Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• drlovi

aktív tag

válasz aleister #28421 üzenetére

+1

egy ideig egy 512 mbvel szerelt 4850 volt a gépemben, dirt3 ill skyrim 1980x1080 és meglepön jol futott mindkettő.

a másik meg hogy egy 7850 nek négy gigára huzott i7 kell, ezt nehezen hiszem el. max 1024x768 ba kell ilyen cpu erő.

• HSM

félisten

válasz aleister #28421 üzenetére

Értem... Tehát a 4850-em korában kb. bő 3 éve is ez volt a hype.... Hagyjuk már.
    1680*1050-ben ugyanúgy jelentkezhet, de kisebb felbontásban is. Természetesen nem törvényszerű a dolog, mint ahogy a procilimit se, a GPU elfogyása is csak bekövetkezhet, meg a táp felrobbanása is. :D

Örülj neki, hogy nem tapasztaltad, majd akkor fogod megtapasztalni a különbséget, ha lesz tapasztalatod 2GB-os kártyával. Ja, és amennyiben játszol olyan játékkal, ami kihasználja. Ennek semmi köze a játék megírásához. Örülök neki, hogy helyet szakítottál amúgy ennek, a GTA4 pl. szerintem egy kitűnően megírt játék. Az meg, hogy megelőzte bőven a korát, és bele mertek rakni 1GB-nál több textúrát egy képbe, szégyelljék magukat. Szerintem egyszerűen ostoba volt az az ember, aki nem tudta elfogadni, hogy 1GB-s kártyával medium textúra a max, aztán meg szidták a játékot. De számtalan játék van, ami manapság is kényelmesen megeszik 1,2-1,5GB VRAM-ot, épp annyit, hogy még nem megy NAGYON szarul 1GB-s karival de lényegesen jobb az élmény 2GB-ssel. Dehát ezt addig nem tudja az ember, míg nem próbálta. :U Én semmi extra szűrőt nem használok, 4XMSAA és mindent maxra FullHD.ben, és így is néha el-elfogy a VRAM bizonyos játékokban, nemcsak GTA-ban. Gondolj bele, pl. a Diablo3, ami kinézetre egy tök egyszerű game, megeszik bő 500MB Vramot, pedig hát az nem is egészen arra lett kihegyezve, hogy kinézet. :U

A memóriakezelése tény, hogy jobb VOLT az AMD-s kariknak, de tudtommal ez csak a régi, DX9-10-es NV karikra volt igaz, azóta az NV is változtatott a memóriakezelésén. Az pláne nem magyarázat, hogy miért vannak 1,5gb meg 768mb-os NV-k, egész egyszerűen azért, mert így spóroltak/okoskodtak a memóriavezérlővel. :D Az AMD meg máshol nyirbálta meg a butított kártyáit, bár már náluk is ott van a 384 bit varázslata a 7900-aknál.

Új hozzászólás Aktív témák