Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz Petykemano #43491 üzenetére

Talán jobban kinyitják a pénztárcát.. Én azt teszem,de én kocka vagyok...szerintem nincs ilyen mértékű szegmentálódás még itt, illetve ez az első generáció kísérleti jelleggel, ahol nem érkezik igazi alsó kategóriás GPU, mint volt a GTX 1660 vagy az Rx 580 .( ha csak a 6500 XT és a 3050 Ti nem lesz kifejezetten olcsó és viszonylag gyors, amit kétlek)
    Amire szerintem alapoz az Nvidia és az AMD az az hogy a 100-300 dolláros ársávból is kiemleve a döntő többség a 2-300 dolláros ársávból került ki. Ide tartozott az 1660 és az 1060 is elötte Most szerintem a 3060 329 dollárral őket fogja be.

A dx 12 meghajtóban nem hiszek, illetve abban hogy kukázni kellene az egészet és újra írni az alapoktól .Nvdiára sok minden negatív dolgot lehet mondani, de az biztos, hogy tudnak GPU-t tervezni és tudnak optimalizálni, drivert írni.
    Biztos vagyok benne , hogy Igor jár közelebb az igazsághoz, egyszerűen Nvidia a konzol átiratokra nem alapozta a driverért és a GPU működését, erre jó példa a HZD Igor szerint amire hozta példának a pl single pass downsamplingot, ami egyértelműen konzolokon működő,de radeonokra fejlesztet eljárás és ezzel az Nvidia GPu nem igazán tud mit kezdeni,de a megkerülésére nincs eljárás az Nvidának, ezt a portolásnál kellene" kiktatni " az nvidia kártyákon a ejlesztőknek, de ez nem történik meg és feleslegesen dolgoztatja a GPU-t.

Szerinte az nvidiának finomítania kell az aszinkor feladatok ütemezésén és a játékmotoroknak optimalizáltnak kellene lenniük konzolportoknál Nvidiára is. Ez utóbbi biztos nem fog megtörténni.

Mondjuk te még emlékszel arra, amikor a Vegák megjöttek és el lett mondva mekkora hatalmas tartalék van a Vega 64 ben. Most ahhoz képest az új Dx 12 címekben eléggé siralmasak, a GTx 1080 jobban megy a legtöbb Dx 12 címben, még az Amd saját címeiben is. [link]
    ami most hátrány 2 év múlva is az lesz e? ha megjönnek a még erősebb CPU-k ,az Ampere vajon mennyit fog gyorsulni addigra egy kiforrottabb driverrel és erősebb CPU kkal. Kíváncsi leszek majd az akkori tesztekre összehasonlítva a z RDNA 2 vel.

Új hozzászólás Aktív témák