Hirdetés
- Kis testvért kap a Logitech G PRO X Superlight 2 egere
- Kreatív felhasználókat célzó, 5K-s monitor érkezett a Philips fémjelzésével
- IFA 2025: Újdonságok a Cudynál
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
- "Nem túl magas, de meglehetősen jelentős" chipvámokkal fenyeget Trump
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
AusWolf
őstag
válasz
KAMELOT #37042 üzenetére
Hogy erre nem gondoltam...
Úgy tűnik, megvan a következő gépre szánt kiadásom.
Legközelebb egy teljes konfigváltást akartam akkor, amikor az FX + 7970 ereje kevés lesz (úgy 2-3 év múlva kb). Lehet, hogy addig megveszem azt a 12 cm ventit alulra a VGA-hoz, aztán majd egyben adom el az egészet. Addig meg majd valamit fantáziálok (proci alulfeszelés, PowerTune beállítások, ilyesmi). Vagy még most frissen eladom az egészet a retekbe.
Erre még alszom egy párat.
Köszi a tippet.
-
AusWolf
őstag
válasz
KAMELOT #37040 üzenetére
CM Elite 431, elöl 1 db 14 centis, hátul 1 db 12 centis, fent pedig 2 db szintén 12-es ventivel. Erősen gondolkozom, hogy vegyek-e mégegy ventit, ami a ház alól fújná a levegőt a VGA felé.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #36956 üzenetére
BF3-ban... De hogy jön ide a BF3? Azt kérdezte, játékokban, nem azt, hogy a BF3-ban!?
Én feltételezem (persze lehet hibásan), hogy ha minden elég gyorsan futna neki, akkor nem is gondolkozna a fejlesztésen....
Én is észrevettem gyorsulást, mikor 290-re váltottam 280X-ről, pedig csak 1080P nálam is... Igen erős kártyák a 280X-ek/7970-ek, de a 290 erőseb. Pont.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #36622 üzenetére
Csak annyiból fura, hogy nekem 3570K-m volt tuning nélkül, ami elvileg csak 300mhz-el (~10%-al) gyorsabb a 3450-nél, és ahhoz képest, bár akkor a BF még nem volt meg, nem volt 10-15%-nál nagyobb gyorsulás sehol az új procival.
A Crysis 3 is végigment nálam, majdnem maxon, de 10-15FPS-ek ha voltak is, a VGA sara volt... Akkor még a 7950-em volt, és nem is nagyon húztam....
-
HSM
félisten
-
zack
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #35383 üzenetére
Nem nyert. A 280X Toxic, amit venni akar, az biza csak 2 slotos.
A régi Toxic a Vapor-X hűtővel volt 2,5.
Amit írtam házat, abban külön venti se kell, gyárilag a 18-as venti épp oda fújja ezerrel a levegőt, ahova kell.
Van egy olyan AP181-es ventim nekem is, 1200rpm-en eléggé meggyőző.
Az említett házak nekem is tetszenek, bár a CM nekem annyira nem meggyőző, nagy a füstje, de a lángja kevés ránézésre.Ami a ventiket illeti, minőségi példányokat kell venni, azok bírják.
Élettartam szempontjából nagyon nem mindegy a csapágyazás, az anyaghasználat, és a rotor kiegyensúlyozottsága sem.
-
zack
nagyúr
válasz
KAMELOT #35366 üzenetére
Ahogy mondani tetszik.
HAF 932 a minimum, és CF esetén az sem a gyári 23cm ventikkel, hanem minimum az oldalsót kiváltva 4db nagyobb teljesítményű 12cm ventivel.
Nálam sokat megy a gép, nincs CF, de az oldallapon 4db nagy teljesítményű üzemel. 5-6k nem adok egy ventiért, pláne ha 4-6db kell belőle, de 3k ventikből is csak a 4 db évente 12k, mert ugye évente csapágyas lesz. Költséges dolog a CF jó szellőzésének a fenntartása is. És akkor a ház tetején lévőről még nem beszéltünk, hogy azt is ki lehet váltani +4 darabbal.
Kicsit olyan ez mintha az embernek van pénze megvenni egy BMW 760IL-t, de a 7000-8000ft/100km fogyasztását már nem tudja fizetni, a szervizköltségekről nem is beszélve.
(#35367) daneeeeee
Nem eszetlen beállításokról volt szó. Az meg a másik, minél több az eszetlen beállítás, annál kiegyensúlyozatlanabb lesz a játék alatti teljesítmény CF-től függetlenül.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
KAMELOT #35274 üzenetére
Nekem szimpibb a 290 mind árban, mind tudásban. Ha a nemzetközi helyzet nem fokozódik és újra jól teljesít az ország, akkor egy 110-115 közötti zafír 290 xxx vagy emesi géming befigyelhet. Feltéve persze, ha továbbra is hörög a karim. Ha meggyógyult, akkor nincs ápgréd, marad a 7970 lightning
kell a pénz 3x zoomra az airsoft pukkára, meg nyuszitápra
-
Colos1
őstag
válasz
KAMELOT #34940 üzenetére
Én viszont ASIO -val hallgatom, ami attól is beszaggat, ha fingok egyet. Itt írnak valami hasonló problémáról, de én nem beszélek külföldiül... Annyit vettem ki, hogy leáll a Driver. Ez esetben viszont kellene nyomának lennie a hibajelentések között, én viszont nem találtam semmilyen hibaüzenetet.
A ZeroCore-t direktben nem lehet kikapcsolni, de ki lehet kerülni. Akkor aktiválódik, amikor a windows kikapcsolja a monitort. Ha beállítod, hogy soha ne kapcsolja ki, akkor a ZeroCore sem fog aktiválódni.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #34951 üzenetére
Igen 72Hz-en, meg 50hz-en is csinálja.
Mondjuk csak filnél használom ezeket, arra az időre meg nem izgat.
(#34952) Sontir Fel: Az nem lehet, hogy gyárilag se volt 100%, és most kezd el mondjuk egy patch után kijönni? Sose szokott szerencsés lenni így kicentizni a GPU-t, hogy írtátok, volt olyan Lightning, ami 1180-at se ment semmilyen feszen.... Nekem két 280X Toxicom van, az egyik vacak 62% ASIC, és még az is megfutja az 1200/1700-at 1,3V-on, igaz, csak fél órát nyúztam úgy, elég nekem a gyári 1150/1600 is 1,256V-on...
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #34946 üzenetére
Biztos ZeroCore, az a Zerocore? Nálam 10W volt a fogyimérőn, nem csak 5. Meg is állnak a ventik? Én ellenőriztem, megálltak, és -10W volt.
A többmonitoros mód pedig így kell működjön, tégy egy próbát 50 vagy 72Hz-el, ha tudja a monitorod, látni fogod egyből, nem veszi vissza a memóriát, és többet is fogyaszt ezért.
(#34951) KAMELOT: Generációk óta így megy.... A 7970-en is így ment, a 280X-en is, több driverrel is windózzal is. Egy monitor, 60Hz-en 300Mhz/150Mhz, ha viszont több monitor, vagy egy monitor de nem 60Hz-en, akkor egyből felugrik a memória a 3D-s órajelére. Nálad nem?
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #34942 üzenetére
Sokkal könnyebb kikapcsolni, mint be.
Pl. kizárólag DVI-al bekötött, 60Hz-es monitorral működik, ha az asztalra nem rajzol semmi. Tehát ha nem DVI, vagy 60Hz, már ki is van kapcsolva. Mondjuk a nem 60Hz többet fogyaszt, mert akkor többmonitoros módba lép. Ezenkívül nekem akkor se lép ZC módba, ha zárolom a "munkaállomást", és nem csak úgy otthagyom.Elsőzör mérges voltam, mikor ezt felfedeztem, aztán rájöttem, nem biztos, hogy baj ez.
-
-
Maotun
őstag
válasz
KAMELOT #34921 üzenetére
Játék közbe Bf4 multi full Hd ultra 64/64 es szerver 460-480w a fogyasztás monitorostul mindenestül,
A vga igaz külön nem mértem de minimum 250 de inkább 300W ot kajál meg.
I5, I7 cpu-k 4,7-5 Ghz -en szintén melegek és fogyasztanak is. ...De igazad van én is talicskának érzem de remélem 1-2 évig eltologathatok vele bármit -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #34921 üzenetére
Furmarkban? Hogy a viharba nem?
A sima mezei kéknyákos Sapphire 7970 Dual-X-em is vígan meg tudott annyit enni furmark+1,3V maxórajelen módban.... Pedig az nem is egy Matrix, azzal mégtovább lehet menni, kevesebbet is droppol a beállított feszből....
Persze, jogos, kevesen játszunk furmark+prime-ot. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #34919 üzenetére
Azért ne hasonlítsuk prime fogyasztást így össze.
Az I5 szerintem így maxra járatva jóval lassabb, mint egy húzott Bulldozer 8-szálon fullra meghajtva. Akkor lenne fair, ha azonos valós sebességre lennének húzva, és úgy néznénk a fogyasztást. Tény, hogy az Intel procik energiatakarékosabbak, de az FX-ek sem annyira borzalmasan torkosak.
Amúgy pl. nekem a 4670K is Linx AVX alatt vagy 30W-al többet eszik a 3570K-nál (50W vs 80W kb a viszony), ha az új verzióját futtatom, mivel másfélszer olyan gyors benne.Pedig valójában napi használatban nem fogyaszt többet.
Szóval ez így szélsőséges fogyasztást mérni jó, de procikat összehasonlítani igen kevéssé. Ráadásul nem mindegy, hogy neki Matrix VGA van, ami szerintem kicsit megfeszelve kapásból lénygesen többet fogyaszt, mintha a tiéd bármeddig húzod a fixált alapfeszén. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #34839 üzenetére
Igen, írtam, hogy FullHD. Én sajnos feljebb nem tudok tesztelni. Viszont nekem is játszhatatlan volt akár 4X-es MSAA-val, akár 4X-es SMAA-val a 7950-el, ez azért közös pont. Tehát, gondolom a nagyobb felbontásban csak rosszabb lehet ennél a helyzet. Én nem tartom amúgy esélytelennek, hogy jól fusson 1440p-n 2X-es SMAA-val, de ha nem fut úgy jól, akkor valamit majd még állítgatnod kell.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #34830 üzenetére
Én így toltam végig... 2X SMAA, és minden maxon full-hd. Az első, esős/hajós rész kivételével nagyjából 40FPS megvolt végig, ha jól rémlik.... 25-30 alatt én sem szeretek játszani.
Bár asszem ez még a 7950-el volt, vagy 925/1250 vagy 1050/1400-on, persze, throttling-mentesen, kövér power limittel.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #34749 üzenetére
Az itt a baj, hogy ez a kártya GPU-ja 1300Mhz felett ment megfelelően hűtve, ami atom ritka. Sokan 100+ ezrekért vettek Matrixot, meg Ligtningot, meg mindenféle tuning kiadást és a legtöbbje még azokon se megy 1200 felett.
Itt ez a szomorú, hogy egy ilyen kitűnően tuningolható példányért éppen annyit adtak, mint egy utolsó antituning darabért, amit bármikor bárki megvehet a boltban vagy bárhol.Régen az ilyesminek pedig volt értéke, úgylátszik, ma már nincs.
-
gyuszaa
őstag
válasz
KAMELOT #33724 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy kell tesztelni. Ezt a valley-t csak a hűtés tesztelése végett mutattam, mert sok eredmény található itt erre irányulóan.
Igaz, hogy éles helyzetben megint más, unigine max szélsőséges értékeknél fekszik vagy villog.Fél óra krájzisz :
Nem volt semmi flickering és hasonló anomália.
-
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
KAMELOT #31737 üzenetére
nállam volt 3770k és vna 3820 meg 3930k is de legjobban a 3820-t szeretem,olcso jo és iszonyt tuning van benne.
ehhez még annyit hozzászolok,hogy sokan azzal jönnek,hogy milyen drága az lga2011 és csak utánna kellene számolni,hogy egy normálisabb lap+3820 kb ugyanannyi mint egy z77+3770k -
Attix82
addikt
válasz
KAMELOT #31727 üzenetére
Akkor valamelyik rosszul mér, gyanítom a Tied mivel a GTX660 (az volt nekem) megdöglött volna BF3 ultrán ha 2 Gb felett lenne a memória
Crysis 3 se evett annyit, 1500-1700 MB. A Legtöbb amit mértem BF4 2,2 Gb és ennyi.
De a lényeg, hogy a BF3 mint látjátok vannak helyzetek , amikor se a CPU se a VGA nem megy 99%on és még az fps se lesz 60.....
Edit: HIGH-ot kizárt, hogy 2 Gb legyen, szerintem cseréld le az a programot.
-
Attix82
addikt
válasz
KAMELOT #31723 üzenetére
2 Gb felett? 1.5 Gb volt eddig a max amit mutatott az MSI AB. Haver GTX770 4Gb kivitelén is max 1.5 Gb...nem értem nálad miért is menne 2 Gb felett.
Gyengén van megírva CPU ügyileg és ugyan ez van a Bf4be is ...ott is volt helyzet a Betaba, hogy se a CPU se a GPU nem pörgött maxon.
(jelzem Ultrán)
-
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #31665 üzenetére
Szoftveresen akkorsem fogok tudni rajta állítgatni. A BIOS-csipek meg nem arra lettek kitalálva, hogy ide-oda flasselgessem rá a BIOS-verziókat. Persze, megoldható, de elég sánta megoldás, méltatlan egy 100 000-es karihoz.
Monitorozásod meg ekkor sem lesz.(#31667) zack: Lehet, hogy van, de az nem olyan árban van, ha egyáltalán kapni még.
Amúgy nem olyan vészes az a VRM hűtés, pl. 925/1375-ön bő egy óra folyamatos valley Extreme HD alulfeszelve 50% powerrel: [link] -
kingpython
aktív tag
-
belinho
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #30412 üzenetére
Egyetlen márka van a VGA-piacon, amitől inkább távol tartom magam, éspedig a Gigabyte. Soha egyetlen VGA.jukkal sem volt jó tapasztalatom, sőt, kifejezetten hulladékok voltak, amiket kipróbáltam. Nesze neked Ultra Durable, már újkorában se működik jól. Szóval ennyit a sokórás tesztelésükről...
Hát igen. De akkor is érthetetlen, a kistesón rajtahagyták, a drágább karit meg inkább ne húzd.. Na, mindegy, nálam ezzel lehúzták magukat, ami a 7970-eket illeti, pedig amúgy lehet őket preferáltam volna, mert épkézláb kari épkézláb áron 3 év garival korrekt hűtéssel... Kár, a Sapphire hogy csak 2-t ad. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #30378 üzenetére
Najó, de akkor ez mégis gond, ellentétben azzal, amit írtál.
Tippelni meg elég necces, a Power 7950-en pl. kvázi együtt mozgott a VRM a GPU-val, a Sapphire 70-esemen meg akár 30 fokkal is tud melegebb lenni a VRM bizonyos terheléseknél. Most akkor hogy tippeled meg az Asus-t, mennyi? Csak infrással tudnál mérni, de az meg a hátlapi lemez miatt bajos. Jól kifundálták ezt Asusék.
Nem azt mondom, szuper kis kari lenne amúgy, de nekem ez eléggé elvenné a lelki nyugalmam a tuningtól.... -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #30374 üzenetére
Az tény, hogy a házszellőzés egy 250W-os VGA-nál igen fontos, ha nem refi kifújós példányról beszélünk.
De abban nem értek veled egyet, hogy ne gond a monitorozás hiánya. A 70 fokos GPU mellett röhögve lehet 60 fok a VRM, de 110 is. Ha nem tudod monitorozni, hogy állapítod meg, mennyi?Mert élettartam szempontjából drasztikus különbség van, ha 70 fok körül használod 100 fokkal szemben, míg mindkettő esetében röhögve stabilan, üzemszerűen működik a kártya.
Ezt a karit még infra mérővel se könnyű megmérni a backplate miatt, ha esetleg mégis az asztal alatt mászkálnék miatta... Kicsit elegánsabb HWiNFO-val az OSD-ről lesni a dolgokat.... Már a 4890-em is monitorozható volt kb. 5 évvel ezelőtt, hozzászoktam, és hasznosnak bizonyult az évek során, nem vágyom olyan csúcskarira, aminek a VRM-je olyan buta, mint ami anno a 4850-eseimen volt utoljára. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #30340 üzenetére
Kipróbáltam én is újra.
Úgy megy kimaxolva a 925/1375-ön tekerő 7970-en, mint a huzat, csak lestem. Mondjuk így 3,6Ghz-en azért volt pár kisebb röcögés, ahol üvöltött a proci-limit a 3570k-val.
Talán csinálok majd egy 4,5Ghz-es proci-tuningot, meg egy 720p-s 60fps-es videót, hogy is kéne menjen a játék egy (nagyjából) megfelelően kihajtott 7970-en, ha érdekel valakit. -
tipuka
addikt
válasz
KAMELOT #30340 üzenetére
Na így már más a dolog, ha így mondjátok.
Gyere, holnap egész nap itthon vagyok, várlak egy finom teával.
Viccet félretéve:
Akkor mit javasolsz mit csináljak? Holnap(ma) ráérnék vele foglalkozni, ha tudnám mit is kellene, szívesen megcsinálom, csak játszhassak vele normálisan.Ha van kérdés, nyugodtan.
Win8-am van, ezt írtam is, pontosan 5 hete raktam fel a rendszert.A konfigom az adatlapomon, ha számít valamit.
update: látom jött pü, vissza is!
-
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #30179 üzenetére
Egészen egyszerűen azért, mert nem szeretek ok nélkül váltani. Minden játék remekül megy nekem a 13.6 beta 2-vel, akkor ugyan mindek váltsak? Pláne, hogy a 13.8 beta 2 egyáltalán nem vált be, arról váltottam vissza. Most pedig semmi indokot nem láttam arra a changelogban, amiért érdemes lenne felraknom akár ezt, akár a 13.10 beta-t....
(#30180) deadwing: A leginkább azt nem értem, miért zavar téged, ha húzzuk a karin a ramokat is?
Remekül mérhető előnye van ilyen magas GPU órajelnél, erre érzékenyebb tesztekben.
1203/1500-on:
Time: 189.11
Frames: 9226
FPS: 48.7865
Min FPS: 22.9452
Max FPS: 94.3492
Score: 2041.23Korábbi eredményem 1203/1648-on, minden körülmény 100% azonos:
Time: 189.159
Frames: 9482
FPS: 50.1273
Min FPS: 16.2308
Max FPS: 98.9242
Score: 2097.32Majdnem 3%. Ja, és hatalmas szenvedés adni neki az 1,5V helyett 1,55V-ot, és felhúzni a csúszkát 1648-ra. Tényleg, jobban melegszik. De szinte észre se venni, 1-2 fok nem oszt, nem szoroz.
(#30182) tarani: Mondjuk a 7950-nél az 1700-as RAM az tényleg kicsit túllő a célon, de szépen átjön a difi.
Én anno azt tapasztaltam az 50-essel, hogy 1200Mhz GPU körül tök jól elvan olyan 1500Mhz RAM körül.
(#30184) Erdei88: Sajnos semmi infóm nincs, mennyi mehet a memóriáknak.
Én a gyári 1,5V helyett 1,55V-ot még bátran merek neki adni, ennyit el kell viseljen, pláne, hogy vannak gyárilag 1,6V-os példányok is, de gyári specifikációk hiányában nem merek tippelni, mennyi a max.
(#30185) daveoff: Napi használatra sok is...
Mondjuk nekem gyári órajeleken megy, 1000/1450, és eléggé húz...
(#30188) Gaboo007: Mindjárt más.
-
deadwing
addikt
válasz
KAMELOT #30181 üzenetére
1400 és 1000 között azért van különbség. Helyesbítem az előző gondolatomat, egészséges húzás rendben van, valamennyit hoz, ez igaz. Csak azt nem értem meg, mikor ilyen 50MHz-eken megy a szenvedés.
(#30182) taranis: igen, itt is érzékelhető, de a különbség itt is óriási, fps-ben meg 3-4... Csak azt tudom elmondani amit fentebb.
Mindenesetre jó hogy csináltál 2 képet, hasznos infó mindenkinek, nekem is. A különbség nem sok, de én még kevesebbre számítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Spórolós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BMW topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Robotporszívók
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest