elakadva.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
blakey
titán
Tegnap észrevettem, hogy a Kodi magyar bill. kiosztásában megjelent az "ó", évekbe tellett, de végre ott van, CE 9.0.1.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-szabi-
őstag
Hi
Ma reggel frissült a CE, újraindítás után ezt adta:
Másnál is megesett?üdv
-
blakey
titán
válasz -szabi- #52659 üzenetére
Frissítsd manuálisan a CE repóból. Esetleg töröld és telepítsd újra.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #52656 üzenetére
Akkor nem követtem el nagy bakit. Még egy különbség, a CE és az Android dtb között. A CE dtb tartalmaz még egy instaboot partíciót, 512 MB mérettel, ami Android alatt nincs.
kernel: [mmcblk0p01] bootloader offset 0x000000000000, size 0x000000400000
kernel: [mmcblk0p02] reserved offset 0x000002400000, size 0x000004000000
kernel: [mmcblk0p03] cache offset 0x000006c00000, size 0x000020000000
kernel: [mmcblk0p04] env offset 0x000027400000, size 0x000000800000
kernel: [mmcblk0p05] logo offset 0x000028400000, size 0x000002000000
kernel: [mmcblk0p06] recovery offset 0x00002ac00000, size 0x000002000000
kernel: [mmcblk0p07] rsv offset 0x00002d400000, size 0x000000800000
kernel: [mmcblk0p08] tee offset 0x00002e400000, size 0x000000800000
kernel: [mmcblk0p09] crypt offset 0x00002f400000, size 0x000002000000
kernel: [mmcblk0p10] misc offset 0x000031c00000, size 0x000002000000
kernel: [mmcblk0p11] instaboot offset 0x000034400000, size 0x000020000000
kernel: [mmcblk0p12] boot offset 0x000054c00000, size 0x000002000000
kernel: [mmcblk0p13] system offset 0x000057400000, size 0x000040000000
kernel: [mmcblk0p14] data offset 0x000097c00000, size 0x0006b0000000Azt azért nem tudom, hogy mi a frászank variálnak a droidban mindig, miért nem volt jó az 5-ösben használt dtb megoldás, fejléc nélkül? Minek ez az örökös kavarás?
Ez egy jó kérdés. Szerintem a választ soha nem fogjuk megtudni.
mexel
Ugye, mondtam, hogy az U-boot-tal kapcsolatban Csicsókát kérdezd.
(#52658) blakey
Igen, az alap skin alatt ott van, de az Aeon nox silvo alatt nincs, ahogy a mínusz (-) jel sincs. Ezek szerint a skin készítője baltázott el valamit.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
blakey
titán
válasz -szabi- #52665 üzenetére
CE repo 9.0.2 a gond, szerintem, ugyanis CE 9.0.1-en vagy.
-
snpetit
aktív tag
-
blakey
titán
válasz snpetit #52670 üzenetére
S912-n nem ugrál a kép ha használjuk a dirtyregions-t. S905X-en nem tudom, még nem teszteltem.
-
monster95
tag
Sziasztok
Tudnátok olyan amlogic 905,912 medialejátszot ajánlani,linkelni ami tudj kezelni a 4 k tartalmat illetve a dolby hangokat(dolby true hd,atmos...)Köszönöm szépen -
blakey
titán
válasz -szabi- #52668 üzenetére
Tedd fel a Nightly-t vagy frissítsd manuálisan, ha jól látom akkor itt frissebb verzió szerepel. Töltsd le és zipből frissítsd.
-
blakey
titán
válasz monster95 #52677 üzenetére
Miért lenne odaírva? Az erősítőknél szokták odaírni, azok a lejátszók amelyek képesek a HD hangok RAW formátumba való továbbítására, minden esetben továbbküldik a plusz csatornákat is az erősítő felé. A régebbi HD-hang továbbítására képes lejátszók is továbbküldik a + csatornákat. CoreELEC-en az ósszes Amlogic eszköz továbbküldi, tehát van Atmos a 10e Ft-os boxon is CoreELEC-kel.
-
blakey
titán
válasz -szabi- #52680 üzenetére
Amivel gondod van, PVR IPTV, de lehet, hogy egyszerűbb ha feltesed a Nightlyt.
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Thoradia Repoból felraktam a Deluge torrent klienst legfrisebb CE alatt, beraktam a meglévő fileokat azt seed-eli szépen, de le nem akar tölteni. Kell neki valami írás jog a külső vinyóra? Hol tudom ezt beállítani?
Var/Media/Külső vinyó elérést adtam meg neki, sima wd usb-s külső hdd, valami linuxos partícióval. Korábban asus routerre volt kötve az formázta.Köszi!
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Csicsóka
őstag
válasz Somatom #52657 üzenetére
Olvasgatom a topikot és tisztelem mexel munkásságát, de nekem úgy tűnik, hogy Ő inkább a médialejátszós, távirányítóval kezelős irányban tevékenykedik.
Mert ilyen jellegű kéréseket kap főleg, és talán őt magát is ez érdekli jobban. Amit ő is mondott, hogy ha főleg média játszónak reklámozza, és készíti minden gyártó ezeket a dobozokat, akkor a népnek is ez a fő csapásiránya. A többség ebbe bele is nyugszik, hogy ez ennyi és kész. Ezzel most nem azt mondom hogy a Te elvárásod ne lenne jogos, vagy élettől elrugaszkodott, de sajnos a kisebbség érdekeit nem veszik figyelembe a gyártók.
-
Csicsóka
őstag
-
blakey
titán
válasz -szabi- #52695 üzenetére
Nekem semmilyen hibát nem dob. Tedd vissza a korábbit. Kapcsold ki az Auto frissítést.
-
molacika91
tag
válasz molacika91 #52501 üzenetére
Sziasztok!
Erre senkinek semmi ötlete? Háttérben megy csak a tv, de néha amikor ránézek eléggé zavarja a szemet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Eladó i5 PC/ 4X3,3GHZ / 8GB RAM / Geforce GT 730 2GB/ 1000GB HDD / USB3
- AKCIÓ! Cooler Master PC konfiguráció - 4TB HDD + 8GB RAM, böngészéshez, tanuláshoz, szórakozáshoz!
- Gigabyte Z68AP-D3 (1155) - i5-2310 - 4GB RAM - Chieftec - DVD-RW - 320GB Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest