Hirdetés
- Harmincezer milliamperóra a Blackview új tabletjében
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- DeepCool CH170 Digital Mini-ITX ház
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lezl
tag
Én egy Xeon E3 1241 v3ról váltanék (ez lényegében egy igp nélküli i7 4770) ryzen 3600ra, de nem akarok semmiben visszalépést, tehát magasabb hőmérsékleteket és nagyobb fogyasztást se akarok.
16 Gb cl16os 3200as corsair ramot néztem hozzá meg MSI B450M MORTAR TITANIUM-ot
Minden ott van foglalásban csak most kicsit elbizonytalanodtam... -
GhanBuri Ghan
őstag
RX 480 tapasztalatom, hogy gyárilag túl van feszelve, jót tesz neki egy kis csökkentés. A Zen2-nél van értelme a fesz csökkentésének, vagy jól van a BIOS beállítva, és jól állítja magának?
-
edari
őstag
Asus B450-F Strix alapon 1,45V-ot adott a 3600-nak. Lesz itt offsetelés...
Ellenben az elátkozott memóriáim (Corsair 3000 CL15, régi fajta), amik a 2600x-el se akartak 3066 fölött menni, most simán mennek 3200-on és eddig jónak tűnik. -
SECTORnooB
addikt
válasz GhanBuri Ghan #453 üzenetére
Kis időnek el kell telnie,hogy pontosat állítsunk.
A tapasztalatom az,hogy a gyártó, esetemben az Asus még nem rendelkezik a végleges BIOS-al.
X570 biztos más a helyzet,de még senki fia nem fanyalodott rá.
edari: Várjuk meg a végleges BIOS-t nálam is szeret adni rendesen -
edari
őstag
válasz SECTORnooB #456 üzenetére
-0,05 offsetel elindult, szedek le valami proci terhelő játékot, megnézem azzal is stabil-e. Meg akkor már a memória is kibukik.
-
csiga8
senior tag
A 3600-ról lesz majd valami beszámoló részedről?
Tesztek, tapasztalatok... Szerintem mindenki kíváncsi rá!
-
yagami01
aktív tag
válasz csucsbicep #447 üzenetére
Elvileg a lapon lévő ventik félpasszív módban vannak. Tehát csak X terhelés/hőfok(?) alatt kapcsolnak be. Vagy valami ilyesmi. A PH tesztnél kérdeztem én is Abu-t, hogy van-e valami infó a ventikről. Akkor azt válaszolta, hogy ők nem használtak olyasmit, amitől bekapcsolt volna, így nem is volt hangja. Tehát elv. csak akkor kapcsol be, ha kötsz is rá valamit ( pl. m.2-es SSD-t ). Legalábbis nekem ezt mondták.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Boost órajelek hogy alakulnak különböző típusú terhelésekre (stressz, játék, stb)?
Előre is köszi!
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
-
SECTORnooB
addikt
Lesznek természetesen, lehető legegyszerűbb módon, ütközök még sajnos problémákba ilyen a BIOS és az MSI Afterburner bugjai, illetve most már folyamatosan töltöm le kívánt játékokat. GTAV,PUBG,Siege,BFV, Witcher.
Ezekről mindenféleképp csinálok tesztet.
Most újra kellett rántanom a Windows-t mivel ma folyamatosan dobálgatta a kékhalálokat, most stabil.
korcsi 4.2Ghz Allcore és egymagon is.Visszaveszi az órajelet és a feszültséget is.
Manuál tuningba még nem fogtam,ugyan is elég kotorék a jelenlegi BIOS.(szaggat is fagyogat is)
Örültem,hogy idegbaj nélkül letudtam kapcsolni, kikapcsolt állapotba a karácsonyi fényáradatot.[ Szerkesztve ]
-
Feriboy2
aktív tag
Ryzen 9 3900X tesztelve B350 alaplapban (asus prime b350 - rengetegen vásárolták ezt a fórumon)
lelövöm a poént semmi teljesítménykülönbség sincs az X570-hez képest -
törölt tag
-
sittes79
addikt
Hi,
Vásároltam egy asrock taichi x570-et, 3700X-et szánok bele ha majd lehet kapni.
Ram-ot most nem vennék, mert majd később.
Kérdésem, hogy ezzel a corsair ram-al nem lesz gondom?
Corsair DDR4-2132 (1066 MHz)-CMK16GX4M2B3000C15-
A proci hűtő egy be quit pure rock, később vagy dark rock levegőset, esetleg játék vizet tervezek...
Köszi
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz sittes79 #465 üzenetére
Ezzel csak az lesz mert lassítja a procid. Minimum 3200-3400MHz-es ajánlott , fontold meg mert 30k körül kapni most és 20k körül 3000es rambol 2*8GB-ot.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Atla
senior tag
Idézet a nagy port kavart itteni cikkből.[link]
Az optimális beállítás egyébként 3733 MHz, ugyanis a memória ezen az effektív órajelen van szinkronban az Infinity Fabric sebességével, vagyis ez adja a legjobb késleltetési értékeket, alatta és fölötte ezek romlani fognak.
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Mindenképp kell a PCI-E4.0? Ha nem, akkor miért nem ruházol be inkább egy X470 Taichiba 60-65eFt, lehet külföldön még olcsóbb (1 az 1-ben ugyan az mint az X570 még a VRM is ugyan olyan erős - tehát amit az X570 ki tud préselni a Prociból azt az X470-es is ki fogja, ráadásként X470 passzív is, ki tudja meddig fogják birni azok a kis ventik, és ha majd elkezd kerregni?) vagy akár egy asus x470 prime pro és azt a plussz összeget amit spórolnál a lapon beletolnád Ramba.
Személy szerint igy csinálnám. Jelenleg ami a PCI-E4.0-át indokolja az a NVME, viszont mire odajutunk hogy a VGA-k is profitálni fognak belőle, talán még a DDR5 is lecseng[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
válasz Walter_White #469 üzenetére
Lap már meg van, 250 EUR volt egy előrendelői akcióban, azóta már 300+, ennyit még megért főleg ha sok évre előre gondolkodom. Proci is meg van,már csak memoria kellene, de most (#468) Atla kolléga össze zavart, szóval, hogy lesz nekem 3733 MHz ramom
-
Atla
senior tag
válasz sittes79 #470 üzenetére
A kép alapján azért a 3200Mhz cl 14,3600Mhz cl 16,és a 3733Mhz cl 17,hozza a legjobb eredményt,persze a valóság lehet rácáfol arra amit ők mondanak.Amennyiben megteheted ezek közül válassz szerintem.
Itt egy 3733 c17-es.
Egyébként most ujra olvastam amit írtál,azt hittem teljesen uj gépet építessz,így tárgytalan szerintem ezek a drága RAM-ok. Én a helyedben hagynám egyelőre ami van és megpróbálnám tuninggal a 3000 körüli értéket ,volt már példa a 2xxx topikban,hogy mentek a 2133-as ramok annyin.[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
Nem is tudtam, hogy van dedikált 3733-as memória.
Egyébként a memóriákat viszonylag könnyű a célfrekvencián járatni, persze az időzítés ilyenkor másodlagos fontosságúvá válik.
Én úgy kalkuláltam, hogy veszek valami közelit, mondjuk 3600-ost és megkérem szépen, hogy 3733-on fusson. Nem nagy művészet!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
sittes79
addikt
Nagyon köszi, végülis újat építek, de nem a nulláról, majd szép lassan ahogy a keret meg az asszony engedi
Eddig a lap van meg mármint az új félkonfig-ból.
Ja igen és az új platformra is jellemző az amd memória érzékenység, gondolok itt a Samsung B-Die ram-ok preferálására?
[ Szerkesztve ]
-
tag
Mit gondoltok, mi lehet a gond?
Adott egy Gigabyte AX370 gaming 5 lap, amiben kezdetektől ment a 32 Gb G.skill Trident Z CL16 RAM 3200 Mhz-n. Most gondoltam frissítem a BIOS-t felkészülve az új 3700x vagy 3900x fogadására (még nem döntöttem) F23-ról először F31-re majd F40-re. Minden felrakva az alaplapi leírások alapján.
Erre a RAM freki összeszakadt és nem hajlandó 1866 Mhz felé menni akár mit állítok be a BIOS-ban.
Tapasztaltatok hasonlót?
Minden tippet szívesen fogadok.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Amúgy itt meg dícsérik a 3600-t [link] Szóval sz.tem akkor úgy fest a mostnai szitu ,hogy alsó kateriába a Ryzen 2600 40k ért közép kategóriában meg 2700/3600 .. Mármint ár katgeóriában. aztán 3700x 3900x a bes buy. akárkinek
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
GhanBuri Ghan
őstag
Hát igen, pár éve elsők között ugrottam bele egy FM2+ konfigba, aztán soha nem jöttek el a tőle remélt előnyök, azóta inkább kivárok
-
SECTORnooB
addikt
válasz GhanBuri Ghan #486 üzenetére
Itt most mire gondolsz?
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz SECTORnooB #487 üzenetére
Arra, hogy megvárom a tapasztalatokat memóriáról, alaplapokról, procikról, és utána állítok össze egy konfigot
Van egy olyan sejtésem, hogy pl. játékokban jóval kisebb lesz a memória sebességének a szerepe, mint korábban, mondjuk 1-2 százalék, és akkor felesleges +35 ezret rákölteni. De lehet, hogy tévedek, és ezek itt fognak kiderülni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz GhanBuri Ghan #488 üzenetére
Mire elojonnek a tapasztalatok felmegy a memoria ara megint es akkor valoban lesz akkora difi...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Whysperer
addikt
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Régi, aktuális gépemet (i5 4.gen, 8GB ram, gtx660) upgrade-elném a következő pár hónapban.
Tavasszal még a Ryzen 2600-al szemeztem, de úgy gondoltam, hogy 20e forinttal többért már 3600-ast vehetek, így az lesz a proci.
Az alaplap még nyitott, de egy MSI B450 Tomahawk, esetleg ASUS B450-F -et nézegettem.
A ram is nyitott, de tovább nem biztos, hogy kellene várni, mert később lehet drágulni fog.
A kérdésem, milyen RAM-t ajánlanátok 30-35k környékén, amit megéri, nincs rá panasz és egy kis tuningra is képes majd?
Esetleg, ha alaplapot is tudtok hozzá ajánlani a fentieken felül, azt megköszönném.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Floyd80
addikt
ájponba szépen beárazták a 3600-ot
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
Lecseng az örlibőrd és lesz itt 60-alatt is. (fél év)
Reméljük Intel hozza a beharangozott 10*** szériát és AMD csökkent. Akkor váltok 2600->3600-ra."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Sirandrish
legenda
72volt 2 napig. Aztán átkerült 89re, majd lekerült a webshopból. Reggel visszarakták, szintén a 89es áron..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
palfitom
félisten
válasz Whysperer #490 üzenetére
Érdekes, hogy a 3600X minimum FPS-ei sok játékban alacsonyabbak a sima 3600-énál...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Whysperer
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Metal topik
- Filmvilág
- Ez a mondat angolul?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Windows 10
- Harmincezer milliamperóra a Blackview új tabletjében
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 7800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen Processzorok! AM5 - 7600X/7700X/9600X/9700X/9900X - BONTATLAN! - 36hó gari!
- AMD Ryzen 5 5600G ÚJ BONTATLAN hatalmas készlet van! 12hó jótállás+számlával!
- AMD Ryzen 9 7950X 4.50GHz (64M Cache, Up to 5.7 GHz)16-Cores AM5 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 8-Core 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest