Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Walter_White

senior tag

válasz clyvejhamma #232 üzenetére

Szia! Én teljesen meg vagyok a rendszerrel elégedve, sokat kellett rá várnom míg megépült, de pöccre indult minden.
    Windows is, programok is amiket használok (Adobe család összes tagja - Maya), Bios is bár ez laponként eltérő, Giga Biosában 1 hiányosságot és bugot vélek felfedezni, ami egyenlőre nem tetszik, hogy a legkisebb manuálisan beállítható és fixálható CPU fesz az 1.29V - de pl megnéztem mindent Auton hagytam és a Turbot kikapcsoltam (alapon) 1.04V-ot ad 3.4Ghz-en a lap a procinak, se több se kevesebb. Tehát valószinüleg idővel javítják ezt a fesz skálázhatóságot, de ez lehet más lapoknál nem így van. Memórián csodálkoztam, mert a lehető legrosszabb kitem volt CMK16GX4M2B3000C15 ver5.30 SK Hinyx IC-s (Dual kit) ami köztudott nagyon nem szereti a Ryzen, és sokat filóztam a ram kérdésen, de mondom, ilyen ram árak mellett, tiszta ideg voltam, és eldöntöttem, hogy lesz ami lesz alapon veszek mellé a már meglévő kit mellé még 1 ugyan ilyen Dual kitet. Betettem mind a 4 modult, Quad Channel, hozza a sebességet, XMP Profil aktiválva 2933 c15-ben 1.35V - na mondom megnézem meddig megy el, 3333 már nem ment, 3200-ami bőven elég a Ryzeneknek simán megy még feszt sem kellett emelnem. Proci tuning ezzel ugy voltam hogy - 4.1 a Ryzenek határa ez is rettentő kevés akinek megy, de nem igen éri meg, mert a 4Ghz-n is pl az enyém több mint 1.4V-ot kér, melegszik is rendesen. 3.9Ghz stabil 1.35V-al - ez nem tul sok, hűthető (bár én vizzel hűtöm, kicsit tulméretezve). Ahol 3.9Ghz nem elég oda a 4 sem, lesz elég, 4.1 meg azért nem mert az már hatalmas feszt kér és nem érné meg. Megemlítem a játékot is, nem voltak problémák a futással.

Új hozzászólás Aktív témák