- Projektor topic
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz ScomComputer #1387 üzenetére
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
PitLee
őstag
fél off
poén
http://img1.joyreactor.cc/pics/post/intel-AMD-ryzen-PC-Master-Race-5326283.gif[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
A melegedést figyelembe veszi és nem engedi a max boostot ha eléri a beállított értéket. Valamint a vrm is okozhatja. Nálam pl a 2600 a vízzel all core 3.9 ghz-ig boostol alap beállításokkal. (HWinfo, cpu-z is mutatja).
[link]"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz KAMELOT #1402 üzenetére
Anno 2015-ben a 6700K-ék is igen nyögvenyelősen kezdtek. 140e volt az AQUA-nál és még örültem is, hogy viszonylag hamar hozzájutottam, nem kellett heteket várnom a birtoklására. Cserébe jóval drágább volt, mint egy hónappal később, amikor már kezdett stabilizálódni a kínálat.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Bastee
tag
Nos én kipróbáltam a B350-es Ryzen 5 3600 kombót és tökéletes.
Egyetlen gondom van, a magas hőmérséklet. Ha alulfeszelem akkor 40-40 fok úgy, hogy semmi nem fut csak úgy elvan a Windows magában viszont a teljesítmény 10%-ot veszít legalább...
Ha nem piszkálom, akkor megindul mint az orrvérzés, de alapon 48-58 fok között ugrál de villámgyorsan
Ami azért érdekes mert terhelés alatt sem szalad 61-62fok fölé.Mikor hazudik nekem ez a gép? Illetve mit lehet ezzel tenni? normális?
-
Lezl
tag
Nekem 35-43 közt ugrál a hőmérséklet...idleben ami zavar hogy nagyon hosszú ideig igazából nem megy is megy igazán idlebe, nagyon apró folyamatok is indokolatlanul felpörgetik a procit ilyenkor a fogyasztás is 25 w körül van mikor 10 alá is be tud nézni és ezen a tegnapelőtti BIOS sem segített sőt szerintem rosszabb lett. Máskor meg lassan éled a procit ami rendszerakadáshoz vezet olyan videók tudnak beakadni pillanatra ami intelen soha.
Játékban is előfordult szóval ez a reklámozott 1 ezredmásodperces reakcióidő valahogy nem állja meg...
Legtöbbször azért jól működik de még annyira nem kiforrott remélem ezek azért rövid időn belül orvosolva lesznek.Terhelve ritkán megy 60 fölé de a ventik videokodoláskor már hangosak. Valszeg hétvégén eljátszok a ventik vezérléssel és inkább elengedem a hőmérsékletet 65-68 fokra egy kis csenddért cserébe
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Nekem is vizzel, szerintem, azert mert amilyen hirtelen melegszik, nem tudja olyan gyorsan atvenni a blokk, azt a hirtelen keletkezett hőt, es ezt visszajelzi a rendszer, olyat is lattam 2700x-em 1.2v-al hasznaltam, 30 fok volt, raeresztettem egy tesztet, rogton 52-re felugrott, de azt tartotta
Most ez a 3600-as ugyan ugy 30-32 fok, viszont mivel 1.36v-ot kap, PB altal, igy hirtelen felugrik 60-62-re viszont tartja stabilan. Viszont epp hogy csak mennek a ventik[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
válasz Walter_White #1422 üzenetére
Próbáltam de azzal az idle fogyasztás méginkább megugrott, ne egyen már 30 wattot úgy hogy semmit se csinál, valahogy még nem túl jók ezek a profilok mert ha meg takarékosba rakkom akkorát esik a teljesítmény hogy nem igaz szerintem-50%
Ballanced profilt használom állítólag azzal is 1 ezredmásodperces a reakció[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Összeszerelés előtt nézted a CPU kupakjának a tetejét hogy sík, domború vagy homorú?
Lehet ezzel van a gond, hogy homorú vagy domború.
Sajnos a CPU-knál előforduló jelenség az, hogy az IHS avagy a kupak domború vagy homorú és emiatt nem megfelelő a hőátadás a CPU hűtő aljával így melegszik-furcsa hőmérsékleteket produkál terhelés közben.
Ha 14 napon belül vagy akkor vígan visszaviheted a CPU-t vagy rögtön a garanciát érvényesítheted és cseréltetni kell az ilyen procit.
Vagy itteni vagy külföldi fórumon olvastam olyat, hogy ilyen domború kupakos CPU-t a tag visszaküldött és a 2. darab is domború volt így kapott egy harmadikat ami már jó volt azaz sík felületű.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
vandorr
csendes tag
Elmesélem hogy jártam...
A konfig: B450 Aorus Pro, Ryzen 7 3700X, MSI RTX 2070 Super, Kingston 16GB 3333MHz (1 modul)
Úgy kezdődött, hogy az Bios B40 helyett B2-es firmware-t tartalmazott! Az azért elég komoly
Aztán kiderült,hogy a RAM sem mindegy hol van, csak a processzorhoz legközelebbi foglalat jó neki a 4 közül, ha egyedül van. (Eddig sose tapasztaltam ilyet).A windows szépen feltelepült, de amikor már használni kezdtem, minden alkalommal 1perc után lefagyott a windows! 50-50%-ban vagy volt kékhalál, vagy csak egyszerűen többé nem reagált semmire. A kék halálkor, ez volt a hibaüzenet: Clock_Watchdog_timeout. Kicsit utánaolvasva ez ismert AMD hiba, a processzor szálkezelésére utal.
Ezt szerencsére egy nagyon friss windows telepítővel (amibe szinte az összes update bennevan) sikerült elhárítani.
Esélyem se volt windowsban frissíteni, olyan hamar lefagyott mindig.Most úgy tűnik rendben vagyunk, azóta (pár órája) már nem volt fagyás. De azért rendesen leizzasztott.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Megvolt az első tesztem az új géppel!
Régi gép : Anthem Full LOW 40-50FPS
Új gép: Anthem Full ULTRA 80-90FPSMeg vagyok nyugodva
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Puma K
nagyúr
válasz vandorr #1427 üzenetére
- A B450 chipset az előzőgenerációhoz készült így meg van az esélye annak, hogy a raktárban rekedt darabok még régi BIOS verzióval vannak ellátva. Akár az első BIOS-ok valamelyikével.
Megoldás: Mivel az ember tudja, hogy a szóban forgó alaplap régebbi szériához készült így tudható hogy szükséges a BIOS frissítése. Vásárláskor az adott boltot meg kell kérni, hogy frissítsék a BIOS-t. Ezt vagy ingyen vagy valamennyi összeg fejében megcsinálják.
- A RAM természetes, hogy nem mindegy hogy hol van. Ez gyártónként-alaplaponként eltérő.
Megoldás: Mint minden termék üzembe helyezése és használata előtt a kézikönyvet érdemes átfutni. Pár perc alatt meg van az ember az átolvasással és a hasonló kellemetlenségektől megkímélheti magát. Lehet semmi újat nem fog olvasni, de ártani nem fog.
Milyen alaplapról, prociról és memóriáról váltottál a mostanira?
[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
Akit érint ROG STRIX B450-F GAMING hez kijött az új biosfrissítés 2406 verzió
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
-
KAMELOT
titán
válasz Sirandrish #1428 üzenetére
Felbontás milyen mert azt nem írtad?
Assassin's creed anthem a game?[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Bastee
tag
válasz syler123 #1424 üzenetére
Itt nem a hűtő a kérdéses, idle-ben nem lenne szabad 50 fokra mászkálnia a gyári hűtővel sem.
Az 1500X-em 35fokos volt akkor is mikor a szoba 30
Egyébként AMD Wraith Prism hűti..
1,2V-on is elmegy akkor stabil nem ugrál a hőfok.
Gyárilag ilyen 1.45-öt lő be neki az alaplap is, Ryzen Master is.
Na és így villámgyorsan ugrál a hőmérséklet. Kap egy kis pöccöt és 50fok felett van. Viszont terhelve a hűtő megállítja a melegedést. Sok helyen olvastam hasonlót, de kell a megoldás. Addig lehet silent venti módban használom -
Sirandrish
legenda
válasz KAMELOT #1432 üzenetére
1440p..
És nem AC, simán Anthem
Nagyon nem teszteltem, mert a játékra nem voltam ráhangolódva, de majd a TR-t alaposabban meglesemEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
apcsagi
csendes tag
A memóriának és a CPUnak mi a maximális feszültség amivel nem károsodik?
WOT
-
Alpi.
addikt
válasz apcsagi #1437 üzenetére
Cput egy magas pll-lel vagy az imc-t egy kevéséb magas fesszel előbb meg lehet ölni, mint vcore-al. Plusz ezek más tényezőktől is nagybna függnek. pl. hőfoktól. Ramnál típusa válogatja. Van ddr4, amin 1.8-2V sem hagy nyomot.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nagyúr
Köszönöm a részletes eredményeket neked és a többieknek is.
Elég meggyőző, hogy télre átálljak (azaz vissza) a vörös oldalra.
Sok-sok év után végre van kalács az AMD CPU-kban ismét.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zzola
titán
3600X-et nálatok mekkora feszültséggel kínálja meg az alaplap?
-
veterán
válasz Walter_White #1421 üzenetére
Pontosan, a jelenlegi cpu blokkok nem ryzenre lettek tervezve, Ryzen 3xxx nel 2 vagy 4 cpu chip talalhato (a sarkokban) az IHS alatt . A Mostani blokkok meg ugy vannak tervezve, hogy kb az CPU kupak kozepere van iranyitva (jetplate ) a viz .
De a nemsokara lesznek uj blokkok az uj Ryzen szeriahoz :[link] -
Gunz4Hire
csendes tag
válasz abridabri #1443 üzenetére
Akkor hülye kérdés, de ezek szerint egy x62-es Kraken jelenleg szintén ugyan ezt produkalja az új Ryzen-t hutve? :/
OFF:
Úgy néz ki laikus baráti koromben lassan csak AMD-s lesz a gép. Egyik haverom most tervez gépet összerakni Es úgy néz ki egy Ryzen 3600 1660Ti lesz a befutó nála (bár másik haveromnak koszonhetoen meg így is overkill hűtést stb választott hozzá) ezért is érdekel a fentebb említett Kraken (a másik egy DH15 lett volna legbol).
Illetve egy másik srác is bar ő csak 2600x-el gaming és videoszerkesztes miatt.Aztán év végén én is.😁
Hozzáteszem Örülök neki, hogy oda jutottunk, hogy ha ar értékben mondani akar valaki valamit igazából lehet ajánlani mindket gyartotol terméket. Bár a budget miatt esett választás mindkét esetben a Ryzenre, de végre legalább van lehetőség, hogy az ember válasszon, ha jó processzort szeretne.I live for the weekends, I live for Hard Styles, I live for hardstyle baby!
-
Puma K
nagyúr
Redditről:
"That's a bit unfair to ASUS to be honest.
I mean that one college intern they have making all their BIOSes must be pretty overwhelmed."
Forrás: [link]
-
Leon77
őstag
Én egy ismerősömnek 1600-ra tettem egy olyan hűtőt, amit használsz 8az 1700-ashoz kaptam) , nem győzött meg, ezért vettem egy ilyen hűtőt, eredmény -10 fok.
és azért ez a hűtő elég gagyi bagyi. szerintem egy jó hűtésre érdemes beruházni, mert örök darab, max. a ventit kell néha cserélni rajta.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Yany
addikt
Ha valaki esetleg még nem olvasta:
MSI MEG X570 Ace Review @ anandtech.com
Azért az audio szekció tesztjét picit hiányolom, meg az accessory is egy kvázi egyszerű felsorolás. Mindenesetre a cuccot már megrendeltem, jó volt olvasni, hogy nem döntöttem rosszul.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel i5-9600kf, MSI Z390 A-PRO, Kingston 32gb Ram, BQ Pure Rock félkonfig
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Hibátlan - AMD Ryzen 3 3200G 3.6GHz 4 mag CPU + Radeon Vega 8 grafikus processzor + gyári hűtő
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest