-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Teljesen egyetértek. Iszonyat bosszantó tud lenni...
A játék tetszik -> A játék nagyon bejön -> a játék nagyon adja
A tetszik egy már létező kifejezés ami tökéletesen alkalmazható lenne az adott szövegkörnyezetben. A játék bejön az már a "szódával elmegy kategória", de nekem még belefér a tűréshatáromba, mert egyértelmű a jelentése, nyelvtanilag is rendben van, és bár a "bejön" szó kap egy új jelentést az általánosan használthoz képest, de nehéz olyan szövegkörnyezetet kreálni, ahol nem egyértelmű, hogy éppen melyik jelentésre gondolunk.
Ez a "nagyon adja" viszont eléggé legalja nyelvhasználat: az adja maga után vonz egy tárgyesetet ami ugye itt nem fog szerepelni a mondatban, tehát itt nem csak egy szó jelentését definiálják újra (vagy inkább többszörözik), de a nyelvtant is megerőszakolják vele.
-
Cathulhu
addikt
(pedig amúgy igaz, a filmnek van címe, a játéknak meg neve, de mégis)
Ezzel sem ertek feltetlen egyet, eletemben nem hasznaltam/hasznalnam a nevet mint kifejezest egy jatekra, annak is cime van.
Mas: amugy valoszinuleg angol eredetu (eleg beirni a googlebe az "upcoming titles" keresest), de semmikepp sem felreforditas es nem is ujkeletu.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- SzoftverPremium.hu
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest