-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
3600 vs 3600x
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ribi
nagyúr
válasz Malibutomi #1101 üzenetére
Fura.
TP-nél is lassabb volt.
Ahogy nézem ők nem a procira kötötték az SSD-t, hanem valami vezérlőre.
Illetve fura, hogy 1 héttel a teszt után ez még senki másnak nem jött elő.
Mondjuk pont asus lappal tesztelnek.
Lehet kaptak valami beta biost amiben engedélyezve volt pci-e 4.0 az m.2 foglalatra?
Nem nézted valahol említik-e a biost?[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz dudu5130 #1106 üzenetére
Aha, azt is néztem . De vhogy az MSI-t mint lapot nem érzem közel magamhoz, ne kérdezzétek miért .
1. Asrock
2. Asus
3. Gigabyte
(talán a Giga most megnyert, mert igazán jó lapokat rak már össze )szerk.: Mondjuk ez az öklözős sas még mindig fura logó nekem , ökölbe szorított szárnnyal.
Gigabyte X570 Aorus Elite [link]
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz Malibutomi #1101 üzenetére
kíváncsi leszek majd a régebbi m2-es ssd-k (mondjuk samu 970 evo) és az újak gyakorlati sebesség mérésében. Win indítás, játékok betöltése, ilyesmi. Nekem Samu van, de a valódi gyorsasága felhasználói élményben nem jön ki egy sataiii-ashoz képest, tesztekben ott van a szeren. Lehet, ez esetben másképp lesz, meglátjuk.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
vaakuum
addikt
Elkészült a fiam gépe, egyelőre ez a fizikai állapota.
MSI b450 itx lap, R3600, 2x4Giga Patriot Viper, msi 5700, Samsung evo 970 500Gb, Seasonic SGX 650 sfx táppal egy Sharkoon QB ONE itx házba bepakolva.
Az oldalsó ventit lecseréltem egy 140-es phanteksre, aminek van 120-as felfogatása. Lehet később ebből 2*120-as normális venti lesz.Tudnátok adni javaslatot, mivel lenne érdemes megtesztelni és monitorozni? Esetleg dobnék fel arról is pár képet, ha van rá igény.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vandorr
csendes tag
Ez kb nálam a kínai importtal egyenértékű, de ki tudja, hátha más jobban bízik benne:
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/ryzen-7-3700x-8-core-3-6ghz-am4-p475218921/
állítólag 3 nap alatt meg lehet szerezni. -
veterán
Na ez erdekes : Ryzen 3900X Thermals @ 1.00V | Full Speed, Low Power.
3900x : 1V Vcore @ 4,2ghz -
venom8888
őstag
A 2666 Mhz es corsair ramokat ,akkor le kellene cserelnem a 3700x hez? Valaki azt mondja le,valaki meg hogy nagyon minimalis lenne a kulonbseg ha a 3200 lenne benne az helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum PI
tag
Szép estét mindenkinek.
Úgy láttam a napokban "picit" megindultak a memória árak felfelé talán nem is olyan meglepő módon? Viszont az a gondom, hogy én csak 1-2 hónap múlva szeretnék gépet fejleszteni.
Mit gondoltok érdemes lehet most előre megvenni a memóriát, vagy nem lesz nagy a drágulás?
-
poci76
aktív tag
válasz Magnum PI #1120 üzenetére
Ez olyan, mint a tőzsde, nem érdemes jósolni. Ez a drágulás lehet átmeneti is (figyelik egymást a cégek, és ha egyvalaki megemeli az árat, a többi rögtön megy utána), és pár nap múlva ismét lejjebb mennek az árak, de tartós is. Az biztos, hogy érik egy áremelkedés, de hogy ez mikor fog bekövtkezni, nehéz megmondani.
-
veterán
Nézem a 3800X tesztet de nem értem ezt a cuccot, AMD nem adott sehova ezért a Tomshardvare is vett a boltban egyet mert kb mától kapható. De hogy ez mivel jobb mint a 3700x na az jó kérdés. Hiába nagyobb a TDP keret kb semmit nem ér.
-
vandorr
csendes tag
Azért van egy kb 10%-al nagyobb órajele alaphangon is.
Elvileg a nagyobb TDP-vel jobban ki tudja tartani a boost órajelet azt hallottam.
Talán hosszabb távon kijön az előnye. Én is nagyon gondolkozok, hogy 3700X vagy 3800X.Ha holnap kapható az alzában, az végre azt jelentheti, hogy magyarországi boltokhoz is eljut a készlet? Jó lenne már!
-
Milka 78
nagyúr
válasz solfilo #1126 üzenetére
Ez a teszt is azt mutatja, hogy az all core oc kb értelmetlen. PBO "oszt" hagy menjen. Először szkeptikus voltam az oc értelmét vesztette szövegnél, de be kell látnom, hogy itt még annyi jelentősége sincs mint a 2xxx-es prociknál. Ahogy öregszem úgy lesz egyre szimpibb ez a "proci majd tunigolja magát" irány, kinőttem már a napokig tartó finomhangolásból vagy a vele járó "copórollerből"
-
fudi2002
veterán
Bocs, másik topikban nem kaptam erre választ, hátha itt.
-Offsetelést olvasgatom. Ha jól értem, akkor alapból amit autón beállít a lap vcore-t több mint ami kell.
Ezzel negatívba minden state-hez alacsonyabb fesz fog társulni. Viszont láttam, hogy magasabb szorzókkal megyen a proci. Ez a kisebb fesz->kisebb hő->pbo túltolás miatt? Vhol írták, hogy okosan mert ezzel kinyírható a proci. Ha kisebb feszt kap akkor miért? Túltolja a pbo?Leendő Amd, EX intel user..
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Palinko
tag
Most találtam 3900X-et itt szerbiában is átváltva 187 ezer forintért raktáron:
https://www.winwin.rs/procesor-amd-am4-ryzen-9-3900x-4-6ghz-box-8654734.htmlInkább megvárom az Alzát Igaz ott is kezdik emelni de én 180 ezerért rendeltem még. Ráadásul visszakapom az áfát a határon szóval jobban megéri mintha a helyinél rendelném.
-
weri
senior tag
Ipon meg még drágít a 3600x-en és még +ba oda meri írni hogy -16%. XD Ez mi?
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Simi37
őstag
-
-Gabesz-
senior tag
Egy friss összehasonlító teszt: Ryzen 9 3900x vs i9 9900k Test in 9 Games
-
Malibutomi
nagyúr
Ez nem rossz: AMD Offers Free ‘Boot Kit’ for Struggling Ryzen 3000 Owners
Ha 4XX lapot vesz valaki, de nincs frissitve a bios az AMD kuld nekik kolcsonbe egy athlon procit hogy be tudjanak bootolni es biost frissiteni.
-
KAMELOT
titán
-
venom8888
őstag
válasz SECTORnooB #1119 üzenetére
Oksa,akkor majd proba utan eldöntődik.
-
Kvg
senior tag
Vega 56/64 ilyen volt. Nen válogatják chipeket mindegy hogy non X, vagy X standard túlfeszt kap. Később jönnek új biosok azokkal járt már kevesebb fesz kell.
Gép építés után mindenképp UV, automata OC is erős minusz offset el, ha engedi BIOS. Próbléma megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X 4.50GHz (64M Cache, Up to 5.7 GHz)16-Cores AM5 Processzor! BeszámítOK
- Intel i5-9600kf, MSI Z390 A-PRO, Kingston 32gb Ram, BQ Pure Rock félkonfig
- AMD Ryzen 3 3100 használt 6hó jótllással!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest