- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
aleister #28421 üzenetére
Értem... Tehát a 4850-em korában kb. bő 3 éve is ez volt a hype.... Hagyjuk már.
1680*1050-ben ugyanúgy jelentkezhet, de kisebb felbontásban is. Természetesen nem törvényszerű a dolog, mint ahogy a procilimit se, a GPU elfogyása is csak bekövetkezhet, meg a táp felrobbanása is.Örülj neki, hogy nem tapasztaltad, majd akkor fogod megtapasztalni a különbséget, ha lesz tapasztalatod 2GB-os kártyával. Ja, és amennyiben játszol olyan játékkal, ami kihasználja. Ennek semmi köze a játék megírásához. Örülök neki, hogy helyet szakítottál amúgy ennek, a GTA4 pl. szerintem egy kitűnően megírt játék. Az meg, hogy megelőzte bőven a korát, és bele mertek rakni 1GB-nál több textúrát egy képbe, szégyelljék magukat. Szerintem egyszerűen ostoba volt az az ember, aki nem tudta elfogadni, hogy 1GB-s kártyával medium textúra a max, aztán meg szidták a játékot. De számtalan játék van, ami manapság is kényelmesen megeszik 1,2-1,5GB VRAM-ot, épp annyit, hogy még nem megy NAGYON szarul 1GB-s karival de lényegesen jobb az élmény 2GB-ssel. Dehát ezt addig nem tudja az ember, míg nem próbálta.
Én semmi extra szűrőt nem használok, 4XMSAA és mindent maxra FullHD.ben, és így is néha el-elfogy a VRAM bizonyos játékokban, nemcsak GTA-ban. Gondolj bele, pl. a Diablo3, ami kinézetre egy tök egyszerű game, megeszik bő 500MB Vramot, pedig hát az nem is egészen arra lett kihegyezve, hogy kinézet.
A memóriakezelése tény, hogy jobb VOLT az AMD-s kariknak, de tudtommal ez csak a régi, DX9-10-es NV karikra volt igaz, azóta az NV is változtatott a memóriakezelésén. Az pláne nem magyarázat, hogy miért vannak 1,5gb meg 768mb-os NV-k, egész egyszerűen azért, mert így spóroltak/okoskodtak a memóriavezérlővel.
Az AMD meg máshol nyirbálta meg a butított kártyáit, bár már náluk is ott van a 384 bit varázslata a 7900-aknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged