- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz KillerKollar #40147 üzenetére
Sok mindent nem tudni az Ampereről, lehet a desktop vonal nem is az lesz nevezékben, hanem esetleg a Tesla új vonulata lesz .nagyjából a Turing RTX kártyák debütálása előtti pletykákból semmi nem lett igaz.
Persze örülnék, ha igazad lenne.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bozont
veterán
válasz KillerKollar #43422 üzenetére
Annyira nem követem a játékot, de ha lesz benne RT akkor reális a dolog. Ha nem, akkor van baj.
-
PuMbA
titán
Elég zavaros nála a CPU dolog, mert 8 magra optimalizált játékot emleget. Ilyen nincs. Ryzen 7 3700X or equivalent. A 6 magos Ryzen 5 5600X minden játékban megveri a 3700X-et, néhol nagyon sokkal, tehát a magszám feltétel nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
tisztelturam
aktív tag
Series X-en: will run at up to 4K resolution at 60 FPS on Xbox Series X.
Ok tudjuk hogy ott nem állandó a 4K sőt legtöbbször nem is éri el ,de 100% hogy szinte mindig 1080p felett lesz..
Akkor mi ebben a játékban olyan dolog amit egy sokkal erősebb pc nem tud hogy lasabb lesz mint konzolon?[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz KillerKollar #43541 üzenetére
Mérget azért ne vegyél rá, mert pedig igen is valószínű, hogy ez akkora ugrás lesz, mint amik 20-25 éve még általánosak voltak.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Alpi.
addikt
válasz KillerKollar #43543 üzenetére
"amikor az ember azt hallja, hogy 3x, akkor Ő arra gondol, hogy az XY nevű játékban 4K-ban csak 50 fps-t megy a 6900XT-je mert az egy brutálisan gépigényes játék, de ha beleteszi majd a 7900XT-t vagy tököm tudja mi lesz a neve akkor 50-ről 150-re fog ugrani az fps... "
Ezzel nincs értelme foglalkozni szvsz. A plusz gpu erőt, elsődlegesen sosem az fps növekedésére fordítottuk, miért lenne majd pont most másképp ?
Ezt a 350 vs. 382 fps-es dolgot pont az általad is említett xy jutúberesek rendszeresítették, hogy képesek legyenek különbségeket kimutatni vga és cpuk közt. Életszerűsége kb. zéró.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
keIdor
titán
válasz KillerKollar #43543 üzenetére
Most van versenyhelyzet, eddig az nVidia dekára kimérve adagolta a teljesítményt, most nem teheti meg ezt, mert van konkurencia és bele kell húzni.
3x-os szerintem se lesz, a +80-100% viszont abszolút reális lehet.Eleve, ha tényleg 2x80CU lesz a Navi 31, akkor az már 6900XT x 2, és erre még jön az, hogy újabb architektúra. +IPC és +órajel még jöhet rá. Viszont ez nem 1000$-t fog kapni, a Titan/3090 ársávba is mondják. 2000-3000$
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz KillerKollar #43547 üzenetére
Én konzolpártiként mondom, hogy az is elavul, ha így fejlődnek a hardverek, 2025-re azért lemaradnak majd a mostani gépek rendesen.
Persze drága a PC ma már, ez nem vitás…¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Pug
veterán
válasz KillerKollar #43822 üzenetére
Szerintem 100-as IQ felett nincs olyan ember, aki azt mondana, hogy nincs koze a banyaszatnak a mostani shortage-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz KillerKollar #43824 üzenetére
Bányászat nélkül is lenne hiány, csak kb egy fél évvel később jelentkezett volna és talán nem lett volna annyira aktív a scalper jelenlét, aminek hála lehet alacsonyabb árakat láttunk volna az elején.
-
nagyúr
válasz KillerKollar #43933 üzenetére
Igen, bár az intelnél az volt jó többnyire ("rég"?), hogy a single egy picit jobb hűtéssel és lappal allcore-ra hozható.
Nem tudom most az újabb "kazán" prociknál, hogy van. De talán még mindig így lehet.
Intel oldalon könnyebb órajel előnyt kovácsolni.AMD-nél más a tészta, ott a single core-t nemigen lehet allcore szintre hozni tapasztalataim szerint.
Persze az megint más kérdés, hogy most 2021-ben ennek mennyi értelme van, és mekkora fáradozást/plussz költést ér meg reálisan nézve.
Aki meg maximalista vagy hobbi bütyköl és megengedheti, annak ez úgyis "alap".[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
félisten
válasz KillerKollar #44028 üzenetére
Tehetnének rá nyugodtan GDDR6 ot is, a memorivezerlo mindegyiket kezeli. Értelmetlen egy 4 K képes 2080 Ti(11 GB RAM) folotti kártyára 8 GB ramot tenni. Az. MSRP árba is beleférne, de mi al az nem letezik, hanem sokkal többért mennek a kártyák ez miatt abszolút nevetséges a 8 GB.
Amúgy a 3060ti és a 3070 Ti is nyugodtan kaphat a EOL státuszt,lehet kap is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz KillerKollar #44037 üzenetére
Nincs ebben a kommentben ilyenről szó, hogy Ti Super, nem értem miért magyarázod itt ezt folyamatosan. Az lesz amit kiadnak. Arról van szól ez a komment, hogy a RAM mennyiség nem biztos kopite leakjében és ezt ő is írta. Ennyi.
ha ezt le akarod írni új kommentbe tedd meg.EOL státuszt meg simán kaphat egy 3070 Ti 8 GB egy 3070 Super 16 GB tal szemben vagy elfér mellett, mint ahogy volt ez az 1660 -Ti-Super szentháromságban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KillerKollar #44045 üzenetére
azért tételezzük fel, hogy mégis kapnak EOL-t és tételezzük fel hogy számít az MSRP még valamit ( szerintem nem)akkor hogy csinálnám én ha ez a negatív helyzet állna elő?
1 lépésként 3060 Ti EOL , helyette 3060 super.
A 3060 Super 499 MSRP-n hozza teljesítményben 3070/ 3070 ti kártyát, ami szintén 499 $ így 3070 EOL, nevezéktan módosult.
3070 Super hozza a 3070 Ti-t ,és közelit a 3080 hoz -699$. kb olyan gyors mint az eddigi 3080 ,(- 5 %) csak kevesebb ramot kap, azaz a 3080 tulajok megnyugodhatnak marad nekik 5 % előny és plusz 2 GB ram és 700 dolláron most is lesz egy hasonló sebességű kártya, a 3070 Ti mehet EOL ba.
A 3080 Super 12 GB rammal jön 1000-1200 $ MSRP-n és hozza a 3080 Ti kártyát közelít a 3090 hez ,de a 3090 tulajok nyugodtak lesznek mert az ő kártyájuk 24 GB ramos. Jön a 3090 super, marad 1500 dollár és kb 10 % kal gyorsabb lesz mint a 3080 Super vagy az eddigi 3090.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz KillerKollar #44076 üzenetére
Hulye fejjel rossz szineket neztem a 4K-hoz, amugy eleg rossz ez a fajta grafikon, picit szetvalasztanak egymastol parban a szines csikokat is mar konnyebb lenne rajonni, hogy mi merre, foleg ha beferne keresztben a szines csikok ala a VGA tipusa.
[ Szerkesztve ]
...
-
nyul105
senior tag
válasz KillerKollar #44192 üzenetére
11600k van az 5600x árában, én arra gondoltam, hogy a 11400 árában nincs AMD vetélytárs Gamingre.
felhívták a figyelmem, hogy munka és fogyasztás terén jobb az AMD, meg arra is, hogy AMD gyártó kapacitással küzd.mondjuk logikus, hogy ha nincs kapacitás akkor nem az alsó szegmensbe gyártanak.
jelen pillanatban tuti nem szívesen váltanék cput, bár attól félek, hogy a valasztasok miatti hitelből pénz és krumpli osztás miatt csak drágulás lesz jövőre…
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KillerKollar #44278 üzenetére
nem véletlenül van mellette egy 3080 és nem egy 6900XT vagy 6800XT, mert szinte minden mai CPU-n képes limitbe futni 1440P-n ha akar és olyan a grafikus motor.
Ahogy jönnek az új CPU-k egy e jobban foga magát érezni az Ampere generáció és gyorsulni fog. Kíváncsi lennék majd az utolsó generációs VGA tesztekre ezekkel a CPU-kal ha kijönnek, 5Ghz körül.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KillerKollar #44308 üzenetére
"Radeon liegt meilenweit hinter GeForce
Und wie gravierend sind die von Microsoft genannten Probleme? Benchmarks zeigen: Age of Empires 4 bietet auf allen Radeon-Grafikkarten mit dem Adrenalin 21.10.2 eine schier unterirdische Performance. Dabei kommt es nicht auf die Auflösung, die Qualitätseinstellung oder die Testszene an, sämtliche AMD-GPUs sind immer langsamer als konkurrierende Nvidia-Grafikkarten. In Zahlen: Die GeForce RTX 3080 liegt mal eben bis zu 77 Prozent vor der Radeon RX 6800 XT."The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz KillerKollar #44310 üzenetére
Azért másoltam ki a lényeget, hogy azt fordítsd le.
Igen így van ahogy írtad!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Gyuri27
félisten
válasz KillerKollar #44319 üzenetére
Amd-nél van teszt 4-5 éves driver vs mostani. És mindig gyorsabb.
Nézz pl 580-at az akkori vagy a mostani driverrel.Amd - Radeon - Ryzen
-
palfitom
félisten
válasz KillerKollar #44779 üzenetére
Így van, óvatosan kell bánni a megjelenés előtti pletykákkal!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
félisten
válasz KillerKollar #44779 üzenetére
Meglatjuk,.En is szkeptikus szoktam lenni,de ez mas lesz mindket reszrol,ilyen szerintem nem sokszor volt,mint ami varható. plusz a lovelace is ugyan azon gyartason jon ,mint a RDNA3.Az ampereban a 3060 es a 3090 kozott kb 2x szorzó van jóindulattal,de inkabb kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KillerKollar #45564 üzenetére
Z790 Hero 850 euro
-
félisten
válasz KillerKollar #45765 üzenetére
Meglátjuk. PCI-SIG felülvizsgálatra december 6 van írva a hírben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KillerKollar #45767 üzenetére
Mondjuk annyi jó van a rosszban, hogy legalább más kártyák és gyártók termékeinél már nem lesz gond, mire kijönnek vele. itt meg remélem Nvidia megpróbálja jól megoldani a dolgot.
-
HSM
félisten
válasz KillerKollar #45770 üzenetére
-50% power limit? Ha már a csatlakozóba nem sikerült kellő biztonsági tartalékot tervezni....
-
HSM
félisten
válasz KillerKollar #45773 üzenetére
Teljes árat fizettél a 4090-ért, cserébe kaptál egy 'lespórolt' tápcsatlakozó megoldást.
Elég jól összefoglalja: [link]
Te, mint vásárló szerintem két dolgot tehetsz. Egyfelől masszívan korlátozod az áramfelvételt, kevésbé akarjon megsülni/leolvadni/tüzet csinálni. Másfelől reménykedhetsz, hogy idővel előjönnek a gyártók egy megbízható, elfogadható megoldással. -
HSM
félisten
válasz KillerKollar #45775 üzenetére
"a maga a csatlakozó sz@r teória azért gyanús nekem picit"
Nem véletlen a mérnöki gyakorlatban a túlbiztosítás, és a régi 6/8 tűs tápcsatlakozó nem véletlen volt kb. kétszeresen túlbiztosítva. Ez az új 450-600W-ra címkézett valami már ránézésre is kérdéseket vet fel, egyszerűen az elektromosságot nem érdekli a vékonyítási trend... (Ezt az általam linkelt videóban részletesen kifejtik.)
Persze, ettől még lehet bármi, pl. pár szerencsétlenül sikerült gyártású csatlakozó is, de amíg nem derül ki megnyugtató módon probléma pontos forrása, addig én inkább óvatosságra inteném az érintetteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs