Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Televan74 #43382 üzenetére

"Nem tudom ki szeretne 120.000 Ft körüli összegért 720p/low -ba játszani."

Teljesen egyetértek.
    Jelenleg kétféle igény van:
    a) az IGP adjon képet
    b) az IGP-vel lehessen játszani.

Azt nem tudom, hogy az IGP ereje mennyit számít abban, hogy mondjuk hány monitort tud meghajtani. De lehet, hogy a)-hoz a jelenlegi vega még túl erős is, b)-hez meg túl kevés.

De szerintem az AMD is egyetért velünk.
    Legalábbis szolídan a maga módján.
    A Rembrandt már több RDNA2 CU-val érkezik. (12?) ami biztosan valamivel alkalmasabbá teszi játékra és később a Raphael is kép adására képes RDNA2-vel felszerelve jön.
    (egyébként ez egy érdekes implikáció, hogy ha az nem külön chipleten lesz, hanem a IOD-ba beépítve, akkor vajon a korábban alaplaphoz használt IOD-ban is lesz IGP?)

az AM5 esetén 170W-os TDP-ről pletykálnak. Meggyőződésem Reményeim szerint az nem csak a 16-24 magos csúcsprocesszorok igénye miatt érkezik, hanem az nagyobb IGP-vel szerelt apukhoz.

Visszatérve az 5600G-hez:
    Jelenleg az 5600X kb $275-os áron megy. (~105000Ft) Ehhez képest valójában olcsóbbnak kéne lennie az 5600G-nek. Ha tényleg 120eFt lesz, akkor azért eléggé elgondolkodtató.
    Drágábban veszel valamit, ami gyengébb, mint az 5600X.
    közben kapsz egy IGP-t, amit önmagában játékra nem tudsz használni, valaminek a gyorsítójaként való működés elég kevéssé megoldott és nem is biztos, hogy bármit nyernél, ha azt használnád dGPU helyett. Tulajdonképpen vésztartaléknak jó, vagy ha meg lehet oldani, hogy a desktop képet az IGP adja és addig a dGPU kikapcsoljon, akkor megúszhatsz mondjuk 20-30W-ot, amikor nem játszol.
    Irodai célú gépnek alkalmas lenne, de annak meg drága. 70-75 körül kaphatsz egy 10400-11400-at, amitől meg csak haloványan jobb.

Új hozzászólás Aktív témák