-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
Topikban többen írták 3733mhz megy jól.
Sati: a picivel gyorsabb ramot meg sem érzed.
Jacek: mitől függ melyik nv-t veszed? Milyen felbontásra kell?
Hubba: van patriot viper 4400mhz. Másik oldalon nincs gond. Vagy esetleg T-force ramok amik rohadt jól tuningolhatók.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz Sirandrish #1280 üzenetére
Számomra ma érkezett meg a 3700X (pár más alkatrésszel) , sajnos ma már nem tudom összerakni
[ Szerkesztve ]
Samsung S23 Ultra 12/512
-
balage06
tag
válasz vandorr #1276 üzenetére
A bolttal vagy a termékkel kapcsolatban? Én először jártam ott, nekem nagyon bejön, hogy szinte automatizált az átvétel, automatánál fizetsz/beírod az online fizetéskor kapott PIN-t, a kapott bizonylat sorszáma alapján pedig pár perc múlva adják is ki a rendelést. Kb. 10 percet töltöttem ott, aminek a nagy része a keresgélés volt, hogy mi merre.
És őszintén szólva kissé ideges voltam, mert életemben először raktunk össze AMD konfigot, de minden zökkenőmentesen ment, már az új gépről írok. Elsőre csak a DOCP profillal bénáztam, viszont végül azt is sikerült beállítani.
-
Yany
addikt
Skacok, köszi az elmúlt hetekben nyújtott segítséget, a Ryzen 3900X+MSI X570 Ace+D15+Meshify C rendszerem úton van felém...
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Martin2004
tag
válasz solfilo #1162 üzenetére
Mi az, hogy! Nagyon is! Ezekhez képest...
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
KAMELOT
titán
-
Yany
addikt
Egyelőre marad a Sapphire Nitro+ Vega 64. Az 5700XT ezzel a hűtéssel egy vicc. A customokról meg még semmit nem tudni, csak hogy jönnek.
Amúgy a konfig, ami az aláírásomban lévőt fogja váltani:
- Ryzen 9 3900X
- MSI MEG X570 Ace
- 32GB G.SKill Trident Z 3600 CL17 dual kit
- LG G Pro Wireless
- Enermax Platimax 1700 (rajtam maradt, nem azért mert kell ekkora )
- Fractal Design Meshify C White TG
- Noctua NH-D15 + egy kis Grizzly Kryonaut
- SSD: ha nyerek az MSI akción, akkor WD 1TB, ha nem, akkor valószínűleg egy 970 Evo Plus-t tolok bele.[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
Szép konfig, gratula!
És majd jön még hozzá a promóciós COOLER MASTER ML240R, ha beregisztrálod.
Én is ezzel a lappal szemezek, nagyon várjuk a tapasztalatokat."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Palinko
tag
Kész vicc egyébként, hogy az Alzánál a 3900X ahogy tegnap ki lett véve a kedden érkezik a szállítmány raktárra státuszból nem került oda vissza szóval bizonytalan minden mint a franc, közben ide Szerbiába megérkeztek és 5 üzletnél is láttam hogy 2-3 nap alatt kiszállítják tehát van nekik raktáron! Legolcsóbb is drágább mint az Alza de csak 4 ezer ft-al kb, szóval nem tudom most egyelőre beszerzem a többi alkatrészt és végül eldöntöm mi legyen a procival örülök hogy több lehetőség van.
A viccet azért írom mert itt Szerbiában gondolom nem lesz olyan csúcstermék amit annyira elkapkodnának mert elég komoly az ára ugye, de ők meg tudták oldani hogy legyen, nem értem a magyarországi nagykerek stb miért nem tudták úgy rendelni hogy folyamatos legyen az ellátás hogy minden héten pár darab azért beesne, nem úgy hogy a kezdeti tételek elfogyása után 2 héttel is itt állunk és nézünk egymásra
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Palinko #1320 üzenetére
kérdés: alzánál beraktad rendelésbe, amikor még konkrét dátum volt? mert ha nem, akkor szépen lecsúsztál saját elhatározásból arról a beszállítói adagról, ergo felesleges a felháborodásod emiatt.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
KAMELOT
titán
-
Yany
addikt
válasz KAMELOT #1322 üzenetére
Nem jár hozzá. Azért kapod, ha írsz egy részletes beszámolót róla. A CM ML240-es viszont alapból jár. Azon túladok. Megnéztem pár tesztet és eszméletlen hangos egy D15-höz képest, miközben a VRM-eket ugye akkor nem hűti semmi.
Természetesen beszámolok. A nem túl forgalmas youtube csatornámat valószínűleg megkínálom egy kis videós beszámolóval is. Legalábbis ha sikerül így 8 évnyi "pihi" után értelmesen összerakni újra egy gépet. Mondjuk a bringázást se felejti el az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
válasz Mr.Csizmás #1321 üzenetére
Vasárnap adtam le az előrendelést, hétfőn kérdeztem mailben Július 30 at mondtak, tegnap egyik fórumtársunk mondta hogy wow már 23-ára várnak procikat és tényleg úgy is volt a honlapon, azóta meg újra rendeléseket vesznek fel. Szóval igen előtte már kosárban volt és most nem tudom mi a pontos helyzet. Mert ha keddre megjönne csütörtökre kiszállítanák a vidéki címre, és elutaznék akkor Szegedre érte de túl szép hogy igaz legyen hogy minden komponenst egyszerre vehetem fel
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Őszintén szólva ha US amazonon már napok óta nincs 3900x akkor nem csoda,hogy errefelé is problémás a beszerzése
EA: It's in the crate!
-
hokuszpk
nagyúr
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Palinko
tag
válasz Mr.Csizmás #1327 üzenetére
Köszönöm a segítséget tényleg értelmesebb válaszokat adsz mint az ügyfélszolgálatuk
Sajnos nekem nincs semmilyen dátum, a rendelésén kívül ami 14-e. A státusza "Előrendelve" állapotban van. Ügyfélszolgálat ma is csak annyit mondott hogy 2 héten belül, ami nem sok mivel én a konkrét 23-ai dátumra kérdeztem rá ami tegnap felbukkant pár órára. Tudom, türelem csak nehéz így hogy jövő héten minden más megjön csak pont ez hiányzik.
Az igaz hogy amazonon is kifogytak belőle, de pont ezért érthetetlen hogy leszállítottak egy x mennyiséget amit szétkapkodtak 2-3 nap alatt és ennyi? Fura nekem hogy hónapok alatt csak ennyit sikerült legyártaniuk. Persze most 1-2 hét nem a világ de mindenki tesztelgetné már vigyorogva az is biztos.
-
Palinko
tag
válasz Mr.Csizmás #1332 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez nekem fontos információ és ennyit nem tudott az ügyfélszolgálatos megmondani 3 mailváltás után sem az elmúlt napokban Pedig nem gáz, gondoltam hogy annyian vannak előttem nem biztos jut nekem ha kapnak akár pár száz procit is. Akkor majd még megálmodom hogy érdemes-e erre várnom vagy megoldom helyben akiknél van raktáron.
-
Yany
addikt
válasz KAMELOT #1336 üzenetére
Lehet ám, hogy az Alza infója pontatlan, mert ez egy gyártói akció és az MSI oldalán azt írják, hogy ha beregeled a termékedet, akkor kapod a coolert (nem a bolt fogja adni), illetve ha írsz egy részletes reviewt és azt beküldöd nekik, akkor a WD SSD-t is odatolják neked. Ehhez a boltnak elvileg semmi köze, max annyi, hogy megszabott boltok egyikére kell írni a review-t. Mo-n asszem iPon és Aqua a lehetőség.
Részletek: [link]
[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
válasz KAMELOT #1336 üzenetére
Én nem látom Alzán az MSI-t , pedig jó lenne ha lenne.
A Hero-hoz jár 512 NVMe SSD."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Beast007
aktív tag
Tegnap kicseréltem a procit a lapomban egy 3600-ra , viszont a win-t se akarja betölteni m.2-es ssdről.
Lehet az ssd nem tetszik neki, bár a 2600-al már egy ideje ezt használtam.
A jelenleg elérhető legfrissebb bios egy trágyadomb nem tudok normálisan navigálni se nem hogy értékeket átállítani..
Visszaraktam a 2600-at és láss csodát betöltött a rendszer.
Eddig nem akar összejönni a váltás... -
SECTORnooB
addikt
válasz Beast007 #1339 üzenetére
Én meg mondtam, a jó öreg Asus... Írtam a supportnak, kielégítő választ nem kaptam:"Sajnos egyelőre erről pontos információnk nincs" Mikor anno megkérdeztem tőlük, hogy melyik BIOS verzió nyújt teljes értékű támogatást a Zen2-re válasz :"Sajnos egyelőre erről pontos információnk nincs"
Inkompetencia tetten érhető...[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz SECTORnooB #1340 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
Szia! Most nagyon vacilálok 3700x-en és a sima 3600-on, legfőképp játék - minimális render, adobe.
Ha kevés úgy is tudnék feljebb lépni bőven, 2200g helyett menne 1080Ti mellé - 1440p-be. Mennyire vagy megelégedve a 3600 teljesítményével? -
Beast007
aktív tag
Ez elég szomorú, inkább nem minősítem az asust...
De így felmerül a kérdés , hogy megtartsam e az új procit bízva abban, hogy mostanában kiadnak egy jobb biost a lapomhoz vagy engedjem el és valamennyi bukóval eladjam inkább.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Úgy néz ki, hogy a hűtés mérhető különbséget okoz a Ryzenek teljesítményében: [link]
-
Sirandrish
legenda
Nah végre hozzám is befutott a 3700x
Most boldogság vanDe lenne egyból is egy kérdésem....
Biosba beléptem (talán életemben harmadszor), és a ramnál állítottam ezt az XMP profilt. 3333mhz-t kiválasztottam (a ramom olyan), és géphasználat közbe gyakorlatilag megfagy a rendszer. Írok pl és egyszer csak megáll...gondolkodik 5-10 secig, elfeketedik a kép, majd vissza. És ez mondjuk 30-50 secenként. Most visszaállítottam automatara, és hibátlan, tehát gondolom hogy az xmp profillal lehetett baja. Én rontottam el valamit, vagy mi lehet a gáz?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
veterán
válasz Sirandrish #1345 üzenetére
Lehet van több XMP profija is van a RAM-odnak, kezdd az alacsonyabb frekissel. Meg lehet kell még néhány újabb bios, hogy úgy menjen, ahogy kell.
solfilo
-
SECTORnooB
addikt
válasz Walter_White #1342 üzenetére
Nagyon megvagyok, full auton használom, mert minden manual beállításra hátast dob a rendszer.
Köszi Asus...
Biztosan javítják lesz új BIOS, ki kell várni. -
Thrawn
félisten
Az a BIOS még nincs kész, de már majdnem elkezdték összerakni
Ma levették a honlapjukról az Ai Suite 3 legújabb verzióját is, amit egyébként sem lehetett letölteni (Error 404), de legalább már nincs kiírva, hogy van
Az UAD Realtek driver legalább jó lett.A BIOS problémádra: próbáltad a gépet teljesen áramtalanítva CMOS-resetelni? Másoknál megoldotta a menüben szaggatást, stb.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Eladó félkonfig (doboz mindenhez!): Intel Core i7-10700, ASUS TUF B460M-plus alaplap, 32Gb RAM
- AMD Ryzen 7 3700X
- AMD Ryzen 3 3100 használt 6hó jótllással!
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest