Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz Petykemano #44972 üzenetére

Azért nagyon sok kérdőjel van ebben, épp az előbb írtam a találgatósba, de akkor még nem olvastam itt a témát.
    Azért nem biztos, hogy ez elsőre így fog működni ahogy leírod.
    Téma most azért redditen és Twitteren is hogy fog skálázódni a chiplet , pont az egyik tag a Buldozer vs Ryzen-t-emlegette hogy, vajon az RDNA3 melyik lesz... kérdés hogy sikerül ezt megoldani . Megint az, hogy lesznek játékok amikben nagyon jó lesz meg lesz olyan ahol nagyon el fog maradni?
    Szinte mindenhol a fogyasztást olvasni a két gyártó összevetésében már, egyre kevésbé azt hogy az RDNA3 hogy áll az ADA-val szemben mondjuk játékokban, raytracingban stb...
    Valószínűleg a fogyasztás mutató lesz most a fő marketing az AMD nél,de azért mondjuk 20% lemaradás a csúcson nem biztos, hogy annyira jó lenne az RDNA2 után plusz nem vagyok benne biztos, hogy az ADA gyengébb teljesítmény/ fogyasztás mutatót fog mutatni a csúcs kártyák alatt mint az RDNA3. a 3060-3070 szinte ugyan azt hozza fogyasztásban, mint a vele egy kategóriás RDNA2.
    Az is furcsa hogy Nvidia inkább a nagyobb/ drágább monolitikus dizájnt választja. Abu írná a tapasztalatot, de biztos vagyok benne hogy itt nem erről van szó, amiért Nvidia inkább egyelőre inkább maradt a biztos úton és cserébe nagyobb és drágább megoldást nyomatja, míg AMD ezt a verziót .
    Ugye kopite behozta azt hogy Nvidia módosította az Ada specifikációt és a Hopper 202 ből kap újításokat, nem egy szimpla hatalmas monolitikus cucc lesz kigyúrva mint az állat.
    Valószínűleg ez lesz az előkészület az MCM -re de közben azért lehet hogy más kárán akarnak tanulni....

Új hozzászólás Aktív témák