Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Giot

addikt

válasz DroiDMester #19519 üzenetére

"Ezelőtt egy Twin F II. MSi 5850.em volt hát az valami eszement sz@r volt tuningba is"
    Mert a GPU-n van a hangsúly, ha egy jobban sikerült példány van a VGA-n kissebb fesszel is stabilan tud menni.
    Vagyis hiába a komoly PCB, magasabb fesz ha a GPU gatya. Úgy jár vele az ember ahogy te is.
    A tuning lényege a válogatott GPU lenne. De ezt a legtöbb gyártó nem tudja megtenni.
    Érdekes dolog ez pld azt figyeltem meg hogy a Toxic VGA-k a Sapphire-tól, az első példányok mindig nagyon jól mennek. Legalábbis a 4850, és az 5850 esetében ez így volt.
    Aztán ahogy telik az idő egyre átlagosabb az ominózus VGA-k tuningtartaléka.
    Erre példa az én esetem is. Az elsők között vettem Magyarországon Toxic-ot. Megy is mint a bolond, nem akarták elhinni a fórumon hogy alapfeszen ennyit ketyeg.
    Aztán egyre több mindenki vett ilyen kártyát, és jöttek a csalódott hangok hogy neki nem megy "csak" 875 Mhz-ig stabilan.
    És hogy tudja ezt az ember megmagyarázni? Csak úgy hogy azt feltételezi az első Toxic-oknál nagyobb odafigyeléssel voltak/vannak a GPU-k szortírozásánál.
    Mindez csak teória, de próbáltam valami ésszerű magyarázatot találni.

Még annyit hogy szeretek én is mindent a maxra toszigálni. De az 5850 nem gyenge kártya és úgy gondolom nem kell "szétfeszelve" szénné hajtani ahhoz hogy a játékok élvezhetően/ kifogástalan módon fussanak rajta.
    Jah és gyárilag nagyobb feszen mennek az 5870 VGA-k, ez lehet egy támpont hogy mennyit viselnek el stabilan 24/7 a GPU-k. De szerintem efelé nem érdemes menni.
    No offense egyébként te tudod. :R

(#19520) echterion: Az 5850 VGA-k általában szokták hozni az 5870 órajeleit alapfeszen. 725Mhz vs 850Mhz ennyi mhz azért már elég szép tartalék egy VGA-ban, és látható gyorsulást is hoz.

Új hozzászólás Aktív témák