Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
1.) Gondolod, hogy ez így is fog maradni a következő 1-2 évben?
Tudom, hogy az Activision-Blizzard most vonta vissza magát a GFN-ről, de azt gondolnám, hogy a cloud gaming szolgáltatók meg fogják tudni oldani. Mármint úgy értem, hogy még a legnagyobb kiadóknak is szüksége van online terjesztési módra. Ez lehet a Steam, vagy a gog, vagy az Epyc saját game store-ja.
Tehát nem hiszem, hogy úgy maradna, hogy lesznek játékok, amik ne érhetők el cloudból, mert a kiadó csak a saját store-jában kínálja.Úgy tudom, a steam is készül a saját cloud gaming megoldásával. Ami lehet persze, hogy csupán egy mélyebb integráció lesz a GFN-nel, tehát hogy nem a GFN által kínált VNC desktopon kapsz Steam klienst, hanem a saját gépedre telepített steam kliensed a GFN-ben egyből indítja a játékot.
De a kérdésem tehát ez: arra számítasz, hogy lesznek a cloud gamingnak 1-2 év múlva is ilyen durva cím-hiányosságai, ami miatt egy jelentős felhasználói tábor kényszerül erősebb saját hardvert vásárolni és nem $5-ért cloud gamingelni?
2) Ez igaz.
És az is igaz, hogy 10-20 perces streamelés 100-200MB-os adatforgalmat generál. Ami otthoni hálózaton, otthoni wifin nem gond. A mobilcsomagoknak ehhez szerintem még fel kellene nőni.
És lehet, hogy egy olyan helyen, ahol nem tökéletes a wifi, vagy mobilnet van, ott laggol, ami szar. Másodkézből tudom, hogy jó internettel otthoni körülmények között viszont jó.Cserébe akár tévén is játszhatsz cloudból. Jó tévét meg amúgy is vennél, nem?
Tehát ha van egy 3 éves notid és mindenképp szeretnél útközben is játszani, akkor a saját hardver felé billen a mérleg nyelve, mert útközben nem jó a streaming. Ezt elfogadom, csak nem tudom, mekkora réteget képeznek az útközben notebookkal játszók.
3.) Ez is jogosnak tűnik
Ugyanakkor pl a steam esetén ott van a műhely, lehet modokat bekapcsolni, egyáltalán nem kell fizikailag hozzányúlni a kódhoz. Ez az irány szerintem megmarad.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Windows 11
- Házimozi haladó szinten
- Reklámblokkolók topikja
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- ASUS Dual GeForce RTX 4060 ingyenes szállítással, 2026 szeptemberig garanciás
- ASUS PRIME GeForce RTX 5070 OC 12GB hibátlan, garanciás, személyes átvétel
- Sapphire RX 6600 XT 8GB - eladó!
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- MSI Radeon RX 6950 XT GAMING X 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest