Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- DeepCool CH170 Digital Mini-ITX ház
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
ASUS has confirmed that their X470 and B450 AM4 motherboards offer limited PCIe 4.0 support with Ryzen 3rd Generation (Zen 2) processors
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
S_x96x_S
addikt
válasz SECTORnooB #716 üzenetére
( megelőztek ... pár percel, bocsi .. de már nem törlöm ki )
>Erős B450 vagy egy X470-es lapot nézz hozzá.
az "erősség" mellett a PCIe 4.0 támogatás is érdekes lehet,
ami az ASUS-nál elég vegyes képet mutat de legalább törekszenek ...mai: (07/12/2019) Ryzen 3000: Asus opens up PCIe 4.0 support for selected X470 and B450 boards
"All this is even true for the cheaper B450 motherboards. Some folks have been actively testing, and while it is a bit of hit and miss, out of 13 models, 10 offer the full PCIe 4.0 package from Ryzen; three Strix models did not offer full PCIe 4.0 for graphics cards but did support PCIe Gen 4.0 on the primary M2 unit. Interestingly enough for the more expensive X470 motherboards none of the six listed models worked with PCIe Gen 4.0. For these, the graphics card slot was PCIe 4.0 but running x8 or had no PCIe 4.0 available. The option on PCIe 4.0 in the listed Asus motherboards gets enabled through a BIOS update. Whether this already applies to all BIOS updates distributed at the end of June is not clear just yet."
https://www.guru3d.com/news-story/ryzen-3000-asus-opens-up-pcie-4-support-for-selected-x470-and-b450-boards.html[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
lovas001
aktív tag
jövöhét végén ide is érkezik egy 3700X egy asus b 450 rog társaságában. igyekszem minél több tesztet megcsinálni vele, rászánom az egész jövöhétvégét.
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
-
Prof
addikt
válasz venom8888 #499 üzenetére
Mivel a GPU limitál a játékban nem a CPU...A CPU kb pihen és malmozik a sok magját meg a hülye windows leterheli pár százalákra így sose boostol magas frekire mert nincs full terhelés... Nem véletlen tesztelnek 200 dolláros procit is 1200 dolláros GPU-val, hogy legalább tudjanak mutatni pár százalák diffit az órajel különbségeknek köszönhetően.
-
kireka
tag
válasz SECTORnooB #740 üzenetére
Tipusaban Freezer33, 4 hőcső, direct contact. Semmi fémblokk csak szorosan a 4 cső. Simán látszik a proci kupakja körben, de az effektív felület kisseb, mint amennyit takar. Torteneteben egy 2200g.t hűtött régen
-
HIJ
őstag
válasz Sirandrish #762 üzenetére
Tudja valaki ott mennyi volt a 3600x?
-
Sirandrish
legenda
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Prof
addikt
Már előre mosolygok mi lesz itt mikor kijön a 3950x. Brutális ára lesz, és tuti kis mennyiségben lesz csak elérhető. Valószinű dupla áron se lehet majd kapni.
-
siva
aktív tag
válasz Sirandrish #764 üzenetére
Több forgalmazónál is bejöttek az új proc -ok, csak még nem kerültek a helyükre az adatbázisokban, de full listákban már szerepelnek, sajna mindenhol több mint az alza-nál. Illetve aug 1. -es leszállítást jelölnek.
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz Sirandrish #737 üzenetére
De legalább jövőhéten csütörtökön már nekünk kézben lesz
Samsung S23 Ultra 12/512
-
-
ScomComputer
veterán
Ő a leghitelesebb csak nem érteni...
[link] Élő
3900x+Asrock taichi x570[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
Nem tudom vót e már?
Jó kis gém teszt. -
Pro!Petya
addikt
válasz ScomComputer #769 üzenetére
Nekem olyan mintha 5 szót ismételgetne csak a sorrenden változtat mindig
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Pro!Petya #771 üzenetére
Nekem a Kazah Híradó jut róla eszembe
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
-FreaK-
veterán
A másik topicban is linkelték már, ott is azt kérdeztem, hogy mennyire valid, mert elég kamu, clickbait tesztnek tűnik. Rengeteg ilyen van YT szerte, a valóságtartalmukra semmi bizonyíték nincs.. persze ettől még lehet igaz.
-
Brownn
tag
Sziasztok!
Új gépet akarok venni uj AMD Ryzen 5 3600-as proci vásárlásán gondolkodom.Ezt az alaplapot venném hozzá és mehetne bele az ASUS TUF B450-PRO GAMING alaplapba.
Milyen memóriát ajánlotok a procihoz max 30ezerig ami kompatibilis a procival?
Egyáltalán Megéri megvenni? A többi hardver már kellőképpen felvan készítve az uj procira?[ Szerkesztve ]
-
pmol
csendes tag
Sziasztok,
Nekem most sikerült beújítanom egy Ryzen 5 3600-as processzort. Gigabyte b450m ds3h alaplapba került, a bios frissítését kértem az üzletben, elvileg megtörtént a legfrissebbre: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-DS3H-rev-10/support#support-dl-bios
Sajnos valami nem stimmel, összeraktam a gépet a régi házba (új az alaplap, processzor és a memória), de bekapcsoláskor se kép, se hang. Nem éled fel a monitor, a processzor ventillátor pörög csak, de különben semmi. Ezeket próbáltam:
- mindent lehúzhtam róla, csak a monitor volt rákötve, úgy indítottam
- memória nélkül indítottam
- reseteltem a cmos-tde semmi. Szerintetek mit lehetne még itthon kipróbálni? Sajnos másik AM4-es procim nincs, ha más nem marad, megy vissza az üzletbe...
Köszönöm,
P -
syler123
veterán
válasz SECTORnooB #660 üzenetére
Ezt nem értem:
Nem is kell beépítő kerek, ez a régi módi kallantyús...Tehát elvileg fel tudom rakni a procira a Pure Rock-ot AM4 felfogatókeret nélkül? Remélem igazad van. A gyári hűtőtől csak jobb lehet, meg nagyon halk hűtő, az sem utolsó szempont.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
-
Brownn
tag
EZT akartam venni, azonban azt láttam, hogy nem AM4 kompatibilis :\
-
Brownn
tag
válasz Sirandrish #780 üzenetére
KÖszönöm szépen, de memória nincs benne csak az alaplap
Erre a ramra CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz
ezt írják:
vélemény[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Ehhez nem értek, de kizárt dolognak tartom hogy Ryzen mellett nem tud csak 2133at, és amúgy meg kinyírja a dolgokat..
-
jeni
félisten
a boltban mint írták a fórumban korábban elvileg nem frissítették,így vásárolj tőluk egy 2400G vagy valami kisebb Ryzen+ procit és azzal tedd fel az új BIOS-t és utána tedd be a 3600-s és az utólag vett 2400G meg 14 nap elállásra hivatkozva vidd vissza.
melyik bolt volt az?[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
Mint ahogy a legtobb teszt se szokott ertelmes lenni ahol a procit tesztelik... Meg mindig azon elven vagyok hogy low settings es proci igenyes jatekok. Egyszer azokon az orajeleken amiket gyarilag csinal, utana amit birnak tuninggal. A vegere meg egy 1:1-es ossze hasonlitast core to core teljesitmeny miatt.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asrock AB350M Pro4 alaplapban használok Ryzen 1600x-et, de már kijött a hivatalos 3xxx-es szériát támogató bios a lapra, és gondoltam, hogy lecserélem egy 3600-asra. Várok még vele 2-3 hetet, remélem beáll az ára 60K körülire.
-
Floyd80
addikt
válasz Cingáriusz #789 üzenetére
Ha a 65 is 60 körüli, szerintem inkább az reálisabb, ne legyen igazam, de szerintem egy ideig nem lesz itt komoly árcsökkentés, tavaly a 2600-nak piacot kellett szerezni, ez már Intel alternatíva (a tavalyi is az volt persze, de még más volt a környezet). A 3600x meg 90-nel nyit, ezt se gondoltam volna.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
zzola
titán
válasz Cingáriusz #789 üzenetére
Oké, várjál...
-
-
őstag
-
Feriboy2
aktív tag
ingyen Cooler Master 240-es vízhűtés jár az MSI X570-es alaplapokhoz: [link]
Magyarország is a listán van, pedig mi az ilyenekből ki szoktunk maradni -
Alpi.
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- DIGI Mobil
- Távvezérléssel biztosítják be a Tesla robottaxit
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- Elérhető és telepíthető az iOS 18.2
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800 X3d
- Intel Core i9-11900K 8-Core 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz (96MB Cache, up to 5.2GHz) CPU! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest