Hirdetés
- RAM topik
 - AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
 - Milyen videókártyát?
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kompakt vízhűtés

Új hozzászólás Aktív témák
- 

távcsőves
senior tag
válasz

Mclovin

üzenetére
						Cél hőmérsékletet tedd 70c fok-ra, az akusztikus határértéket pedig pár MHZ-el a state4 órajel alá. (Amikor a gpu nem dolgozik és alacsonyabb órajelre kapcsol, mint az akusztikus határértékben megadott MHZ érték, akkor a ventilátor azonnal elkezd sebességet csökkenteni.) Aztán jelezd, mennyivel lett még csendesebb.
Még egy általános jó tanács, ugye wattmanban lehet játszani a state órajelekkel is. Ha valamiért áthangolnád az órajeleket, azt úgy tedd, hogy a state4-7 állapotokban lehetőleg egyenletesen oszd el őket. Amikor ugyanis valamiért ezek közt váltogat a gpu, és túl nagy a "lépcső" két órajel közt, azt esetleges mikrolagként érzékelhetted.
 - 

törölt tag
Üdv. Tegnap rendeltem 32.000-ért egy Asus RX560-at, a hőcső nélküli változatot. 4 gigás, 3 év gari...
RBX-en volt/van ez az akció a készlet erejéig. Jó kártya? Ki ismeri ezt a típust? - 

tomic
addikt
Holnap érkezik az 560-om.Érdeklődnék,hogy a nemrég megjelent 17.11.2 drivert tegyem fel vagy a whql minősítésű egyel előttit?
 - 

távcsőves
senior tag
válasz

Mclovin

üzenetére
						Legújabb driver legyen, néhány korábbi nem mentette a beállításokat. 17.11.2 a jó. Nekem win10-en simán települt, nem tudom másoknál mi baj volt.
Ha ez van és nem jegyezte meg a beállításokat, pedig alkalmaz felíratra kattintottál, akkor mégsem olyan stabil az a kártya, mint gondolod. Ne csökkents ennyit elsőre, legyen power limit +25% a default feszből pedig végy le csak 50mv-ot. Aztán csekkold játékok alatt.
Segítségnek itt az én jelenleg használt beállításom (MSI RX460 AERO unlockolva, tehát kvázi RX560 45W verzió.) mindjárt nézhetted a ventilátor beállításaim is. Nekem ez vált be. Max 70 fokos a cucc, csend van és atomstabil.
Ha eredeti bios van a kártyán (ténylegesen RX460), akkor lehet még 50mv feszültséget csökkenteni. Nyílván teljes értékű gpu-ként többet fogyaszt. Ezt már korábban linkeltem, valamikor augusztus végén volt.
 - 

válasz

Mclovin

üzenetére
						A Fan Speed (RPM)-et tudod csökkenteni: a 3200-as értéket próbáld meg lejjebb venni olyan 2600-2700 körülire. Ha nem húztad az órajeleket, csak alulfeszeltél, akkor szvsz bírni fogja, legfeljebb a hőmérséklet egy árnyalattal feljebb mászik, 70 fok körülre.
(#4179) polarmaci
2 esettel találkoztam:
- Crimson ablak jobb felső sarkában nem hagytam jóvá a változtatást;
- a kártya hibázott az adott beállításokkal, és a Wattman default-ba állt. - 

válasz

dragonfx

üzenetére
						Nem tudom, hányszor kell még leírnunk: tök mindegy, mennyibe kerül a kártya, a 1024 helyett 896 feldolgozó egységgel rendelkező, butított modelleket nem ajánljuk.
Magam már 5 alkalommal (1 2 3 4 5) írtam ennek kapcsán, ebből konkrétan 3x (1 2 3) címeztem neked a választ... plusz a mostani. A többiekről most nem beszélek, más is leírta már párszor.
Nem tudom, mi kell még ahhoz, hogy ez az információ eljusson a tudatodba?
(#4173) polarmaci
Ha az RX-560P4SFGR termékkódú modellt vetted, és nem az 560D-set, akkor a teljes változat van a birtokodban, nem a butított.De GPU-Z megmondja...

- 

- 

Mclovin
senior tag
 - 

Mr Kopi00
csendes tag
[link] jó vétel lenne ?
 - 

bali777
aktív tag
Sziasztok!
Nekem nem települ a legújabb illesztőprogram (17.11.2). A hibaüzenet sem egyértelmű, csak találgatás: frissítsd a Windowst, kapcsold ki a víruskeresőt, stb... Másnál is van hiba? - 

Gyuri44
aktív tag
1-2 napja már újra működik.
(válasz akart lenni.) - 

PuMbA
titán
válasz

vargabazzz

üzenetére
						Újonnan Gigabyte RX560 Gaming 2GB alig drágább és majdnem kétszer gyorsabb egy RX550-nél, szóval érdemes lehet azt beszerezned, ha nem használtan veszed
 Ha ez megvan utána már a procid a gyenge láncszem a gépedben. - 

Gyuri27
félisten
válasz

vargabazzz

üzenetére
						Tegnap délután került hozzám a vga. Meg ezekkel a játékokkal nem játszom.
Ha valamelyik játék érdekel keress rá. Biztos lesz róla fent videó.
Az biztos, hogy fire strike szerint az 6670 aky 5770 1800 pontot dob. Míg az 550 4800-t.AxBattler: igen én is láttam, hogy elég szép oc-k mennek.
Nincs új bios. - 

válasz

Gyuri27

üzenetére
						Te tudod.
ITT, ITT, meg ITT azért elég szép OC-t tettek az asztalra.MSI Live Update-el nem jön le rá az új BIOS? Pedig itt is emlegetik...
 - 

Gyuri27
félisten
válasz

vargabazzz

üzenetére
						[link] [link] bf1-hez meg hasonlókhoz a proci lesz kevéske.
Nézd ha annyi pénzed van szerintem előrelépés lesz a 6670-hez képest. Ebből 4 gigást nem éri meg venni.
Kolléga árul 550-t asust ha jól tévedek. Kicsit használt sok garis 20k. Az jó vétel szerintem.AxBattler: dulván doblam a padlóla le? Nem nem. Majd okosan kisakkozzuk mit is szelet a kis latol.

- 

vargabazzz
csendes újonc
 - 

vargabazzz
csendes újonc
Sziasztok!
Az alábbi konfigba szeretnék RX 550-et rakni. Véleményetek szerint milyen játékokat tudok majd normális fps-el futtatni ? (tudom, hogy gyengusz de az annyira nem zavar, hogy esetleg a játékok közepes grafon mennének)
Alaplap neve: Asus M4A785TD-V Evo
Processzor: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz (16 x 200)
Videókártya:AMD Radeon HD 6670 2gb---> RX 550
RAM: Corsair Value Select VS 3x2gb 1333D4
Táp: Be Quiet 500W - 

távcsőves
senior tag
válasz

temes69

üzenetére
						Nehogy feladd! A céges vásárláshoz céges számláról kell érkezzen a pénz! Egész nyugodtan határozottan élj az elállás jogával. A szállítási cím NEM menti fel őket. Amúgy ajánlom a Compker boltot, nekem jó tapasztalatom van velük.
@Gyuri27: az MSI akkor lett volna paraszt, ha a vbios-ban +25% power limitett engedélyez. Lásd Asus rx470.... Te pedig 75%-ot látsz, azt csinálsz amit akarsz.
 - 

MeroM
senior tag
válasz

temes69

üzenetére
						Iponnal hasonloképp jártam szintén zörgö hűtés miatt, lényeg a lényeg 30napot vártam mire visszaadták a pénzt, pedig másnap vittem vissza a kártyát. Féreg cég lett azokkal a hulladék szervízesekkel, 1 dolgozik 3 meg terpeszkedik a pult mögött. 3éve nem vásárolok tőlük semmit, és senkinek sem ajánlom, pedig milyen jo kis cég volt anno a kosztolányin egy lakásba...
 - 

Gyuri27
félisten
Feszt felfele én se akarok babrálni. De alap feszen amit ki lehet belőle hozni azt azért szeretném.
Firi strike 1.1:
Alap ahogyan az msi gondolja: Graphics Score 4423
+55% power limit: Graphics Score 4868
+400 pont és nem üveghangon toltam.Athlon 845+550 oc (1375MHz) 4714
Athlon 845+5770 1860 - 

- 

temes69
aktív tag
válasz

AxBattler

üzenetére
						Be lehet pipálni, hogy a szállítási és a számlázási cím ugyanaz. Persze, hogy a saját nevemet adtam le, de az sehol nem látszik a rendelésen, sőt le se engedi adni úgy hogy ha nem töltöd ki a cégnevet, visszadob hibával. Szal ha ott vásároltok akkor mindenképpen regisztrálni kell. Gondoltam, hogy a céges jogászokat aktivizálom, de nem ér annyit ez a kártya
 Megfizettem a tanulópénzt.
Ráműtök egy 80mm-es ventit, aztán ennyi. - 

- 

temes69
aktív tag
Sziasztok,
Leírom hogy jártam az Asus RX550 cserével az Iponnál. Ugye leírtam nekik, hogy a hűtés miatt szeretném cserélni vagy egy Gigabyte Gaming-re vagy bármilyen 560-asra ráfizetéssel.
A drága ügyfélszolgálat totál lekezelően, tőmondatban közölte, hogy terméket csak 3 napon belül BONTATLAN állapotban cserélnek. Erre írtam nekik vissza, hogy mégis csak jobb lenne cserélni mert én is meg ők is jobban járnának, mintha a 14napos elállás jogával élnék. Erre szintén tőmondatban közlik, hogy céges vásárlásokra nem vonatkozik az elállás joga. És itt én követtem el hibát(azon túl, hogy megvettem ezt a fost) azzal, hogy regisztráció nélkül vásároltam és a szállítási cím( a cég ahol dolgozom) került a számlára. Így jártam.
Mindenesetre vissza írtam nekik, és megköszöntem az emberi és készséges hozzáállásukat az ügyemhez.
Ez volt az első és utolsó vásárlásom náluk. - 

CJ4567
nagyúr
válasz

BenceShearer

üzenetére
						Demó vagy teljes játék? Nálam a demoban nem ment a Vulkan, de a teljes játékban igen.
Gyuri27: Asus Strix 460-am gyárilag 48W-ra limitált, mikor ott a kártyán a tápcsatlakozó.
 - 

BenceShearer
aktív tag
Beléptem a klubba egy ASUS ROG STRIX 560 4GB karival. Eddig tetszik, 1680-on minden fullon szalad egy i6100 társaságában.
Viszont a Doom nem indul vulkannal (GL ok) errorral kiszáll. Ilyet tapasztalt valaki? - 

Gyuri27
félisten
Mekkora kretén cég ez az msi.
Hirtelen reggeli felindulásból.
RX 550 Aero 2GbFurmark 1.19.1.0
Preset: 720
+ 0% powerlimit: Score 1733, Fps 28
+65% powerlimit: Score 2538, Fps 42Alapból 850-n ketyeg a proci. Így 65%-ra (a wattman 75-t enged) kitolva megy a gyári 1203-n!
Alapból a board power limit 35 watt.
Feszekkel még nem mókoltam.
Na innen jön, hogy szidják az amd-t. Holott az msi rendes biost és profilokat nem ír.
 - 

Tamyra
tag
Sziasztok, az Asus RX560-4G az félpasszív?
 - 

dragonfx
veterán
[link]
Ez? - 

Gyuri27
félisten
válasz

AxBattler

üzenetére
						Annyiért nem zavar.

Amúgy nem hangos így tötymörögve (game még nem volt).
A tuningot meg még meglássuk.
Iiiigen ismerlek. De sebaj. A nap felszinén még van hely bőven.

solfilo: nézegettem az aprót de ebben az árban nemigen van alternativa. Főleg ha azt nézzük, hogy 2 hónapos (rendes best byte garis).
 - 

válasz

Gyuri27

üzenetére
						Jó vétel volt, grats!
550-nél szerintem nincs okosítás, legalábbis nem olvastam ilyesmiről.(#4117) Gyuri27
Te már tényleg ismersz minket...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nem, szó sincs róla, jó áron vetted, és tényleg jó az AERO, ha nem zavar a félpasszív hűtés hiánya. Szerintem simán van a GPU-ban +200Mhz. - 

Gyuri27
félisten
Most vettem egy két és fél hónapos msi 550 aerót (2 gigás). 16 pénz volt és a kolléga el is hozta.
Kellett egy bios reset. Manuálisan az utolsó crimsonnal valami nem volt kerek. Így automatikusan feltolta a 17.7.2-t.
Game még nem volt (5770 512-t váltott).Remélem nem (de ha mégis beesne a mit és miért) "okosítás". Közlöm a közmókusoknak nem igen futja.

- 

dragonfx
veterán
47 alatt nem talaltam rx560 4gb.ost.ennyi a jo ara?
 - 

Volt ilyenem, a hőmérséklete kezelhető, a hangereje közepes/elfogadható.
Ha kimondottan háklis/érzékeny vagy a zajokra, akkor ne ezt a modellt válaszd.Egyébként félpasszív modell.
(#4112) fauv
A Wattman-ban:
- kitoltam a fogyasztás korlátot;
- maxra húztam a GPU órajelét;
- picit alulfeszeltem a kártyát;
- kicsit leszabályoztam a kártya ventijét.Ez így együtt okozott némi hőemelkedést, gyári beállításokkal simán 75 fok alatt marad, de ennél jobb eredmény is elérhető. Szerintem ha nem tuningolsz, akkor a feszt jobban tudod csökkenteni, jobb hőfokokat tudsz elérni, szóval van még tartalék a kártyában.
OFF:
Egyébként nem érzed még kevésnek a 3GB-ot a GTX 1060-on? - 

fauv
őstag
Üdv !
Urak azt szeretném megkérdezni, hogy ez a kártya XFX Radeon RX 560 Core Edition 4GB / 1 ventis / mennyire javasolt, illetve mennyire melegszik, továbbá ami a lényeg nagyon hangos teljes terheléskor?
Köszi előre is
 - 

Gyuri44
aktív tag
Ti tudtok az amd honlapjáról vga meghajtót letölteni?
Én mindig ezt az üzenetet kapom: Sorry, something went wrong.
Akár mire megyek vga,chipset... 
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
 - AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
 - Milyen videókártyát?
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Építő/felújító topik
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - További aktív témák...

- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
 - ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
 - ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
 - MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
 - SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!

- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
 - 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
 - Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
 - Lenovo Thinkpad X1 Yoga 2in1 WUXGA Touch i5-1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE 4G LTE W11 Pro Garancia
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3688, 100% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Talalkozott valaki ilyennel?

Gigabyte vagy ASUS (nem EVO)

) Overwatch ( ha menne normálisan), illetve szívesen kipróbálnám az eddig kimaradt GTA 5-öt, Battlefielden , Pubg-n játszanánk.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)