Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
válasz SECTORnooB #399 üzenetére
Azt láttam, hogy menni fog vele.... na mindegy, lehet később lesz majd valakinek ilyen kombója, mint amit én szeretnék.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
-vitya-
őstag
válasz SECTORnooB #399 üzenetére
jaja, az ő alaplapjában a 3900x OCval, de a 3950x is alapból még jó lesz, a táblázat alapján. De hiszek ennek a táblázatnak
-=Vitya=-
-
Yany
addikt
Skacok, chipset nélküli miniITX alaplapról van valakinek infója? Tudjuk, hogy a CPU rendelkezik egy teljes értékű vezérlővel, szóval minden technikai feltétel adott hozzá, csak hírben (és keresőben sem) nem találkoztam még ilyennel. Pedig csoda kompakt kis NAS-t tudnék építeni egy ilyen masinával. Még a mini ITX-nél is kisebb lehetne simán. Se PCIe, se semmi nem kéne bele, csak egy APU, egy kis RAM, meg SATA és/vagy m.2 csatik.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Prof
addikt
Érdekes, hogy egy Intel fanboyt se látok sírni, hogy az Intel féle Boost technológia az lótúró az AMD Ryzen féléhez képest.
-
Prof
addikt
A 3600 a legrosszabb "selejt" CPU a kukából, még szép hogy melegszik
Nem véletlen hozzák a normál procikat nem letiltott magos, teljes értékű procikat később drágábban (3800x, 3950x) így éri meg, plusz a gyártókapacitás is véges.
-
Prof
addikt
válasz SECTORnooB #407 üzenetére
Ne viccelj már ha 240p Tetrisben nem lesz meg a 830 fps csak 823, akkor az legalább 20 korbácsütés és a gamer közösségben a suliban kitagadnak, már a múltkor is a coolkids csapatból kitagadtak mert nem volt meg első nap a legújabb rágott almás tepsifon ...
Sok AMD fanboy arra megy rá, hogy az ember szocális életét tönkretegye -
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Várható olyan , hogy pl most a polcon lévő CPU-k "első szállítmányosok", de pl a most gyártásban lévők már 2.-3.-ba esnek bele, valamelyest javítva? Megeshet ilyen? Ha igen mennyi lehet az átfutás?Csak azért kérdezem, mert minden CPU képen amit láttam egy rakat szám van, amik közül az első három leválasztott... AZ mikor, és miért ugorhat? Van erre forrás, hogy mik azok a számok?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Prof
addikt
válasz SECTORnooB #409 üzenetére
Ha nem egy kiforrott 12nm-es gyártástechnológiával lett volna gyártva, amiben sokkal jobb volt a kihozatal /selejtarány akkor igen.
Amúgy meg kismillió oka lehet, pasztázás, cooler, BIOS feszültségszabályozási hiba stb. Az se mindegy hol méri a hőmérsékletet, hol vannak az aktív magok, milyen a hőelosztás a bordán stb.
Első 7nm-es CPU-juk lehet újongani de én tuti ha akarnék új procit megvárnám a Zen2+-t.Mennyire bestbuy procik lehetnének ezek később ha mint anno a phenomot, lehetne mag letiltást feloldani, egy sokkal jobb kihozatalú kiforrott 7nm-es gyártástechnológiával.
-
joysefke
veterán
válasz SECTORnooB #412 üzenetére
Szép.
Mit csináltál másképp mint a teszterek, tunningoltad, RAM-mal játszottál vagy csak bepattintottad és ennyit dobott a gép? Esetleg futásonként 2-3%-os a szórás?
Ez az eredményed 1.5%-kal jobb mint a Techspot-os és majd 3%-kal, mint a CB 3600-as CB R20 tesztje...
Értem, hogy nem sok az a 1.5-2-3%, de hogy Te nem kaptál különb CPU-t, alaplapot, RAM-ot mint ők, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz joysefke #415 üzenetére
Ez mind mérési hibahatár kábé, CB15-ben kaptam már 202-őt is egyszálon.
Egyszer ennyit dob máskor meg mást.
Minden alap 3200Mhz-s kittel.
Mivel még az Asus nem tudott egy normális BIOS-t lerakni az asztalra, így nem tudom normálisan letesztelni sem. Az MSI sem igyekszik kijavítani az Afterburneres hibákat,pl,hogy nem jeleníti meg azokat amelyeket kijelöltél vagy nullát mutat.A kitett "tesztjeim" olyan kivettem a dobozból és ennyit futott kategória.
Prof: Nem hiszem,hogy a paszta lenne a probléma,mert forrasztott -
S_x96x_S
addikt
>Csak azért kérdezem, mert minden CPU képen amit láttam egy rakat szám van,
>amik közül az első három leválasztott... AZ mikor, és miért ugorhat?
>Van erre forrás, hogy mik azok a számokgyártási hét.
A "1921" - 1919 - 21.heti gyártás.
A "1922" - 1919 - 22.heti gyártás.elképzelhető, hogy a későbbiek már jobbak lesznek.
De ez a TSMC-től is függ.sacra talán a 40.hét már jobb lehet.
bővebben:
legalábbis régebben így volt.
"UA [2digits-YEAR][2digits-WEEK] [3letters-Assembly and Diffusion]"
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6scnlg/ryzen_reading_your_production_batch_number/[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Leon77
őstag
-
S_x96x_S
addikt
>egy sokkal jobb kihozatalú kiforrott 7nm-es gyártástechnológiával.
annyira azért nem olyan rossz a kihozatal.
- összehasonlítva az Intel 10nm-rel
- és https://prohardver.hu/hir/tsmc_7_nm_kihozatal_vartnal_jobban_javul.htmlMottó: "A verseny jó!"
-
Altair77
tag
Már bocsánat de a melegedést mivel nézték a stock cooler-el ? Mert azzal nyilván melegedni fog az a szerencsétlen 3600.Nálam 35 fok idle és 45 fok Wildlands alatt, 4.2Ghz-en boostol 1.3vcore-al.
Épített víz van rajta de szerintem egy normálisabb léghűtéssel is hozható.''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
HookR
addikt
Ragaszkodsz a Mini-ITX mérethez? Mert elvileg hamarosan kapható lesz az A300M-STX Mini-STX formátumú alaplap külön is, de barebone-ként ASRock DeskMini A300 néven már most is megveheted.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
ledgeri
nagyúr
Első gépem (saját választású, és összeszerelésű) amin ülök, és akkor mikor választottam nem tudtam semmit a gépekről (Egy hónapos utánajárás még nem market ismeret) Mostanra már tudom, hogy mikre érdemes figyelni, de attól még ez az első launch, amit nagyon nagy vásárlási potenciállal követek, de a fenti infó nincs meg.... Azért kérdezem...
(#418) S_x96x_S Köszi, nézegetem! Igazából az újaknál az első sor tűnt fel, arra gondoltam, de a több infó jobb!
(#420) S_x96x_S Akkor alap kérdésemmel, és linkeddel egyetemben: A kihozatal-javulás módosít-e bármit az első napos, és spekulatív utcsó napos polcon elérhető proci között, nagyobbat, mint a szilikon lottó?
Inkább egyben: arra lennék kíváncsi, hogy X modell név alatt futó processzoroknál a konkrét gyártás változik-e, változhat-e nagyobb mértékű teljesítmény növekedést nyújtva, nagyobbat mint pl a nulla napos Bios, és a pl első hónap+-os Bios különbsége?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Prof
addikt
válasz SECTORnooB #417 üzenetére
Ne szívass mióta forrasztják gyárilag a hűtőbordára a procit Lemaradtam valamiről?
Az Artic Silver XX az az ami egy versenyautón a gumikeverék, lehet a legjobb hűtő rajta ha szar a hőátvezetés a bordára akkor adtál a szarnak egy pofont.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Tesztek szerint ha 3600-ban gondolkodom, alapjáraton nézzek hozzá komolyabb hűtőt is?
-
Prof
addikt
válasz DzsedalY #424 üzenetére
Játékra a közép és felső kategóriás CPUk már jó ideje overkill kategória.
(feltéve hogy nem mesterséges CPU teszt jellegű, alacsony felbontású életszerűtlen beállításokat használ vki)
Ha nincs 2080Ti-d akkor kb. minden forint CPU-ra játékra kb. pénzkidobás az utóbbi generációkat nézve, pláne ha nincs mellette megfelelően gyors RAM / rajta jófajta cooler+paszta. Máskérdés, hogyha 8/16-os Ryzen alapú konzolokra megy majd a fejlesztés és azon játékok PC portjai jönnek, azok majd hogy mennek. Addigra lesz már talán Zen2+, 3 is míg kiderül.
Jobb IPC nem elég, ha nagy az órajelkülönbség, plusz meg a cache sebessége /mérete befolyásolhat sokat.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz SECTORnooB #436 üzenetére
Gyári hűtővel?
-
S_x96x_S
addikt
> hogy X modell név alatt futó processzoroknál a konkrét gyártás változik-e,
> változhat-e nagyobb mértékű teljesítmény növekedést nyújtva,
> nagyobbat mint pl a nulla napos Bios, és a pl első hónap+-os Bios különbsége?bármi megtörténhet a mai világban, és senki se jövőbelátó.
ha tudsz várni, akkor várj - ha nem, akkor vegyél olyat, amit pillanatnyilag a legjobbnak tartasz.Mindig mindenen lehet reszelni , javítani, és nagy valószínűséggel a 2020Feb-ban gyártott ZEN2-es chipletek jobbak lesznek, mert negyedévente azért finomítgatni szokták a gyártást - legalább a kihozatal miatt is.
ha jobb a kihozatal akkor az átlagos freq is jobb.
A 7nm+ - pedig még jobb lesz.másrészről az INTEL prociknál már teljesítmény csökkentésnél tartunk,
a sok security meg microcode patch miatt. szóval tényleg minden megtörténhet.
Akár jobb - akár rosszabb is lehet ;Mottó: "A verseny jó!"
-
veterán
3800X-ről valami infó? Mért van eltitkolva? Azt várom eléggé..
-
c41r0^
őstag
Nagyon kíváncsi vagyok a ZEN2 audio alkalmazások alatti teljesítményére, ha látott már valaki valahol, ne habozzon belinkelni
Ahol a real-time latency is számít (ASIO driverben minél kisebb buffer size), ott eddig Intel dominancia volt (magas órajel, erős egy magos performancia miatt). Bár virtuális hangszerek használata esetén (VST), és 128-256 ASIO buffer size esetében már a Threadripper az élen volt, így számítok rá, hogy a ZEN2 csak még jobb lesz ebben és a low-latency alkalmazásoknál is lesz előnye.
Lassan időszerű váltanom a 3770k@4.3 GHz HT ON (4c/8t) CPU-mról, vszínűleg 3900X vagy 3950X-re ad, ha már mérséklődnek az árak, bár simán lehet, hogy az UAD Apollo Twin USB (USB 3.0) ASIO drivere visszafogja az alacsony késleltetést bármely bikább gépen is. Jelenleg pl. 80% DAW-beli CPU load esetén (Ableton Live) egy zenei projektben 512 sample közben nincs audio artifaktom, szóval még ez elég jónak is számít. 256-nál már azért van, mondjuk ez nyilván DAW függő is (melyik zenei sáv melyik magot használja, hogyan osztja szét, Live ebből a szempontból nem túl hatékony, ha egy mag meg van terhelve 80-90%-ra, az "magával rántja" a DAW full CPU loadot).
Aztán lehet, hogy csak egy ZEN2v2 lesz belőle
-
Altair77
tag
válasz SECTORnooB #439 üzenetére
Hmm azért még ma is egy nagyon jó kis cooler.Én még az első generációsat használtam,imádtam.
''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
veterán
válasz SECTORnooB #444 üzenetére
Tesztet néznék azért mert manual tunningot kizánám már felesleges, viszont ez nyolc maggal 105tdp-ből gazdálkodik, tehát lehet hogy megéri a felárat, persze lehet hogy nem.
Racionálisan minek váltanék 2700X-ről. -
Kvg
senior tag
válasz SECTORnooB #439 üzenetére
Hűtő helyett adhanának egy PC game serialt, azzal mindenki jobban járna.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Tudom nem egészen ide tartozik, de nincs még saját topikjuk az új deszkáknak. Használ itt valaki X570-et? Érdekelne, hogy a lapon lévő kis berregő mennyire hangos vagy esetleg ki lehet kapcsolni/leszabályozni szoftveresen? B350-et le szeretném cserélni, de egyre inkább egy jobb X470 felé hajlok több dolog miatt is.
-
Kvg
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Nintendo Switch
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- alza vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz (96MB Cache, up to 5.2GHz) CPU! BeszámítOK
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 39.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 7800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest